DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


sfdrakex
(nagyúr)

Ha én azt mondom neked, hogy 2 óra alatt levezetek 300 kilómétert. Elindulok, de közben leesik 70 centi hó, amiről nem tudott senki, hogy érkezni fog, emiatt 5 óra alatt sikerül levezetnem a távot, akkor én mikor kijelentettem a 2 órát, hazudtam?


rothfb
(veterán)

Még szép...:DDD :P
Őt nem érdeklik az egyéni szociális problémák. Ha valaki megígér valamit, de rajta kívül álló okok miatt nem tudja teljesíteni, akkor beperli. :Y


CirrMee
(addikt)

Dezinformációval ne hülyítsük a kérdezőt. Számtalan panelben jártam, egy szolgáltató szekrénye sem volt a földszinten (útban is lett volna).

Alighanem nálunk is csak dezinformációs céllal van a (nemsokára funkcióját vesztő) FTTB doboz a földszinten, a lépcsőház falára szerelve... :))


bksgbr
(tag)

Nálunk a negyediken van a legfelső szinten, szóval ez eléggé panelfüggő, mikor hol hova teszik.
A UPC doboz meg az alagsorban van.

[ Szerkesztve ]


csiki52
(tag)

igen én sosem mondanék vagy állitanék semmi olyat amit nem tudok megtenni. A hiba az állitásban van .


csiki52
(tag)

45 év munka után nyugdijas vagyok ha ez számit
Eszem ágában sem volt vitát nyitni ha valaki nem értette amit irtam sajnálom
Tessék "okosok" leirni a megoldást, miért nem lehet a ZTE H298N routert bridge modba állitani? És ha nem akkor miért nem lehet egy külön kábelt behuzni egy előfizetőnek ha a költségeit válalva is kéri?
a konkrét lényeget tessék érteni amiről szólt, semmi rosszat nem mondtam azzal hogy ha valaki állit valamit és nem teljesiti/tik/ z bizony hazugság. a témát lezártam a többi az én dolgom


sfdrakex
(nagyúr)

Tehát ha megkérdezi a szomszédod, hogy mikor tudsz átmenni, azt mondod neki 1 hónap múlva, és megjelensz ott 2 perc múlva, de így nem hazudtál, mert ha véletlen közben elesnél a küszöbben és a bokád töröd, 1 hónap múlva akkor is odaérsz.

Áruld már el nekem, hogy te mit dolgozol.

Amikor beszéltél velük, elmondták neked, hogy az akkori állás szerint mikor tudnak menni, lehet közben a főnökük adott nekik más utasítást, ezért változott a menetrendjük. DE ettől még amikor beszéltél velük nem hazudtak, csak később változott valami. Ez is bosszantó, nem azt mondtam ,hogy jó, de a hazugozás amit írsz az hülyeség. Ha tudnád, hogy hogyan működnek dolgok a munka világában nem írnál ilyet.


sfdrakex
(nagyúr)

Ha jól emlékszem FTTB neted van, amihez kaptál egy routert, miért kellene bridgebe tenni? Ha nincs re szükséged, húzd ki, és tegyél a helyére saját routert. Bridgebe ftth-s ONT-ot szoktuk átkérni.


csiki52
(tag)

lépjünk tul ezen, valóban közbe jöhet előre nem látható esemény ezért nem kell biztosra mondani bizonyos dolgot/dolgokat az hogy én hogy neveztem ezt az én dolgom.
Nos a lényeg miért nem lehet behuzni azt a kábelt? Nem azt kértem hogy épitsék át a kerületet, van ismerősöm akinél gond nélkül behuzták a telefonhoz a kábelt itt egyszerüen megtagadták az én esetemben, már 1000 esre sem lehet emelni ..szoval ?


sfdrakex
(nagyúr)

Gondolom folyamatban van az FTTH-ra átállás ezért már nem akarnak FTTB-s kábeleket húzgálni.


csiki52
(tag)

a telefon miatt kell már évek ota saját routert használok.
ha kihuzom nincs telefon.
Már régóta routerként nem használom ezért is felesleges, de a Digi heti IP frissitéskor bezavar állandóan át kell dugdosnom a bejővő kábelt pedig ki van törölve a felhasználónév hogy ne tudjon bejelentkezni, és közte van egy switch is, egy kábel kihuzásával ez a két felesleges kütyü megszünne nem kellene a kábelt dugdosni stb, a másik szobában is van egy saját router AP modban nem akartam magyarázatokba belemenni egy egyszerü telefon kábel megoldaná az egészet, az átépités lassan 2 éve huzodik ezt igérték tavalyi évben , Itt volt először LAN és mégis ez e rész kimarad... amugy nem kell nekem az átépités tökéletes az FTTB500 és hozza az 530mbps le és 310mbps fel sebességet gondom sosem volt ahogy hallom több gond van az FTTH-nál.
a korábban leirtakon kivül semmi gondom a Digivel sőt nálam jo a kábeltv a net a vezetékes telefon sőt a digimobil teszt kártya is nekem Budapesten még mindenhol jol müködött a kocsi fejegységéhez simán elég az internet amit biztosit


Calogero
(addikt)

FTTB területen már régen nem adnak 1000-es netet. Akiknek a megszüntetés pillanatában az volt, ők megtarthatták...
Te most olyat dolgot kérsz tőlük amit nem is árulnak.

Telefont meg lehet azért nem húznak be mert már a pincében nincs az eszközükben szabad port, és a te kedvedért nem fognak új eszközt berakni.

Ha saját routert akarsz használni, és a telefont is akkor ott van a a topic összefoglalóban hogy működhet.
Ha nem kell telefon akkor meg csak használd a saját routered.

[ Szerkesztve ]


csiki52
(tag)

nem kérek 1000 es netet tudom hogy nincs nem is kell nekem jo ami van , eggyel lejjebb irtam tudom hogy kell, hogyan használom, és mi a gondom az egésszel.
Lenne hely az átépités miatt tagadták meg ami azota sem történt meg.
Érdekes arra senki nem ad választ hogy miért nem lehet AP modba tenni ezt az eszközt hisz minden problémát megoldana menüben van csak én nem tudom mert nem aktiv..vagy a saját 40 ezres routerem tegyem AP be a digis mögé? viccnek is rossz
a telefon meg kell anno még matávos volt nem mondok le rola. Azért fizetek ..ezt mindehol a szolgáltatónak kell megoldania ha van ilyen szolgáltatás...voltam telekomos, iptv -s, UPC-s tudom mit beszélek. Félreértés ne legyen a digi szolgáltatással maximálisan meg vagyok elégedve a gondom a technikai és üfsz hozzáállással van.

[ Szerkesztve ]


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

nyilván, ők jobban tudják mint amit te látsz... lehet te azt látod, hogy megoldható lenne, de ők meg tudják, hogy technikailag meg nem...

most verjem én is a diginél a pultot, hogy miért nem adnak pl.1000es netet fttb-n? egy kolegámnak fttb-s 1000es netje van évek óta...
technikailag megoldható lenne az én szemszögömből, mert gigabites porton adják az 500as netet

[ Szerkesztve ]


csiki52
(tag)

igazad van nem vagyok a digin belül....de elismerték hogy technikailag megoldható...körbejártam minden oldalrol már...

[ Szerkesztve ]


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

nekünk korábban digi100as csomagunk volt. emeltetni szerettük volna 500asra. bementünk, leadtuk az igényt 3szor is fél év alatt. telefonál a szerelő mind 3alkalommal, hogy felesleges, mert kötik át a hálózatot optikára,várjuk meg. tavasz tájékán építették ki a lépcsőházban. lemondtuk az egész digit, majd 3hét után visszamentünk, új előfizetés régi névvel csak 500as netre alapból, kijött a szerelő az egyeztett nap,egy keddi nap volt, nem tudta átkötni szapad gigabites port hiányában, felírta a munkalapra, hogy eszközcsere szülséges. azt mondta 1-2nap. Péntek délután 2körül bementünk panaszt tenni,hogy nem történt meg az eszköz csere,még aznap pénteken 16körül kijöttek eszközt cserélni.

tény, hogy elég érdekesen kezeli a digi a dolgokat,problémákat.


Calogero
(addikt)

tény, hogy elég érdekesen kezeli a digi a dolgokat,problémákat.

Az biztos hogy náluk elég érdekes az ütemezés.... nálam a szomszédot átkötötték FTTB-ről FTTH-ra...májusban, és hozzám pedig július végére értek....(pedig csak át kellett volna csengetniük)


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

mikor mi újraköttettük a netet, 2héttel későbbre kaptunk időpontot a bekötésre...december első hetében voltunk bent szerződést kötni, december harmadik hetére kaptunk időpontot...

slussz poén... nem voltak kikőtni a régi netet, hazajöttünk, rákasztottam a gigabies routert, beállítottam az új hozzáférést és a régi 100as net sebességgel jött...


pw12345
(aktív tag)

Én meg nem tudhatom milyen hülye mozaikszót találnak ki (Direct on Zone Optical Terminal=
DoZOT). :((
Volt itt még liftgépházban is, tűzvédelmi okok miatt lett kivágva, bár szerintem a mobil antenna kiszolgálója most is ott van.

Jó tudni, ezek szerint így nyomják most mindenhol, mert egy ismerős sincs átkötve, ahol az utóbbi fél évben elérhetővé vált a H. Az emberek 90%-a, azt sem tudja melyik szolgáltatónál, milyen csomagban van, nemhogy az átállást. :U
Programozók, informatikusok nincsenek képben, rendszergazdák, üzemeltetők valamennyire,
de, azok is a vállalati hálóval, ezekhez a szolgáltatói vackokhoz tök hülyék.
Nekem egyelőre nem is hiányzik az átkábelezés, bár már elkezdtem rá felkészülni, a gépeim döglődnek és ilyen árak mellett nem is tervezek beruházni. B-vel, meg eddig nem volt gondom.
Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy, ha intelligensen átrakják a távolabbi falra az optikát
(fűtéscsövön, virágállványon, csapóajtón keresztül), mikor fogja valamelyik barom leszaggatni. :F De még kábel sincs benne. Arra sem tennék nagyobb összeget, hogy a Digié. Jövő héten végigjárom a házat, hogy valahol látok-e aktív bekötést, mert egyelőre UTP+koax kígyók... kígyóznak. :K

(#77698)csiki52
Nekem két éve össze-vissza hazudoznak, hála Istennek, hogy jön az FTTH, aztán nem is hiányzik. :DD Olyan jól elvoltam a B-vel, hogy én is megijedek. :))
Először is balhézni kell, az sosem árt (mindenhol balhézok, ahol csak lehet :DDD amúgy nem, csak, ha velem kezdenek), másodszor máshol sem jobb az üsz, volt dolgom kb. mindegyikkel. Egy időben a Voda nagyon jó volt (jó drágán), már azok is a KBaF-om kategória. :(((
Digi, azóta k..vult el, mióta az Invitelt beolvasztották (nyakukba vették a mobilt, meg az FTTH-t), addig kb. normálisan mentek a dolgok.Látszik, hogy nem sűrűn bizniszelsz a Hardveraprón, itt hazudnak csak igazán, termékről, időpontról, helyről. :D És ez még a jobbak közé tartozik. :K Rendelj valamit on-line, húúú, na, hogy ott mennyire hazudnak, le a kalappal. Futár nem is tud igazat mondani, fizikailag képtelen rá.:)
De, ha meg jó a B, minek akarsz H-t? Akit ismerek és szolgáltatói box van nála (bármilyen), az mind szopórolleren van. :K Ráadásul, ha H összef0ssa magát, ott, aztán se TV, se net, se teló, amíg szerelő arra nem téved: tehát napokig :N .

De, hogy on is legyen, a 31-ei csatorna mizéria óta xar a ping és úgy is maradt, 8-10, a korábbi
1-2 helyett. :((( Vagy már az átkötés miatt szopatnak? Mondjuk egy darab szerelőt nem láttam nyár óta, azok is Trések voltak, igaz nem is tartok napi 48 órás Digi szerelő mászkálási megfigyelést...


CirrMee
(addikt)

Ha jól emlékszem FTTB neted van, amihez kaptál egy routert, miért kellene bridgebe tenni?

Nem jó szándékukban adják azt, hanem azért, mert valamiért nem került sor telefonkábel kihúzására, és csak így lehet megoldani, hogy legyen egy 100+ megás net, plusz telefon.
Miért akarná bridge módba tenni? Mondjuk mert egy retek sz*r a 298 -as wifi része. Másrészt a beállításoknál egy csomó fontos dolog csak admin módból lenne elérhető, amihez nem fogsz hozzáférést kapni.

Ha nincs re szükséged, húzd ki, és tegyél a helyére saját routert. Bridgebe ftth-s ONT-ot szoktuk átkérni.

Ahogy azt móricka elképzeli...
Elmondom neked, hogy miként zajlik ez az egész. A delikvens bevágja a 298 -ast a sarokba, és boldogan a helyére pakolja a saját routert. A boldogság az első indításig tart, amikor azzal szembesül, hogy a router valamiért nem tud csatlakozni. Fél napig összevissza telefonál, amíg csak találnak egy olyan műszakist, aki kinyögi, hogy a 298 -ashoz valami vpn-szerű háló van, és ott bizony a műszakis beavatkozására van szükség, ha a 298 -as helyett a saját routert akarja használni a júzer. Igaz akkor meg a telefon ugrott...

Bridge módba kérés: mit csináljon a júzer, ha ezt szeretné? Abba kéri. Szerinted nem képes rá? A Digi szerint sem, és valóban:

[ Szerkesztve ]

üzenetek