Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


omgfx
(tag)

Sziasztok,

Kezdő vagyok. Az autóm egy Ford Galaxy, 1.5 éves. A kormány bőr (fűthető, lyukacsos az oldal részen, ha ez számít), az ülések bőr és alcantara vagyis Ford-nál suede az elnevezése (Salerno leather Miko Suede szövettel). Az autót általában hétvégén használjuk sokat, és hosszabb utakra, egyébként garázsban áll, tehát nap nem sokat éri.

Bőrtisztítást és ápolást szeretnék csinálni saját magam, ehhez vásároltam Koch Chemie Pol Star tisztítót és Koch Chemie Leather Star bőrápolót, ilyen szóróflakont, és ilyen 310 GSM-es mikroszálas törlőkendő csomagot.
A fenti tisztítást/ápolást évente 2-3 alkalommal csinálnám amennyiben ez megfelelő.

A kérdéseim, bocs de sok lesz.
A tisztításhoz a Pol Star-t a megadott hígításban szóróflakonból fújhatom közvetlenül az ülésre, kormányra, vagy inkább egy mikroszálas törlőre fújjam, és azzal vigyem fel a felületre?
Kell-e óvatosan egy kicsit bedörzsölni? Esetleg kellene-e ehhez valamilyen kefe, vagy elegendő a mikroszálas törlő?
Mennyit hagyjam hatni?
Majd ezután egy szárazzal mikroszálassal visszatöröm a felületről? Nedves porszívóm, amivel vissza tudom szívni sajnos nincs.

A Pol Star-al az ajtók belső burkolatait is tisztíthatom? Ez valami műbőrszerű vagy vinyl cucc lehet. Esetleg felesleges, és használjam a szintén vásárolt Koch Chemie Multi Interior Cleaner-t?

A Leather Star-t a kormány és üléesek esetén szintén csak felviszem egy fenti mikroszálas törlővel, majd száradás után visszatörlöm?

Green Star-t is vettem, de egyelőre azt külsőre és a padló kártpit tisztításához használnám.

Egyelőre ennyi. Köszönöm!

üzenetek