exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


npera
(újonc)

Ah, most picit Csodabogár vs Moriarty érzésem támadt, negatív hullámokat érzékelek :Y :C

Egyébként érteni vélem az érvelésed és erős a sejtésem, hogy te is tényekre alapozol, mint Jahno, ami veszélyes az én "lajongásomra" alapozott érveimmel szemben :B

Arra emlékszem, hogy a dedup jó dolog, ha az ember hajlamos sokszor ugyanazt felrakni. Nálam ez nem igazán játszik vagy csak minimális mértékben, tehát nem ez az az USP, amin áll vagy bukik a business case. Ha extrém mennyiségű erőforrás kell hozzá és még úgy sem stabil, akkor eleve hagyom az egészet.

A snapshot is érdekes elméleti lehetőség, de mivel nem production környezetben gondolkodom, ezért a sima storage nekem elég. Tehát snapshot kábé kilőve.

A legkisebb komplikációt jelentő RAID-Z1 nekem elég, akkor egy flexibilisebb RAID5-öt kapok, ami varázsol nettó 12 terát a bruttó 16-ból. Az pont 4x annyi, mint a mostani 3 tera. Cserébe impozánsabb hangja van, amikor bootol a rendszer, ami fontos lehet.

A remote backupon én is gondolkodom már egy ideje. Akár felhőbe is lehet valami bérelt lokációra (mondjuk Google). Ha a tényleg fontos adatokra koncentrálok (nem Top Gear), tehát doksik, akkor nem is gargantuális mennyiségű adatról van szó.

üzenetek