Star Wars: Commander

A Disney fejlesztése egy online multiplayer játék, amely tower defense és real-time stratégiai elemeket ötvöz erős PvP környezetben – írta: sztanozs, 10 éve

Játékmenet

A játék alapvetően a fejlesztés, védelem és támadás hármasa körül forog. A játék előrehaladtával több, nagyobb, combosabb és ellenállóbb épületeink, védelmünk és támadó egységeink lehetnek.
A multiplayer miatt erre szükségünk is lesz - az előrehaladásban egyre kevésbe fogunk a saját termelésre számítani, a támadás lesz előbb-utóbb az elsődleges bevételi forrásunk, és persze a minket ért támadások során elvesztett nyersanyagok más raktárait fogják gyarapítani.

A tutorial végén választanunk kell a birodalmi és lázadó oldal között - jelenlegi választásom a lázadó oldalra esett.


A játék alapvetően 45°-os izometrikus nézetet tár elénk

Fejlesztés

Fejleszteni mind az épületeinket, mind az egységeinket van lehetőségünk (és persze szükséges is, amint csak lehet). Fejlettebb központi épülettel több nyersanyag termelő, több védelmi és támadó egység lesz elérhető.

A fejlesztett nyersanyag termelők (kredit és ötvözet) többet termelnek és többet tudnak magukban raktározni. A nagyobb raktárakban több nyersanyag fér, a fejlettebb barakkok újabb és újabb típusú egységeket ajánlanak, a fejlesztési központban pedig ezen egységek képességeit is fejleszteni tudjuk.


CoC-hoz kísértetiesen hasonlító építési lehetőségek

Építeni kis robotok segítségével tudunk, ezekből kettő áll rendelkezésre a tutorial befejezése után. Továbbiakat csak kristállyal tudunk venni.

A magasabb szinthez nagyobb bázis, több épület, nagyobb elfoglalt terület jár. A bázis átalakítható a szerkesztés mód segítségével. Ebbe a módba egy épületre történő hosszas nyomással (megjelenik egy indikátor a lenyomott ujj felett), vagy az épület menüjében a Move gomb megnyomásával lehet belépni.


A szerkesztői mód az oldalnézetből egy közel felülnézeti perspektívába vált át

Sajnos a szerkesztői mód nem ismeri a CoC-ban megszokott "fejlett" szerkesztési módokat, mint az épületek eltávolítása a térképről (stackbe rakás), vagy a falak kijelölése és egyben mozgatása. A szerkesztési mód léte viszont pozitívum, nem tudjuk a falakat véletlenül elhuzigálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények