eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


ityam
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Első alkalommal ebayeztem. Regisztráltam. Német ebayen licitáltam és meg is nyertem a terméket. Szállítás kicsit problémás volt mert csak németországon belül szállított az eladó, de egyik ismerősöm németországban dolgozik és megkértem hogy vegye át és hozza el.
Ez meg is történt szerencsére.
A termék egy régi PCI-os Videókártya volt G4 es MAChez(Formac Proformance 3) és működő példánynak volt hirdetve.

Első tesztem a G4 es MAComban volt, de boot közben megfagyott.
Átraktam P3 és egy P4 es gépbe is(második videókártyának). Fel is ismerik a kártyát a windowsok az eszközkezelőben, de az XP a P3 en csonttá fagy telepítésnél, a P3 on a win98 l feltelepül, de eléggé csíkos képet produkál 2Dben és 3Dben is.
Végül a G4 es MACba raktam másodlagos videókártyának így bebootolt, fel is ismeri a gép hogy benne van a kártya de monitort rádugva ugyancsak csíkos rajta a kép.
Írtam eladónak(fotókkal) hogy hát ez a kártya sajna hibás mi legyen a megoldás.Először bepróbálkozott hogy utánanézett ennek a kártyának és csak G4 es MACban megy(korábban kérdeztem tőle a kártyáról és tévesen azt írtam hogy nekem G3 as MACom van egyébként) és ezért tapasztalok hibákat. Ha gondolom adjam el én vagy ha visszaküldöm visszautalja a vételárat(szállítás nélkülit természetesen :) ) Végül miután lefotóztam a Macom hátulját is meg OSX képet is hogy ez biza G4 es(Amúgy G3 assal is kellett volna hogy menjen mert neten találtam a kártya dobozáról képet és azon még G3 ashoz ajánlották) mondta hogy küldjem vissza.
Ekkor kezdtem jobban olvasgatni ebay buyer protectiont és mintha azt olvastam volna ha hibás a cumó akkor az oda vissza postás is neki kéne fizetni. Elküldtem az embernek az oldalt ahol én ezt olvastam valamint azt is megírtam neki, hogy ha kéri vissza a kártyát, akkor fizesse ki a termék ár plusz 2X szállítás árat.

Most jött az email a paypaltól hogy az eladó refundot kezdeményezett. visszakapom, amit fizettem teljes egészében.

A kérdésem: így hogy nem ebaynél kértem én refundot, van valami veszély/félnivaló hogy mégsem kapom vissza a pénzt?
Vissza kell küldenem a hibás kártyát vagy ez opcionális?
Azt írta hogy paypalon kifizeti az odaküldést árát ha megérkezett hozzá a kártya.
A termék nem volt egyébként 12 euró(9,5 EUR szállítási díjjal) szóval nem egy hatalmas összegről van szó.

üzenetek