Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


8
(senior tag)

Attól függően milyen mosóban voltál jó eséllyel valami gagyi, nagykiszerelésben kapható detailer-t használtak, amivel el tudják fedni a karcokat amit a szar szivacsokkal meg a rongyaikkal beletesznek a fényezésbe (tisztelet a nagyon ritka és drága kivételnek).

Otthonra én pl ajánlom kezdésnek ezt: https://autoglym.hu/termek/rapid-aqua-wax-vizes-wax/
Előnye hogy vizes autóra is fel lehet vinni, nem kell előtte külön még egy lépésben megszárítani. Rendkívül kiadós, keveset kell fújni belőle (egy, max két fújás elemenként), tényleg nagyon sokszor át tudod vele törölni az autód. Műanyag részekre, üvegre is mehet nyugodtan, hidrofób (vízlepergető) lesz és eső után is csillogni fog ahogy írtad :)

"Egyébként mennyi ideig hatásos / tartós a hatás?"

Ezek a ráfújós-letörlős történetek jobb esetben is általában pár mosásig tartanak maximum. Attól is függ kontakt vagy lándzsás mosásról van szó.

szerk: ahogy dluinet is írta meg kell tisztítani ezek előtt a fényezést (vagyis rendesen lemosni, hogy ne a koszt smirglizd bele a fényezésbe, vigyázat, általában a lándzsás mosás is hagy egy finom koszfilm réteget), és érdemes egy jó minőségű sűrű, legalább közepes méretű mikroszálas kendőt beszerezni hozzá.
Még egy dolog fontos, hogy amivel a felnihez hozzáérsz, azt az eszközt (mikroszálas kendő stb) soha többet nem szabad utána a karosszériához használni, külön kell választani teljesen, mosásban is!

[ Szerkesztve ]

üzenetek