AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mármint egy olyan bejegyzés, hogy némelyik felhasználó még mindig jelzi, de ugye ezzel sokat nem tudnak mit kezdeni. A korábbi black screen bugot azért sikerült javítani, mert a meghajtó okozta, de azóta nem igazán tudnak semmit sem reprodukálni. Ahogy írtam, ezekkel a black screen bugokkal mindig az a baj, hogy akármelyik komponens okozhatja, és az eredménye ugyanúgy az, hogy elmegy a kijelzőn a kép. Kb. olyan, mint a Kernel Power 41 hiba a Windows operációs rendszeren belül. Az oka lehet akármi, táp, vinyó, memória, proci, alaplap, stb., és a user csak annyit lát belőle elfeketedett a kijelzője, mert leállt a rendszer.

Az Edge böngészővel kapcsolatban van egy ilyen ismert bug, de az is csak a többkijelzős konfigokra vonatkozik.

A Windows frissítések mindig ilyenek. Én ezek miatt sosem frissítek azonnal, hanem csak három hónap múlva. Az MS-nél is olyan durva hibák vannak felsorolva, hogy tudnak róla, hogy jobb ezzel várni. Különösebb hátrányod ebből nem lesz, mert úgy sem szokták azonnal kihasználni az alkalmazások az új Windows 10 verziók frissítéseit.

A memóriára lehet fejleszteni hasonló dolgokat, de a lényeg, hogy ez hardveres tényező. Ha engedik, akkor villogni fog a kijelző. Amiért nem nagyon törődnek ennek a fejlesztésével, hogy a memóriák relatíve kis fogyasztók maradtak. Tehát egy többmonitoros idle konfiggal 6-8 wattot, ha nyersz, HBM2-vel 1 wattos se, miközben az üzemeltetése egy ilyen hardveres rendszernek több kijelző mellett eléggé bonyolult.

[ Szerkesztve ]

üzenetek