DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


pw12345
(aktív tag)

FTTB-nél ( panel ) általában a földszinten van egy nagy digis dozot (az mi a túró?) ( ONT ) oda futnak bele az utp kábelek amiket a lakásokig húznak.

Dezinformációval ne hülyítsük a kérdezőt. Számtalan panelben jártam, egy szolgáltató szekrénye sem volt a földszinten (útban is lett volna). Pincében, szemétledobóban, közös helyiségben elzárva (olykor szabadon, lépcsőfordulóban, gangon) szoktak lenni és nem is egy, hanem sokszor két dozot is van, megfelezve a szinteket. Ráadásul a piszkok, időről-időre költöztetik valamiért, hogy az összes, rohadt ledobó kulcsát össze kelljen gyűjtenem. :(((
Pedig nem vágyok erre a szolgáltatásra, mint a kereskedelemben sem, hogy átpakolják az árut, időt pocsékolva nekem.

Első körben célszerű lenne megnézni a kábel feliratát (cat5/e?), hogy érdemese-e vele egyáltalán foglalkozni.

Az a gyönyörűség történik velem, hogy lent a kiírásban, az akár 1000-es net is rendelhető felirat jelent meg. Ehhez képest a megrendelő oldalon FTTB 500 a max.
Eddig nem figyeltem, de megjelent két kis szürke dozot (egyik a kaputelefoné, másik meg gondolom az infra érzékelőé), és egy ovális optikai (ezt onnan sejtem, hogy a "lézer veszélyre" utaló plecsnit látok rajta), szintenként két csatlakozóval (vélhetőleg bejövő, előremenő, nincs 4-es osztás) és, mintha új kábel csatornákat is látnék, mert, azon a falon nem volt. Viszont üresek, vagy levágott koax figyel bennük.
Itt nyáron kötekedett a T-kábel, azóta kussolnak, lehet az ő művük, mert a dozot nem hasonlít az itt, eddig fotózott szögletes képződményekre.
Létezik az, hogy sunyiban kötnek, aki észreveszi bekötik és, ha elég jön össze, akkor leoltják a B maradékot, ha meg nem, akkor lexarják? :F

üzenetek