Azonnali fotós kérdések órája - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Jahno
(őstag)

Azért megkerestem, csak tegnap már szét voltam, bár az FZ menüje kicsit más, de nálam a fénymérésnél van:


Manuál módban ki is írja, hogy nem műxik.


Jahno
(őstag)

Helyzetfüggő. Attól függ mennyi ilyen sportot fotózol és milyen helyeken. 3-4 másodperc hááááát, az alatt négyen jönnek át a célegyenesen, bár ott most konstans sötét volt, csak eső miatt mért összevissza a gép. Kézilabdáról vagy egyébről nem is beszélve. fél meccs lemegy :-D

[ Szerkesztve ]


Timer
(veterán)

Jó, hát ha épp a nemzeti sport várja a képeket, akkor majd megkeresem azt a megoldást, ami nulla másodperces kiesést szavatol! :P

Ha ugyanott futnak át, és csak a felhő jön, azt úgyis ki lehet szépen húzni utólag, vagy épp realtime, záridővel és vagy ISO-val, még mindig full manualban. Pont azt írtam, hogy azért nem szeretem a félautomata programokat, mert épp a fényméréstől függ, hogy adott képhez mit társít a gép. És két expó sem lesz egyforma, utána lehet varázsolni képenként. Tudom, hogy a LR tud expo egységesítést, de én például nem használok LR-t.Inkább legyen a sorozat egyrésze kicsit alexpós, majd utánahúzom, néhány kép után úgyis látom a keresőben, hogy korrigálni kell. Expo szimuláció mellett nem érzem ezt olyan nagy problémának. Zajszűrésnél viszont nem mindegy, hogy az egyik kép 400-as, a másik 800-as, a harmadik meg 3200-as. Esküvő már más kérdés, na ott el tudom képzelni, hogy nulla idő van mindenre, ellenben minden egyes kép számít. De a hobbista sportfotózás pont olyan, hogy engem speciel nem érdekel, hogy épp egy szituáció kimarad vagy sem. Majd ha fizetnek érte, akkor esetleg...

Chosen: nem biztos, hogy így van, most emlékből dolgozok! ;)

[ Szerkesztve ]


Chosen
(addikt)
Blog

Igen, pontosan ugyanez a menü!


Chosen
(addikt)
Blog

Áh, igen, akkor ott van visszajelzés, amit a vártam. :R


Chosen
(addikt)
Blog

Megszoktam igazából, hogy minden más módban van jelzés. Pl manualnál a számok pirosra váltanak, ha nem fér bele a tartományba, esetleg live preview esetén el is sötétedik a kép.

A Nikonos megoldás nagyon jó erre. Pici visszajelzés, de van valami.

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Van egy panám, én azt vettem észre, hogy ha iresolution, idynamic, iakármi dolgokat bekapcsolom, hajlamos bizonyos helyzetekben csúnyán elbaltázni a képet (pl. verőfényes napsütés, a fák árnyékában a fű mázgós lett), így kikapcsoltam az összeset. Nálad bevált, működik vagy úgyis raw-ban használod és akkor mindegy?


Jahno
(őstag)

RAWban használom, nem mindegy, de kb. minden gép ilyenek, hogy Pben meg sport módban és egyéb majomságban nem túl egzakt és nem érdemes használni. Pár horror képet elraktam magamnak dossziéba, azt ki lehet elemezni, aztán auto ISOn rekesz zár és kész, általában majd én tudom mit szeretnék, ahhoz igazodjon.


Jahno
(őstag)

Én magamnak is igyekszem úgy fotózni, mint ha Nemzeti Sport lenne. Keresek képeket is aztán majd írok egy fél oldalt.


Timer
(veterán)

"Keresek képeket is aztán majd írok egy fél oldalt."

Felesleges, ahány ház annyi szokás, és én nem akarlak meggyőzni semmiről! ;)


TCr
(veterán)

Én azért kíváncsi lennék rá, nem baj az, ha tágul a nézőpontunk. ;)


sixpak
(nagyúr)

Ez valóban pofátlan húzás....
Én is gondolkodtam, hogy elfogadjam-e, amikor a napokban feldobta a program.


sixpak
(nagyúr)

Nem ide akartam, sorry... :B


Timer
(veterán)

Úgy értettem, részemre címezve, de persze másnak jól jöhet! ;) Én már annyi helyen vitába keveredtem emiatt, hogy inkább elengedtem, mint a gyorsvonatot...

[ Szerkesztve ]


TCr
(veterán)

:R


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Szerintem tök másról beszélünk, én az iresolution és idynamic opciókat mondtam.


RocketSWET
(csendes tag)

Sziasztok! Érdeklődnék objektív tisztítással kapcsolatban, hova érdemes fordulni egy Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD-nal? A hátsó lencsetagon belül van némi por amit a képeken eddig nem láttam, de ha lehet kitakaríttatnám egy hozzáértővel. Mennyi időt vehet igénybe egy ilyen procedúra? Vidékiként lenne rá lehetőség hogy órákon belül elkészülhet és esetleg megtudom várni személyesen? (postázni nem szeretném)


Jahno
(őstag)

Órákon belül kizárva, egy helyen csinálnak kb. megvárható szenzortisztást és kb. ennyi az azonnalos szervíz.

Napok kellenek az ajánlathoz is, aztán annak függvénye. Camera Kft a hivatalos Tamron szervíz, egyebek függvényében majd megmondják, de több hetes átfutási folyamat simán van.


Timer
(veterán)

Plusz, ha nem hazai vásárlás volt, elhajtanak a francba.


Jahno
(őstag)

Hjahh, úgy könnyű, de nem meggyőzni kellene, hanem az alapján kitalálni, hogy mit lehet, mert én is megjátszottam, hogy tér egyik fele manuál, másik fele rekeszprioritás és ahogy rohangáltak úgy tekergettem, de nem hinném, hogy ez a jó módszertan, viszont nem sikerólt kitalálni. Marhaságot mondani meg tök eccerű.

üzenetek