Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


KRoli92
(tag)

Rendben, köszönöm!


V/
(titán)

A bankkártya egy bankszámlához tartozik. Vásárlás esetén a pénzt a bankszámláról utalják a kereskedő bankszámlájára, a bankkártya csak "fizetési átjáró".
Mivel utalás történik ezért a visszaút is utalás, amelynél már nincs szükség a bankkártyára. Egyébként a bankok akkor is tudják fogadni és átadni neked a pénzt ha bankszámla is megszűnik, persze ez igényel némi személyes ügyintézést.


zoltanz
(nagyúr)
Blog

Delivery complete ezzel jött egy email az Aliexpress-től.

"Open dispute gombra kattintva azt írja hogy igazold le?"
Igen.
Lehet azért van csak ez a Dispute mert 15 napos küldemény volt. Igaz szerintük Január 15 megérkezett. (vásárlás December 18)
HA nem DHL azonosító, hogy kaphattam email-t a szállítás megtörténtéről?

[ Szerkesztve ]


zoltanz
(nagyúr)
Blog


V/
(titán)

Nem egészen jól értelmezed. Ha letelik a várható szállítási idő akkor a rendszer automatikusan zárja akár meg érrkezett akár nem. Ha nincs deilvered (kézbesítve) állapot akkor nem az van hogy megkaptad hanem lezárva a vásárlás. És nem az e-mail számít hanem ami a vásárlás státusza, de az arrived és delivered két eltérő dolog
Ha ilyen nincs akkor nem lehetne olyan értesítő hogy kézbesítve
Így néz ki az ami kézbesítve (és lezárva)


V/
(titán)

Értem de ez alatt Sorry, there......vannak más bejegyzések, ahhoz hasonlóak mint amit nálam látsz, mert ha nincsenek akkor az a Cainiao adat számít amit feljebb linkeltem hogy el sem jutott Balatonalmádiba.


dvtkfan
(senior tag)

Na én pont ezt teszteltem az elmúlt hetekben (kínai újév előtt persze ).
Nálam elég volt 1 dolgot rendelni, ami 15 napos szállítási idővel volt, a többi terméket pedig a legolcsóbb szállítási móddal ( Cainiao ) rendeltem, ami sokszor ingyenes volt az "ali saver shipping"-hez képest, ami volt, hogy majdnem 1000ft is lett volna.
Ha egyszerre adtam le a rendelést, vagy nagyon max 1-2 óra eltéréssel, akkor mindent mindig összecsomagoltak és max 10-14 nap alatt itt voltak. Amikor már több óra eltérés volt a rendelések között, ott már nem egyszerre jöttek. Illetve volt olyan termékem, amire alapból speciális szállítási mód vonatkozik, így értelemszerűen, azt sem csomagolták össze.
Szóval mérlegelni kell, de ha egyszerre rendeled meg, akkor nem biztos, hogy érdemes kifizetni feleslegesen pluszban a "biztonságos" szállítás díját!:R

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Aztán ez hány alkalommal jött össze, mert azért én nem látom rendszeresen hogy ezeknél
Cainiao Super Economy Global és Cainiao Super Economy for Special Goods összevonnák.

A többi Cainiao kezdetű viszont a megfelelő logisztikai központba kerül ahol össze szokták pakolni, ezért csak az hogy Cainiao szállítási mód az kevés információ szerintem.

[ Szerkesztve ]


cof
(veterán)

Ilyenkor lehet az összes a legolcsóbb szállítás, ha mindegyik tétel 15-day delivery. Az a lényeg a kosárnál legyen meg a minimum rendelési érték. De ezt írja is, hogy "checkout now to get 15 days delivery" akkor jó vagy.

[ Szerkesztve ]


zoltanz
(nagyúr)
Blog

Nagyon köszönöm!
Még hasonlóan nem jártam, én is figyelhettem volna, időbe dispute indítani. Gondolom január 31 lett volna rá lehetőség. Annyira nem nagy érték pár 10 000 Ft.
van esély rá, hogy megjön?


Tonyk
(veterán)
Blog

Ok , köszi mindenkinek!

CoF:
Lényegi rész, hogy és ebben az esetben is a EO hozza? (az ért nyilván nem kísérleteznék a Cainiao Golballal.)

V:
"mert azért én nem látom rendszeresen hogy ezeknél
Cainiao Super Economy Global és Cainiao Super Economy for Special Goods összevonnák."

A kérdésben Cainiao Super Economy-ről volt szó, nem global, meg nem spec, goods.

[ Szerkesztve ]


Tonyk
(veterán)
Blog

Én úgy jártam, még decemberben, hogy egyszerre rendeltem 5 tételt, 15day shippinges minde. Ebből 4 tétel benne volt egy csomagban + egy 3 nappal később leadott rendelés is. Az 5 egyszerre rendeltből a maradék 1 tétel pedig külön jött másnap.


cof
(veterán)

EO hozza igen. ECCSCCA számot kapnak, aztán majd alakul az összevonás. Lehet 5 rendelésből csinálnak 2 EO csomagot.

Pl. itt sem éri meg a Saver Shipping szállítást választani, ha összességében 11$ felett rendelsz.

De én csak olyannál rendelek így ahol ott a 15-day delivery. Amit írtak feljebb azt nem kockáztatom meg, hogy csak az egyik 15-day a többi tétel meg nem.

[ Szerkesztve ]


Tonyk
(veterán)
Blog

Jaja, pont ilyenem van egy pár. :R


V/
(titán)

A válaszában meg csak annyi hogy Cainiao szóval az meg bármi lehet, függetlenül a te kérdésedtől.


KRoli92
(tag)

Értem. Köszönöm szépen a segítséget!


hroberto
(veterán)

November 20-án rendeltem egy nagyobb értékű cuccot. November 25 óta semmi információ nincs a csomagról. 15 nap múlva telik le a 3 hónap, amikor zárja a rendszer a rendelést. Nyilván ez már nem jön meg. Érdemes már most dispite-t nyitni, vagy várjam meg azt a 15 napot?


V/
(titán)

Lehet nyitni, de lehet hogy az lesz hogy várjál még. Mi lenne ennek a nyomkövetési azonosítója?


hroberto
(veterán)

V/
(titán)

No ez még Kínából sem jött el, szóval valószínűleg elfogadják már most, nyugodtan választhatod a azt az alindokot hogy elveszett, a 3 listában, főleg ha még ezt is mellékeled

[ Szerkesztve ]

üzenetek