Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


g@bo
(nagyúr)

beszámoló jöhet.

milyen sablon kérdéseket kaptok, elhangzik e: majd hivjuk.... szöveg. :D


Vertic
(aktív tag)

én most végeztem bme infón. Állásbörzén voltam áprilisban (vagy mikor... :D), néhány helyen adtam le önéletrajzot, de igazából még csak tapogatózás szinten. CV egy netről letöltött EU-s CV minta alapján készült, nagyjából azt a felépítést követte, amit vki lentebb már leírt.

Aztán kb. két hete(!) felhívtak az egyik cégtől, hogy keresek-e még állást, és behívtak interjúra. Még el se kezdtem volna keresni igazából állást, mert még élveztem egy kicsit a láblógatást a diplomaírás után... Augusztusban kezdek :DDD Hatalmas mázli, ahogy hallom mindenfelől, ez nem általános forgatókönyv... (no tapasztalat, stb)

Az interjúra nem vettem öltönyt, csak inget és nyakkendőt. Először azzal a pasival beszéltem, aki felhívott, ő ismertette, hogy mit csinál a cég nagy vonalakban, hogyan épül fel, stb. Majd projektvezetőkkel beszélgettem, akik elmondták, hogy az ő projektjükben kb. mit csinálnak, majd kérdeztek, hogy engem mik érdekelnek, mit csináltam a diplomatervezés során, mennyire vagyok gyakorlott ebben, abban, mennyire jó az angoltudásom, hogy állok egy esetleges pár napos utazással, mik a hobbijaim, mennyire tudok csapatban dolgozni, mennyire vagyok önálló, ilyesmiket. Én is kérdeztem amik engem érdekeltek a céggel kapcsolatban - pl. munkaidő, ez mennyire rugalmas, stb.
Aztán a finn főnökkel beszéltem angolul, aki ismét elmondta kb. mit csinálnak, kiknek csinálják, mennyire akarnak bővülni, és a fizetési igényemet illetve az egyéb juttatásokat beszéltük meg (250bruttót mondtam, de azért visszakérdeztem a tapasztalatlanságomra hivatkozva - illetve éreztettem, hogy szeretném tudni :D -, hogy ez mennyire reális, és aszonta, hogy kezdőknek szerinte az).
Aztán azt mondta, hogy következő héten értesítenek, vagy én is kereshetem őket, nem mondhat semmit, mert közösen döntenek, csak annyit mondhat, hogy jó esélyem van, mert jókat mondtak rólam a projektvezetők... de én nem nagyon hittem neki, a mások által mesélt dolgok alapján :)
aztán ezen a héten felhívtak, hogy szerződést szeretnének kötni, jövő héten megyek aláírni... :)


[Szerkesztve]


_Hunter_
(őstag)

Na. hogy sikerült? :DD


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Gratula! Végre nem csak pesszimista sztorikat olvasunk...
(Hogy velem miért nem tud ilyen történni? :D)


Gh0sT
(addikt)

Noshát, túl vagyok életem első komoly állásinterjúján.
Akkor a kérdések:
- Mi volt a feladata előző munkahelyén?
- Hogyan szűnt meg a munkaviszonya?
- Miért szűnt meg a munkaviszonya?
- Hogyan jellemezné munkáját előző főnöke?
- Mik a jövőbeni tervei? (munka, magánélet)
- Rendelkezik saját autóval? :O
- Tudna finanszírozni egy saját autót?
- Milyen idegennyelveket beszél?
- Ha nálunk dolgozna, akkor milyen ötletei lennének az induláshoz?
- Mennyit szeretne keresni?

Ez az utolsó kérdés durva volt. Másokkal is beszélve arra jutottunk, hogy bruttó 200.000 Ft-ot kérjek. Mondom is nekik:
- ''Én úgy gondolom, hogy ilyen területen és munkakörben 200.000 Ft-ot tartok reálisnak.''
Kérdik:
- ''Nettó?''

Itt egy kicsit ledöbbentem. Keveset mondtam? :F Nekem a bruttó 200.000 is álomfizetésnek számít pillanatnyilag.


_Hunter_
(őstag)

Hasonló helyzetben voltam amikor nekem szegezték eme kérdést itt vidéken.
Mivel még sehol nem dolgoztam, épp megkaptam a diplomát mondtam hogy úgy nettó 100-120e. Kicsit kikerekedett a szemük. Errefelé nagyon nem fizetnek túl. Rögtön reagáltám rá, hogy kezdő vagyok. S inkább meghallgatom az ő ajánlatukat, hisz valszeg ugyis én fogok alkalmazkodni hozzájuk és nem ők hozzám. Végülis felvettek, s mult hónapban majdnem 100K kaptam, próbaidőre. Mondjuk nem fogom sokáig csinálni ezt a melot, csak legyen megy az 1-2 év gyakorlat s továbblépek ha nem tudok itt előre menetelni. addig meg jó ez is, hisz vidéken azért olcsóbb élni.


tildy
(nagyúr)
Blog

Mákos.Ez nettóban kb mennyi?Én is ennyit szeretnék kapni...Ja és te már melóztál valahol vagy nem?
Ma a nokiánál voltam:A teszttől előszőr hanyattestem:
Bode diagramok, négyszögjel felfutás változás stb.Istenem ezt már 5 éve, hogy tanultam.Aztána végén az infós részhez mindenhova írtam. Következett az interjú, kérdezgették hol melóztam stb.Nagyon érdeklődteka php-s és wapos dolgaim iránt, főleg a mávinformatikás melóm érdekelte nagyon őket.Megkérdezték mennyire vagyok otthon hardverek terén stb.Azt elsőre látták, hogy nem villmérnök vagyok, de én emiatt paráztam kicsit, hogy a tesztnél oda kevese írtam.Aztán megkérdeztem, hogy ez mennyire gond.A válasz számomra pozitív tartalommal bírt. Én 120-130 nettót kértem, de igazándiból 150 lenne az amire azt mondom, hogy full tökéletes, dehát ezt nem mertem kimondani.
Egy problémám van vele:Komárom melé kell költöznöm, ha felvesznek.
Mennék is , de a páromnak ha itt lesz munkája akkor nem tudom mit tegyek:(

[Szerkesztve]


Vertic
(aktív tag)

Hát, elvileg olyan 140 körül van nettóban, de most biztos több lesz, mert ugye csak fél évig adózom, szal fogalmam sincs, mennyi lesz belőle. Meg olyasmi is lesz, hogy a netemet itthon kifizetik, de levonják a bruttómból, így jobb lesz állítólag nekem adózás szempontjából, ez is belekavar valamennyire.
Nem, még nem dolgoztam sehol, egyetemen nyári munkán voltam tanszéken, egy konferenciára írtunk cikket, meg fejlesztettünk c++-ban, ennyi...

szerk.: jah, itt is c++-ban fejlesztés lesz a munka (mobilokra, ill. mobilalkalmazásokhoz szoftverek)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]


g@bo
(nagyúr)

feladtam egy ilyen hirdetés, csak ahogy szoktam, némi iróniával:

munkát keresek. SZÁMITÁSTECHNIKAI területen.
(szerviz technikus, eladó etc. ) minimálbéres bejelentés, napi 12 óra munka, éhbér nem akadály! ! lelkiismeretes rabszolga vagyok.


és jönnek a komolynak tűnő ajánlatok... :Y ki érti ezt. most komolyan vették, vagy szivatnak szerintetek? :F


tildy
(nagyúr)
Blog

Hát ez azért fasza.Műegyetemes, kezdőként 140-150 , nekem két év kemény munkával a hátam mögött, de bmfesként 130-140...
Fasza:((
Na ezért vagyok én mérges rájuk...


Vertic
(aktív tag)

kikre? a bmesekre, a bmere, vagy a munkaadókra? előbbi kettőre nem tudom, hogy ez alapján miért kéne, a munkaadó nyilván annyit ad meg, amennyiről úgy gondolja, hogy megéri neki. rájuk meg max. amiatt haragudhatsz, hogy máshogy ítélik meg az egyik diplomát, mint a másikat, de ez is olyan dolog szerintem, hogy nem egy év alatt alakul ki, és nem egy év, amíg változik, de nyilván változhat (és változik is a tapasztalataiknak megfelelően). lehet, hogy te is megkapsz ennyit más helyen, vagy még többet is. nekem mázlim volt, egy évfolyamtársam volt öt helyen interjún, és egyik se volt sikeres - kb ugyanannyit tud felmutatni, mint én...(végül őt is felvették oda, ahova engem)


tildy
(nagyúr)
Blog

Hát úgy cakkompakk.Másrészt nekem nulla gyakorlattal a hátam mögött pofám sem lenne 140et kérni..De mivel van gyakorlatom így most próbálkozom azért.


Vertic
(aktív tag)

hm, ha nem haragszol, nem fogom emiatt rosszul érezni magam. Hogy te mennyit mersz kérni a te dolgod, de én teljesen reálisnak tartok egy ekkora összeget egy fejlesztői pozícióban egyetemi diplomával, pesten gyakorlat nélkül is (más kérdés hogy vidéken is annak kéne lennie szerintem, de ez megint olyan dolog, hogy nem fogok emiatt bűntudatot érezni, hogy bp-en lakom - itt akkor kezdhetnénk az összehasonlítást a külföldi bérekkel, ami szerintem nem vezet sehova. van ahol jobb, van ahol rosszabb a helyzet, ezen nem érdemes felhúznia magát az embernek, mert csak magának csinálja a feszültséget, változtatni nemigen lehet rajta)... megint más kérdés, hogy a cégek szerint is reális-e, vagy sem. Úgy tűnik, hogy van olyan hely, ahol szintén úgy gondolják, hogy az.

A különböző egyetemek között meg nem az alapján megy a különbségtétel, hogy azt mondják akik odajárnak, hogy fasza, hanem attól alakul ki ilyen vélemény, hogy az ott végzett emberek mennyire felelnek meg a munkáltatóknak. Nyilván ha sok ott végzett ember nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor csökken az elismertsége, és fordítva, ha jó munkaerőt termelnek az adott helyen, előbb-utóbb elismert lesz, senkinek nem áll érdekében, hogy ez ne így legyen. Hiába mondja magáról egy intézmény, hogy ilyen fasza, meg olyan fasza, ha valójában ez nem igaz, az ki fog derülni egy idő után. Persze mondom, ez nem megy egy év alatt megy végbe.

Amúgy nem értem ezt az elkeseredett utálatodat a bmevel szemben, biztos megvan rá az okod, de szerintem inkább törődj bele, hogy ez a helyzet. Olyan ez, mint a politika. Nem foglalkozom vele, mert csak felhúzom magam, az meg mire jó? :)


tildy
(nagyúr)
Blog

Végülis igazad van.Csak kicsit bántotta a csőrőmet, hogy ti ennyire így oda mertek állni.Egyébként félek, én alapból (női mivoltom miatt) -20 ezerrel indulok..:(


Cray Tyler
(senior tag)
Blog

most meg ne bántódj, de valahol igenis elöny ha nő vagy, középfokú végzettséggel (érettségi) keresnek TONNASZÁM titkárnöket nagy cégekhez nettó 120-140-ért.. nekem is csak érettségim van, és ha ijen hirdetést látok, csak csorog a nyálam...


tildy
(nagyúr)
Blog

Na de én nem akarok titkárnő lenni(gondolom milyeneket kereshetnek ennyiért, biztos a főnök mellé....) Másrészt spec én tanulni akarok!! Tanulni a munkahelyemen! Tehát nem akarok begyogyizni (mint pl. 1 év helpdesk után tök hülyének érzed magad)
SZal fejlődni lenne jó, erre meg egy titkárnői állás nem alkalmas.


g@bo
(nagyúr)

:U


g@bo
(nagyúr)

Tisztelt Érdeklődő!
Köszönettel vettem érdeklődését a munka után. A mellékletben
küldöm a részletes tájékoztatót. Szorgalommal és kitartással kitűnő
kereseti lehetőség. Ha van még kérdése, írjon!
Várom válaszát!Tisztelt Érdeklődő!Ön jelentkezett az általam feladott hirdetésre, ami azt jelenti, hogy otthonában szeretne dol­gozni! Kérem figyelmesen olvassa el az alábbi munkaajánlatomat!Lehet Ön diák vagy nyugdíjas, esetleg helyhez kötött, nincs munka­he­lye, vagy egyszerűen sok szabadidővel rendelkezik, amit szeretne hasznosan eltölteni.Sokan vagyunk úgy, hogy félünk a holnaptól, vagy nem tudjuk, hogyan oldjuk meg anyagi problémáinkat. Ezért célom az, hogy kis anyagi ráfordítással olyan munkaaján­lato­t nyújt­sak Önnek, amelyek szakirányú végzetséget nem igénylő, otthonában vé­gezhető munkával európai szintű kereseti lehetőséget biztosít az Ön számára.Ajánlatom nem házalásos ügynöki munkát takar, hanem kizárólag szaktudást nem igénylő otthon vé­gezhető tevékenységet.Én nem milliókat ajánlok Önnek, hanem munkát, amellyel megoldhatja anyagi gond­jait, mely néha pár ezer forinton is múlhat.Az otthon végezhető munka lényege, hogy nincs helyhez kötve, végezhető egyedül, családi vagy baráti összefogással, és ami talán a legfontosabb, hogy saját maga ossza be az idejét.

Itt nincs főnök, vagy esetleg olyan kolléga, akivel nem lehet együtt dolgozni.

Ha Ön diák, ak­kor a tanulás mellett is tudja végezni, és talán kikapcsolódást is jelenthet a munka, emellett megke­resheti a tandíját is; ha nyugdíjas nyugdíjkiegészítőnek is jó és ez nem korlátozza a pihenésben. Mindenkinek más az időbeosztása, az otthoni problémái, teendői.Az otthon végezhető munka mindenkinek ideális, mert hozzá lehet igazítani az élet­for­mánkhoz.Úgy tisztességes, hogy előre felhívom a figyelmét: „nincsen rózsa tövis nélkül”, vagyis mint mindennek, ezeknek a munkának is van némi befektetés része.

Viszont ezzel kapcsolatban két jó hírem is van:

A befektetés -nagyon minimális, és

-szó szerint pár napon belül „visszajön”.

Ez az összeg néhány száz forintról, plusz a postázási költségről szól.

Ha átverném, ennyit bukna el, de „milyen meglepő”, nem ez fog történni. Olyannyira nem átverés ez, hogy bevallom; azután, hogy Önátvette a munkacsomagot, érdekelt vagyok abban is, hogy Ön elvégezze a kapott feladatot. Én az Ön által elvégzett munka után bevételt szerzek, de NEM AZ ÖN PÉNZÉBŐL lefaragva, hanem egy teljesen más csatornán keresztül. Miért verném tehát át?

Nem jó az nekem.

Kérem bízzék bennem!Megkérem tehát, hogy gondolja át ajánlatomat. Ha semmit nem próbál ki még esélyt sem ad magának, hogy esetlegesen tényleg tudna otthon dolgozni, és pénzt keresni.
Most pedig konkrétan a munkáról:Egy olyan munkát ajánlok, ami napi néhány óra ráfordítást igényel, és csak egy számító­gépre, valamint INTERNETELÉRÉSRE van szüksége.
A munkáról:
A munka, másolásból áll, és ezek postán keresztüli eljuttatásából, a megadott címekre igény sze­rint. Ezt a munkát Amerikában nagyon sok fiatal és idős egyaránt végzi, onnan származik ez az információ közvetítő bedolgozásnak nevezett fizetés-kiegészítő munka, és most kezd terjedni

Ma­gyarországon. Ezzel a munkával folyamatos jövedelemre tehet szert, ami csakis a szorgalomtól függ. A kereseti lehetőség elérheti a heti 5-20 ezer forintot, a kreativitástól és az időráfordítástól függően. A munkát másodállásként szokták végezni, mert nem annyira idő­igényes, elég napi né­hány óra munka, a plusz jövedelemhez.
A munka kizárólag e-mail és postai levelezés útján történik, ez fontos!!!!
A levelem végén találhatja a megrendelőlapot, amit az e-mail címemre kell visszajuttatni, ha a fel­kínált munka elnyeri a tetszését. A munkakezdéshez szükséges anyagokat a lentebb leírtösszegért utánvéttel postázom el.

Az árak tartalmazzák a másolandó anyagot és a postaköltséget.
Íme a munka, amit ajánlok:
- Tájékoztatók és riportok másolása,
- Fizetés: teljesítménytől függőennapi 5 ezer Ft is lehet,
- Rendszerbe lépési díj: 600 Ft + postaköltség (anyagköltség).Kb:1300Ft

A fizetés a munkára szánt időtől függ. Azaz, ha hetente postázza az anyagot, akkor hetente jut pénzhez, ha havonta, akkor havonta. A postázandó anyagot mindig utánvéttel kell feladni, tehát a postázástól számított kb. 4 napon belül fogja megkapni a pénzt Ha a leírtakon túl bármi kérdése, kételye van, mindenre szívesen válaszolok!
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->MEGRENDELŐLAP

Kérem, töltse ki és küldje vissza e-mail címemre, ha a felkínált ajánlat elnyerte tetszését!

NEVEM:

CÍMEM:

E-MAIL CÍMEM:Hol olvasta a hirdetést?

Dátum:

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->A megrendelésekhez szükséges adatait természetesen senkinek, semmilyen célból nem adom ki!Köszönöm szépen az érdeklődését!
_Hunter_
(őstag)

Ez a másodállásos nem hangzik rosszul. Kérdés ez nem átverés? Nem lehet hogy csak kamu?
Amugy ez lehet, hogy engem is érdekelne.


I_Am
(veterán)
Blog

''Én az Ön által elvégzett munka után bevételt szerzek, de NEM AZ ÖN PÉNZÉBŐL lefaragva, hanem egy teljesen más csatornán keresztül.''

Mekkora marketinges szöveg!:D

üzenetek