DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


CirrMee
(addikt)

Ha jól emlékszem FTTB neted van, amihez kaptál egy routert, miért kellene bridgebe tenni?

Nem jó szándékukban adják azt, hanem azért, mert valamiért nem került sor telefonkábel kihúzására, és csak így lehet megoldani, hogy legyen egy 100+ megás net, plusz telefon.
Miért akarná bridge módba tenni? Mondjuk mert egy retek sz*r a 298 -as wifi része. Másrészt a beállításoknál egy csomó fontos dolog csak admin módból lenne elérhető, amihez nem fogsz hozzáférést kapni.

Ha nincs re szükséged, húzd ki, és tegyél a helyére saját routert. Bridgebe ftth-s ONT-ot szoktuk átkérni.

Ahogy azt móricka elképzeli...
Elmondom neked, hogy miként zajlik ez az egész. A delikvens bevágja a 298 -ast a sarokba, és boldogan a helyére pakolja a saját routert. A boldogság az első indításig tart, amikor azzal szembesül, hogy a router valamiért nem tud csatlakozni. Fél napig összevissza telefonál, amíg csak találnak egy olyan műszakist, aki kinyögi, hogy a 298 -ashoz valami vpn-szerű háló van, és ott bizony a műszakis beavatkozására van szükség, ha a 298 -as helyett a saját routert akarja használni a júzer. Igaz akkor meg a telefon ugrott...

Bridge módba kérés: mit csináljon a júzer, ha ezt szeretné? Abba kéri. Szerinted nem képes rá? A Digi szerint sem, és valóban:

[ Szerkesztve ]

üzenetek