Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


Som@
(őstag)

És mennyien bedőlnek neki. :(
Szerintem átverés.
Mert másoláshoz minek számítógép és internet?
Ahhoz egy fénymásoló kellene, nem?


I_Am
(veterán)
Blog

Meg a postai dolgokat nem értem teljesen a szövegben.(old school vagy emil?) Ha valaki sok spam listára akar kerülni, akkor hajrá.:D


divot
(veterán)
Blog

Egyszer láttam hasonló hirdetés második felvonását is. :D Ott azt írta a mókus, hogy 2000Ft-ért küld további tájékoztatót. El is küldte: az szerepelt benne, hogy a módszer egyszerű, csak föl kell adni egy ilyen távmunkás hirdetést, és beszedni a 2000 Ft-okat. :DDD
Szóval nekem úgy tűnik, itt a belépési díj a svindli. :F


_Hunter_
(őstag)

Hát igen. Nekem se tűnik valami biztatónak, viszont jó volna valami másodállás.


g@bo
(nagyúr)

tele van ilyenekkez az aprónet. már 10 éve láttam ( beleszaladtam, de elhajtottam a tagot.. ) ilyen melót. postázás. nagy kamu.


Som@
(őstag)

Akkor minek másoltad ezt be?
Figyelemfelkeltésnek? Elrettentésnek?
Mert nem fűztél hozzá semmi kommentárt.


g@bo
(nagyúr)

ezt kaptam, figyelemfelkeltésnek ( elkerülés végett ) irtam be...


Gh0sT
(addikt)

Új híreim vannak! Úgy tűnik, hogy ez első interjún nem kapáltam el magam teljesen és behívtak a következő körre. :DD Azt mondták, hogy kb 5 órás elfoglaltságot fog jelenteni, és tesztírásra, szituációs játékra és egy komolyabb interjúra kell számítanom. Lehet erre valahogyan készülni? Nem akarok nagyon bénának tűnni. :Y


Normogo
(csendes tag)

''Nagyon alaposan érdemes szétnézni, hogy ebben a beosztásban általánosan mennyit lehet keresni és ehhez mérten illik belöni a saját igényeinket, figyelembe véve a cég méreteit és a piacon elfoglalt pozícióját. Bár ez sokszor nem mérvadó, mert gyakran a csúcsvállalatok adják a legszarabb fizetéseket. Ijenkor NAGYON meg kell ELÖRE fontolni, hogy mennyit is mondunk.''

Hol tudsz ennek utánanézni? Interneten? Még az ismerős sem mondja meg szívesen, hogy mennyit is keres!
Legtöbb helyen nagyon igyekezenek titokban tartani a fizetést!
Mivan, ha nem tetszik nekik az összeg, amit mondtál, ha túl sokat mondassz elhajtanak, ha túl keveset, akkor meg neked rossz?


g@bo
(nagyúr)

röhejesek, munkát kinálnak vagy bohóckodást. régen ez nem igy ment. felvettek, volt 3 hónap próbaidó és csináltad. ha nem, repültél 1 hét után.most meg a legkisebb és legsóherebb cégek is igy vergődnek. bruttó 53 rulla.


[Szerkesztve]


AND1
(őstag)

Nem tudom, hogy említette már vki de itt hasznos tippek vannak önéletrajzírással kapcsolatban: Bővebben: link


Angmar
(tag)

Sziasztok!

Tudnátok nekem egy olyan kísérőlevelél/motivációs levél mintát küldeni, amit nem egy konkrét feladott álláshirdetésre küldenék el, hanem csak megkeresnék vele egy pár céget azzal a céllal, hátha felkeltem az érdeklődésüket.


divot
(veterán)
Blog

Szerintem lehetetlen kérsz. Épp a motivációs levél az, ahol előzetesen megmutathatod egy kicsit az egyéniségedet, ráadásul ebben kellene beszámolnod róla, hogy mi motivál az adott feladat betöltésére.
Magyarán: általánosan nem lehetsz motivált.


faster
(nagyúr)

Itt biztos találsz:

Bővebben: link

Itt meg egy kis fejtágítás motivációs levélírásból:

Bővebben: link


Angmar
(tag)

Kösz


faster
(nagyúr)

De igaza van Divotnak, a motivációs levél pont az a része a küldendő anyagnak, ami minden pályázatnál egyéni, az önéletrajz pedig az, ami mindegyiknél ugyanaz (személyes adatok, végzettség, munkatapasztalat, hobbi, egyéb ...). Nagy vonalakban.

[Szerkesztve]


TheVeryGuest
(senior tag)

Pályakezdők esetén egy komolyabb helyen (tényleges agymunka) mire megismered a processzt elment fél év. Szóval kell ez. Szerintem garázscégeknél nincs ilyen. Lehet, hogy ezzel az erővel a hasukra is üthetnének, mert nem lehet jól választani a tesztek alapján, de akkor is legalább valami komoly dolognak tűnik. Nem pedig a nemtetszett a pofám eset.


dabadab
(titán)
Blog

Foglalkozik vki komolyan ezzel a motivacios levellel? Mert nekem ugy tunik, hogy a legtobb embernek leginkabb semmi elkepzelese sincs arrol, hogy mire is lenne ez jo (megjegyzem: en is ide tartozom), ezert aztan teljesen hasznavehetetlen darabok szuletnek, amik alapjan igy persze szelektalni sem lehet.


faster
(nagyúr)

Kutyát nem érdekli, hivatalos formaság része.


TheVeryGuest
(senior tag)

Csek disz áut:
Bővebben: link

Sok ottan a Kandós. De ha nem vagy tettelő alkat:
Bővebben: link

Oszt Pesten van, a Kálvin tér és az Üllői/Ferenc krt között, majdnem a Bécsiszelettel szemközt lévő utcában.

üzenetek