MEIZU M5c – vitathatatlan

A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre. – írta: bloggiold, 6 éve

Kamerák, multimédia

A hátlapra egy f/2.0 apertúrájú, 8 megapixeles szenzor került, 4 darabból álló lencsekészlettel, autofókuszal és kéttónusú LED-es villanóval. Az előlapra egy szintén f/2.0 apertúrájú, azonos lencseszámú, 5 megapixeles optika jutott. Videofelvételeket maximum 720p-ben és 30 fpssel rögzíthetünk.
A kamera szoftver egyszerű megjelenésű, de gazdag funkciókínálattal rendelkezik. A QR kód illetve vonalkód beolvasó, valamint a GIF felvételek készítésének lehetősége ezen az árszinten egyáltalán nem szokványos. Professzionális módban babrálhatjuk az érzékenységet, az expozíció korrekciót, telítettséget, a kontrasztot és a fehéregyensúlyt.

A szokásos tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek. A képek teljes méretben itt láthatóak.

Az elkészült képekre mondhatnák, hogy láttunk már jobbat is, de nem ebben az árkategóriában, mert itt jócskán túlteljesíti az elvártakat. Megfelelő fényviszonyoknál a vonalélesség, a részletgazdagság és a színhűség is rendben van. Kedvezőtlen fényviszonyok között azért túl sok jóra ne számítsunk.

Zenék lejátszására Meizu saját Zene alkalmazását kapjuk, amely teljesen jól funkcionál. A gyári videolejátszó szintén korrekt, a feliratokat is megjeleníti és kis ablakban is nézhetjük, ami nem túl gyakori fícsör.

A multimédiás hangszóró zenei teljesítménye átlagos, a fejhallgatóra menő hangminőség jobb, részletgazdagabb. Az FM rádió sajnos kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

  • Meizu EP51- A tökéletes edzőpartner

    Régóta kerestem már egy edzéshez is kiváló jó ár-érték arányú fülest, azt hiszem, hogy most megtaláltam.