AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


frescho
(addikt)
Blog

Ha már szőrszálat hasogatunk. Azt írtam, hogy "Például" ami egy nem teljes felsorolást jelent. Hozzá tehettem volna az átviteli karakterisztikát fázis karakterisztikával együtt és az impulzus átvitelt is ami az előzőekből levezethető.

Te magad leírod, hogy nem IW van rajta. Nem eredeti. A hangja lehet nagyon közeli, de az egész nem az.

"Ezekben en nem igazan hiszek, akkor is ha vannak ilyen jelensegek, mar peldanak okaert a legegyszerubb CD Audio szabvany is ugy van megtervezve hogy az emberi hallast durvan tulhaladja."

Az állításod érdekes, de nem vág egybe azzal mait nekem tanítottak a 90-es évek elején. Egy ideig taglalták hogy milyen kompromisszumokat hoztak meg és bizony hallható a különbség. (Mondjuk ez sehol sincs az analóg TV jelen elkövetett bűnökhöz képest.) Hiába állítható vissza elvileg kétszeres mintavételezéssel, ha ehhez kellene egy tökéletes szűrő tag. Elég csak azon elgondolkozni, hogy egy szűrő mennyire befolyásolja a fázismenetet és mennyire közel van a mintavételi frekvencia/2 a fül által hallhatóhoz. A fázismenet, limitált csillapítás stb. ezért a magas hangoknál tuti bezavar.

DarthSun: a természetes felharmonikusok nem tudnak kifutni
Nem annyira a felharmonikus a gond, hanem a végső szűrő tag. Mondjuk csinálsz egy 12dB/oktávos szűrőt, de legyen 18 dB akár. Ezt hova hangolod? Ha 20 kHz-re, akkor a felső részen lesz egy brutális fázis torzításod. Na meg a A 44.1/2-nél még mindig nem lesz 10dB-d. De már 15kHz felett is mérhető/hallható lesz a csillapítás. A 12-14. oldal görbéire érdemes ránézni. Egy jó super sampling-ot megvalósító DAC ezért jobb lesz, eltünteti ezeket a hibákat. Ahogy egy CD is jobb, mint egy bakelitnél, mégis az utóbbihoz hozzátartoznak a hibái, pattogása stb.

Pikari: Tedd hozzá, hogy a fene akarta húzgálni a kábeleket körbe-körbe, kötögetni és a végén állítgatni az ideális pozíciót. Mára az igény tovább esett hogy nézem ezeket a kis kékfogas ökölnyi dobozocskákat.

üzenetek