Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


Vertic
(aktív tag)

hm, ha nem haragszol, nem fogom emiatt rosszul érezni magam. Hogy te mennyit mersz kérni a te dolgod, de én teljesen reálisnak tartok egy ekkora összeget egy fejlesztői pozícióban egyetemi diplomával, pesten gyakorlat nélkül is (más kérdés hogy vidéken is annak kéne lennie szerintem, de ez megint olyan dolog, hogy nem fogok emiatt bűntudatot érezni, hogy bp-en lakom - itt akkor kezdhetnénk az összehasonlítást a külföldi bérekkel, ami szerintem nem vezet sehova. van ahol jobb, van ahol rosszabb a helyzet, ezen nem érdemes felhúznia magát az embernek, mert csak magának csinálja a feszültséget, változtatni nemigen lehet rajta)... megint más kérdés, hogy a cégek szerint is reális-e, vagy sem. Úgy tűnik, hogy van olyan hely, ahol szintén úgy gondolják, hogy az.

A különböző egyetemek között meg nem az alapján megy a különbségtétel, hogy azt mondják akik odajárnak, hogy fasza, hanem attól alakul ki ilyen vélemény, hogy az ott végzett emberek mennyire felelnek meg a munkáltatóknak. Nyilván ha sok ott végzett ember nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor csökken az elismertsége, és fordítva, ha jó munkaerőt termelnek az adott helyen, előbb-utóbb elismert lesz, senkinek nem áll érdekében, hogy ez ne így legyen. Hiába mondja magáról egy intézmény, hogy ilyen fasza, meg olyan fasza, ha valójában ez nem igaz, az ki fog derülni egy idő után. Persze mondom, ez nem megy egy év alatt megy végbe.

Amúgy nem értem ezt az elkeseredett utálatodat a bmevel szemben, biztos megvan rá az okod, de szerintem inkább törődj bele, hogy ez a helyzet. Olyan ez, mint a politika. Nem foglalkozom vele, mert csak felhúzom magam, az meg mire jó? :)

üzenetek