Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


Vertic
(aktív tag)

én most végeztem bme infón. Állásbörzén voltam áprilisban (vagy mikor... :D), néhány helyen adtam le önéletrajzot, de igazából még csak tapogatózás szinten. CV egy netről letöltött EU-s CV minta alapján készült, nagyjából azt a felépítést követte, amit vki lentebb már leírt.

Aztán kb. két hete(!) felhívtak az egyik cégtől, hogy keresek-e még állást, és behívtak interjúra. Még el se kezdtem volna keresni igazából állást, mert még élveztem egy kicsit a láblógatást a diplomaírás után... Augusztusban kezdek :DDD Hatalmas mázli, ahogy hallom mindenfelől, ez nem általános forgatókönyv... (no tapasztalat, stb)

Az interjúra nem vettem öltönyt, csak inget és nyakkendőt. Először azzal a pasival beszéltem, aki felhívott, ő ismertette, hogy mit csinál a cég nagy vonalakban, hogyan épül fel, stb. Majd projektvezetőkkel beszélgettem, akik elmondták, hogy az ő projektjükben kb. mit csinálnak, majd kérdeztek, hogy engem mik érdekelnek, mit csináltam a diplomatervezés során, mennyire vagyok gyakorlott ebben, abban, mennyire jó az angoltudásom, hogy állok egy esetleges pár napos utazással, mik a hobbijaim, mennyire tudok csapatban dolgozni, mennyire vagyok önálló, ilyesmiket. Én is kérdeztem amik engem érdekeltek a céggel kapcsolatban - pl. munkaidő, ez mennyire rugalmas, stb.
Aztán a finn főnökkel beszéltem angolul, aki ismét elmondta kb. mit csinálnak, kiknek csinálják, mennyire akarnak bővülni, és a fizetési igényemet illetve az egyéb juttatásokat beszéltük meg (250bruttót mondtam, de azért visszakérdeztem a tapasztalatlanságomra hivatkozva - illetve éreztettem, hogy szeretném tudni :D -, hogy ez mennyire reális, és aszonta, hogy kezdőknek szerinte az).
Aztán azt mondta, hogy következő héten értesítenek, vagy én is kereshetem őket, nem mondhat semmit, mert közösen döntenek, csak annyit mondhat, hogy jó esélyem van, mert jókat mondtak rólam a projektvezetők... de én nem nagyon hittem neki, a mások által mesélt dolgok alapján :)
aztán ezen a héten felhívtak, hogy szerződést szeretnének kötni, jövő héten megyek aláírni... :)


[Szerkesztve]

üzenetek