Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

A másik számra is naponta rákeresek, de azzal is teljesen ugyan ezt írja ki. Tehát akkor most már csak azt fogom nézni, ha az már tényleg az "igazi". Meg akkor persze várok...

THX!


aldebaran
(őstag)
Blog

Az aliexpress-nél fizetni akarok a bankkártyámmal, mint eddig mindig, de most nem tudok, mert kéri, hogy erősítsem meg az alipay-es oldalon az Identity-met, meg ilyesmi. Ez miért van?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Azért hogy ellenőrizzék a személyazonosságodat, mostanában szokták kérni, náluk is változott a szabályozás, nyugodtan elküdheted amit kérnek, annyi ha bankkártya akkor ha az előlapon látszódna CVV2 kód az takard ki, de csak azt és nem kell a kártya hátsó oldal mert általában ott van ez a kód.


aldebaran
(őstag)
Blog

Bankszámlakivonat is kell? :Y
Én azt csak online kapom.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nem pdf formában? Mert én is online kapok már minden ilyet. Csak az első oldal kell, ahol van a neved címed és számlaszám, valójában ezt nem igazán használják mert mi csak bankkártyát használunk fizetésre, anno én olyat küldtem ahol ezen az oldalon volt egy tétel AliExpress-es fizetés a kártyával és nem az egész kártyaszám, de beazonosíthatóan látszódott és így elfogadták hogy nem kamu ember vagyok.

[ Szerkesztve ]


aldebaran
(őstag)
Blog

Felmegyek a weboldalra és úgy töltöm le, ahogy akarom, végülis. Mindegy, küldöm nekik cenzúrázva, aztán vagy jó, vagy nem...
Köszi a segítséget.


aldebaran
(őstag)
Blog

Mondjuk, ehhez csak annyit, hogy olyan megnyugtató egy kínai weboldalra feltölteni a bankszámlám és igazolványom képét feltölteni. Volt már olyan, hogy a kínai kormány egyszer gondolt egyet és rátette a kezét kínai cégekre, adatokra... stb.


V/
(titán)

Aztán szerinted a "nem kínai kormány" nem él vissza az adataiddal?
Néha még jobb járnánk ha a kínaiaknál lenne tárolva. De nekem mindegy ha ebben lelnék örömüket akkor tegyék, a személyazonosságom ellopásától nem félek, nem hiszem hogy helyet cserélne velem bárki is, ha meg megteszi akkor úgy járt.


aldebaran
(őstag)
Blog

Egyébként már el is fogadták, hogy én én vagyok. :DDD
Hát, én nagyon nem szeretem ezeket az okmány feltöltögetéseket. Olvas, hall az ember néha elég durva dolgokat...


V/
(titán)

Értem amit írsz és igazad is van, de nem igazán tudjuk elkerülni hogy igazoljuk magunkat és tényleg vannak akik vissza is élnek az adatokkal, de sajnos ez nem csak külsősökre vonatkozik.
Idegbajt kapok amikor a bank felhív a náluk meglévő számon és aztán igazoljam magam, ha engem hívsz akkor az én vagyok, ha nem vagy biztos benne akkor meg ne hívjál, lenne a megfelelő válasz.


veze
(őstag)

megtettem telefonról is, az eredmény ugyanaz :(
VPN is próbáltam más európai ország IP címével, (de probálhatnám USA címmel is bár azt épp nem probáltam) - ugyanaz (nyilván a rendelés számából , amit meg kell adni, nem nehéz beazonosítaniuk a valós országot)
Ez van.. kb 20x probáltam sokféle felállásban, biztos működött korábban, most nem. lehet hogy bekeményítettek ezzel is a mi irányunkba, ahogy a paypalt is elvették. Elegük lett a magyar posta f@szságaiból...
Lehetséges hogy van valami összefüggés hataridőkkel? pl amíg dispute lehetőségem van ,addig ez nem , majd csak utána, Bár akkor ezt kiírná..
chat agent is csak haritott..pl utánanéz.. várjak, értesiti az eladót.. stb közben ha várok (inaktív vagyok) akkor 45 (vagy60?)mp után ledob... ezért közben amig vártam rá néha beirtam hogy ok, vagy várok.. aztán előkerült válaszolt is de érdemben nem . közben megkérdezte hogy Hungary az Europaban van? :) Neki is becsatoltam a dokumentumokat , azt mondta érti a problémám..
De nem tudta érvényesíteni..pl hogy továbbítsa oda ahova mennie kellene

[ Szerkesztve ]


Simon02
(tag)
Blog

Alis rendeléseimnél több esetben tapasztaltam negatívumot, így megosztanám egyrészt okulásul, másrészt reménybeli javaslatokért: több rendelésem, az összes kb 30-40%-a nem érkezett meg több hónap alatt sem. Ez még nem lenne rendkívüli, de minden esetben "Arrived at the local delivery center" az utolsó tracking státuszt durván 2 hónapja. Miután lejárt a határidő, disputot kezdeményeztem, amit elutasítottak, hogy a célországban van, vegyem fel a futárszolgálattal a kapcsolatot (kivel is?...) Postán persze semmit nem tudnak róluk és nincs is tárolt csomagom, EO-n nem tudom miként lehetne érdeklődni. Ja, ráadásul minden esetben Aliexpress saver szállítást választok és teljesen random melyik nem jön meg. Amellett, hogy anyagilag se mindegy, elgondolkodtat, hogy így nem éri meg onnan vásárolnom. Valaki tapasztalt hasonlót, mi lett a megoldása?


V/
(titán)

Nem Saver szállítás, de azt szerintem nem az Express One kézbesíti főleg ha ilyesmi az azonosító ECSCCA0001111001 ez Magyar Posta kézbesítésű. Lásd a Öf. 2 pont végén.

Express One ügyfélszolgálat elérhetősége +36 1 8 777 400 és +36 1 8 777 444, de csak akkor ha ilyesmi azonosítód van 158271900098833043608200
Nekem egy sem veszett el, sem Postás, sem EO-s

[ Szerkesztve ]


aldebaran
(őstag)
Blog

Erre van egy történetem :DDD

A parkolóban volt a kocsim, senki sem ült benne, egy részeg balfék nekiment/elhajtott/rendőr visszahozta/kék-sárga kitölt.
Alianz Hungáriának bejlentettem a weboldalon, fel is hívtam őket, stb.

Egyszer csak cseng a telefon. Az Alianz hívott, hogy adjak visszajelzést, hogy milyen volt a szolgáltatásuk. Mondom, oké. Erre a nő benyögi: ahhoz, hogy ezt megtehessem, be kell azonosítanom magam: születési hely, idő, anyja neve... kisgatya mérete... Mondom, dehát Ön hívott és Önöknek kell a visszajelzés. Oké, de ezek nélkül nem megy. Hát mondom, felejtsen el. :W :W

[ Szerkesztve ]


Simon02
(tag)
Blog

Köszi a választ, akkor Magyar Posta lesz, mert ECSCC.. a csomagszám mindegyiknél. Sajnos így számomra bezárult a kör, mert értesítő nem jött, a helyi központi postán pedig nincsen (postán maradók is itt vehetők át) és posta nyomkövetésén ugye nem látsznak. Ilyenek vannak, hogy december 1 utolsó status és estimated még karácsony előtt, minimális az esély, hogy megérkezzen.


V/
(titán)

Ahogy írtam az Öf-ben az megérkezett csak valaki lenyúlta, ha vastagabb min 24 mm akkor meg nem értesítettek.


Jar
(tag)

Egészen pontosan a nekem címzett nem könyvelt küldemények idehaza tűnnek el - miután a Magyar Posta átvette őket - , tényleg olyan arányban, ahogy a Te csomagjaid is. Még nagyobb az elpárolgás veszélye, ha a csomag dundi és belül értéket sejtet. Az eltüntetési módszert elképzelni sem tudom, de hogy küldemények tonnaszám nem érkeznek meg, arra az internetes fórumokon elhangzottak alapján következtetni lehet.

Legutóbbi nem kézbesített csomagom esetét leírom. Előzőleg próbaképpen vásároltam egy fél kiló körüli akkutöltőt. Rendre megérkezett, megfelelt a célra, viszont a fűnyíróba két akku kell, gondoltam, töltőből is megrendelem a párját. Ugyanannál a boltosnál megrendeltem, de ő most egyéni szállítással küldte, csak az itteni logisztikáig lett a csomag követve. Ez év január kilencedikén lett átadva a Magyar Postának, azóta nyoma veszett. Írtam azért egy panaszlevelet, a választ előre tudtam. Eszükben sincs magukra venni a kritikát, minden rendben van, nincs itt semmi látnivaló. Aminek nincs követési száma, az törvényszerűen eltűnhet, gyakran el is vész. Ennek az elveszett csomagnak a netről ki tudtam keresni az adatait. Dobozzal 75 dkg, űrtartalmát tekintve 4 és fél liter. Ez ugye nem tud csak úgy becsúszni az asztal mögé.

Express One - nál egy esetben tapasztaltam hiányt, a szó szoros értelmében. Egy nyolcas gyűjtőcsomag egyikében egy autó modellnek kellett volna lennie. A külső csomagolásán egy széles fehér ragasztószalag volt, de feltűnés nélkül lett odadolgozva. Hanem belül a kisautó helyett a doboza valami géz vagy vatta szerűséggel lett kitömve. Igazi profi munka volt. Újra rendeltem máshonnan (hátha a boltos saját alkalmazottjai cserélték ki), a második rendelés már megérkezett.


Jarod1
(addikt)
Blog

használ valaki camerás ajtócsengőt?


Voice24
(őstag)

Megpróbálom harmadszor is, hátha:
Tehát, valakinek esetleg erre lenne tippje, hogy mit tudok csinálni az üzenetekkel bombázáson kívül? Mert ugyebár a státusza shipped, de visszament a feladónak, tehát olyan, mintha el sem indult volna. Mégsem tudok emiatt reklamálni, disputát indítani, mert úton lévőnek tekinti a rendszer, az eladó meg cseszik válaszolni.


V/
(titán)

A szállításra jelölés után a 11. napon lehet dispute-t indítani és a meg nem érkezettnél a 3 alindok az hogy visszaküldve.

Csatolnod kell olyan angol nyelvű nyomkövetési oldal képet ahol az látszik hogy visszaküldték.

[ Szerkesztve ]

üzenetek