ForceWare 337.50 - az nVidia válasza a Mantle-re

Az nVidia szerint megtalálták a Mantle API "ellenszerét" a Direct3D keretein belül, és ezt a 337.50-es béta driverben meg is osztották. – írta: gbors, 10 éve

Crysis 3, GRID 2

Crysis 3

A Crysis 2 visszhangja alapján a Crytek érezhetően megorrolt, és "na, akkor nesztek" felkiáltással idehajította nekünk minden idők leghardverigényesebb játékát Crysis 3 címmel. Very high beállítás és magas szintű élsimítás hatására még az SLI / CrossFire rendszerek is boldogan a porba térdelnek, viszont high beállítás és FXAA mellett már egy középkategóriás gépen is játszható, és a vizualitás még így is elsőrangú.

Viszont ahogy csökkennek a GPU terhei, úgy lesz egyre prominensebb a CPU, mert a Crysis 3 a processzorunkat is rendesen megmozgatja, és nem utolsósorban lelkesen támogatja a minél több magot.

A tesztben használt beállítások: High preset, FXAA.

A fullHD mérésben ígéretesnek tűnik a 337.50, a 3220 majdnem az i5 szintjére jön fel vele átlagok terén (míg a minimumokban kicsit visszább esik).

A végkövetkeztetés szempontjából talán ez a mérés a legfontosabb a tesztben - így fest CPU-irányba hajló vegyes limit esetén egy olyan játék sebessége, amelyik megfelelő módon tudja használni a rendelkezésre álló CPU-erőforrásokat (legalábbis 4 fizikai mag erejéig biztosan).

Az új driver 10%-ot dobott az i3 sebességén, viszont átlagok terén még mindig 13%-kal, minimumok terén pedig 26%-kal marad el az azonos órajelű i5-től, és még az alacsonyabb órajelű négymagost sem közelíti meg.

GRID 2

A népszerű GRID mérsékelten népszerű második része remek tesztprogram, mert egy igen jó motor dolgozik alatta, amely évek óta jeleskedik a többmagos CPU-k kihasználásában.

A tesztben használt beállítások: Ultra preset, soft ambient occlusion bekapcsolva, advanced lighting kikapcsolva, 4xMSAA.

1920x1080-ban a fizikai magok számának növelése hozott egy kis előnyt a GRID 2-ben, amit az új driver részben kompenzál - itt sem látszik VGA-oldali előrelépés.

A Crysis 3 mellett ez a játék bánik legjobban a CPU-erőforrásokkal a tesztben - és az is látszik, hogy itt az új driver jelentősen, 16%-kal megdobta az i3 teljesítményét, alaposan megközelítve ezzel a 2.9GHz-es i5-öt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények