Vernee Thor E – utódomra ütök

A gyártó első telefonjával gyorsan berobbant a köztudatba, most megérkezett a feljavított utód, ami ismét erős lett. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

A külső nem rejteget semmi forradalmian új ötletet, kicsit szögletesebb, mint az előd, ezáltal talán férfiasabban néz ki. A készülék 144 x 70,1 x 8,2 milliméteres dimenzióival egyáltalán nem kizárt az egykezes használat. A mobil 149 grammot nyom papíron, amit kevésnek találtam, ezért lemértem, hát a versenyző súlya 165 gramm. Van ez így, a divatmagazinok szerint a hölgyek nagy százaléka füllent a súlyával kapcsolatban, ez érthető, de egy telefonnál, ugyan már. Az összeszerelés és a felhasznált anyagok minősége tökéletesen rendben van.

A kijelzőben nincs változás, ugyanazt az 5 hüvelykes, 1280×720 felbontású, 294 ppi pixelsűrűségű In-Cell IPS panelt szerelték az utódba is. A képminőséget itt is a szemünkhöz igazíthatjuk a MiraVision segítségével. A betekintési szögek rendben vannak, a színek nem invertálódnak, a maximális fényerőre nem lehet panasz, összességében meggyőzőek a képernyőn látottak. Az érzékenység szintén megfelelő, maximum öt ujjat tud egyszerre kezelni a képernyő. A 2.5D technológiával készült kijelző védelméről nincs információ.

A kijelző fölött a színes értesítési LED, a fény-és távolságérzékelő szenzor, a beszédhangszóró és az előlapi kamera található. Lent középen kapott helyet a háttérvilágítást nélkülöző Home gomb, valamint a menü és vissza funkciót betöltő két kis pötty. Használhatunk virtuális billentyűket is, de ezek természetesen a kijelzőből veszik el a helyet.

A bekapcsológomb, valamint a hangerőszabályzásra szolgáló billentyűk egymás fölött találhatók a készülék jobb oldalán. A gombok nem lötyögnek, nyomáspontjuk tökéletesen rendben van. Bal oldalon a SIM tálcát találjuk, hibrid dualSIM megoldással. Két nanoSIM-et, vagy egy nanoSIM-et és egy microSD memóriakártyát használhatunk: magyarán a készülék dual SIM-es, de ha két kártyával használjuk, a memóriabővítésről le kell mondanunk. Az első verziós Thor esetében ezt ügyesebben oldották meg, volt külön SD kártya foglalat. Találunk itt még egy dedikált gombot, amivel átválthatunk E-ink módba, így 20% töltöttség mellett 24 órányi üzemidőt kipréselhetünk az eszközből, de erről majd később.

A 3,5 milliméteres jack csatlakozó felülre került, alul pedig a microUSB port és a mikrofon kapott helyet. A hátlap dizájn igen erősen emlékeztet a Huawei P9 Lite esetében látottakra, habár itt szálcsiszolt fémből készült, ami nagyon dögösen néz ki. Egy külön kis ablakban helyezték el a hátlapi kamerát és a LED villanót. Az alatta lévő ujjlenyomatszenzor gyorsan és jól működik, soha nem tévesztett. A márka és modelljelzés alatt a mono hangszóró figyelhető meg, amelynek a szélén két kis pöcköt is elhelyeztek, így akkor is jól hallatszik, ha asztalra téve csörren meg a mobil.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények