exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Frawly
(veterán)

Őrizzétek meg. Szerintem már értékes, még ha pénzben egyelőre ne is fejeződik feltétlen ki. Nem csak a kazetta, hanem bármi ami régi, loudnesswar előtti keverés, CD-k, bakelitek. Ezeknél még jó a keverése, amiket már egy évtizede adnak ki, az mind túlkompresszált loudnesswar-os fos remaster sajnos, fabatkát sem érnek, ezekkel vannak teli a zenei streamszolgáltatások is sajnos. Főleg az lehet értékes, amit nem adtak ki digitális formában. Sajnos a zene világa nem hogy fejlődik, de visszafelé is fejlődünk, nem hogy a 44,1 kHz-es 16 bites sztereó CD szintjét nem ugortuk át, hogy elterjedjen a min. 96 kHz 24 bites audio DVD/BD vagy az SACD, hanem szépen visszafejlődött minden alacsony bitrátás lossless streammé, meg fos 64 kbps-os DAB rádióvá, a keverés is ocsmány lett. Szóval eljön még az az idő, amikor egy tisztességes kazettának, bakelitnek simán lesz értéke, hiába tűnik évek óta elavult analóg lomnak, ami csak a port fogja.

(#40839) BobaHWSW: Kösz a tippet. HSBC valóban van itt, ha nem tudja az RBS bank megoldani ezt a kérdést, váltok HSBC-re. Egyébként tényleg nem értem, mert szintén ma, egy amazonos 11 fontos fizetést meg elfogadott a bank, ez most jutott eszembe, meg két napja egy nagy összegű, 900 fontos vásárlást az eBay. Tehát hol működget, hol nem, mint a mesében, inkább már nem. Leginkább helyi cégek oldalai dobják vissza.


qnadam
(veterán)

ha esetleg valami rendes rendszerben gondolkodsz, tudok adni kölcsön filmes eos vázat.


FőDudu
(addikt)

Mar a szigetuzem is problema? :)

Amugy pont ezt csinalja az a Femtocell amit nalunk a penzugyre raktak. Meter vastag falakkal megaldott epuletben jo lett a net es a gsm is. Pedig siman egy 100mbit internet kapcsolat kell a cuccnak es muxik. Remote provisioning, stb. Valami Alcatel cucc.

[ Szerkesztve ]


FőDudu
(addikt)

Nyiss gyorsan egy revolut kartyat. Az megy mindenutt.

Valoszinuleg a kartyadat modositottak es a neten nem lehet vele fizetni.

Nalunk is ugy van, hogy adnak egy ingyenes kartyat netre. Azzal lehet fizetni, mobilos appon lehet authentikalni (popup jon vagy a qr kodot olvasod el). A masik kartya az csak appon keresztuli es POS trqnzakciokra jo. Meg persze bankomatbol kpt felvenni.

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

Revolutod legyen mellé, olcsóbb is mint a paypal, meg működik is.


zetor2000
(senior tag)

Nem lehet olyan, mint amit nálunk akarnak bevezetni, hogy várásláskor 2 faktoros autentikáció? Kevesebb legyen / lehessen a visszaélés...
Nem tudom, pontosan miről van/volt szó, de olyasmi, hogyha használnád a kártyád. akkor nem elég, hogy kitöltöd a megfelelő űrlapot, de még valahogy a bankod is bevonódik a tranzakcióba, és meg kell ott is erősítened mint ügyfél, hogy tényleg te vagy az, és nem csak kitalált / lopott adatokkal nyomul valaki.

eBay meg Paypal-t használ, általában, ott ez nem lehet akkora gond, max megadod a Paypal azonosításkor, hogy tényleg te vagy az, és jóváhagyod. Ilyen nekem már volt régebben is.

[ Szerkesztve ]


Gabibácsi
(tag)

Persze hogy kell, főleg queen
meg mettált bírja az asszony jaja :)


Gabibácsi
(tag)

revolut +2
asszony is azt használja eu-ban, orosz rafi mellett


Samott
(addikt)

zetor2000
(senior tag)

npera vélhetően nem a hajtáslánc jóságára szokta érteni, hogy bétateszt. Inkább a többi komponensre, ami a gördeszka feletti részre. Ölés, utasfülke, gyűrődő zónák, akármi. Én nem értek az ilyesmihez, csak a fotelből pofázok :)


Phülöp
(addikt)
Blog

Revolut teljesen jó, most raktam fölé egy Curve kártyát, hogy tudjak automata benzinkútnál is tankolni. Persze azzal se működik...


Samott
(addikt)

En viszont most vele egyetertoen hasznaltam ezt a kifejezest. Megdoglott a motor, kapott ujabb konstrukciot. Akksi detto. Az ilyen extrem juzerek a ceg helyett tesztelik a vasat. Meg akkor is megeri ha gariban kell cserelni nekik mert egyreszt nem kell tesztelot fizetni masreszt hamarabb piacon van a termek. Minden hibabol tanulnak.


ncc1701
(veterán)

Pókvágen ugye máshogy csinálja, de erről tudnának itt mesélni. :)


FőDudu
(addikt)

Csak rendelesre van, varnak ra egy evet, es meg utana is hulladek. ;)

Ennyi ido alatt a Tesla kihoz 2 uj generaciot. :)


FőDudu
(addikt)

Minden autos lofaszjoska most a gyalogosoknak okozott seruleseken vekeng az auto elei miatt.

Nem zavarja oket, hogy itt kvazi egy teherautorol beszelunk. Azoknal melyiket tesztelik gyalogos vedelemre?

Pickup NCAP nem is igazan jellemzo, hiszen a pickup mint jarmu nem is europai. Van par, meg lassan az itteni gyartok is ramennek, de Europa nem igazan celpiac ezeknek.

Kivancsi lennek a nagy pickupok (Dodge Ram, Ford F150 es tarsaik) milyenre vizsgaznanak gyalogos vedelembol. Mert azok a hasmagassaguk miatt kb athajtanak a gyalogoson, max szerencsetlen lefejeli a hutojuket. Szoval ismet olyanon vekengenek ami nem jellemzoje a kategoriaban talalhato eddigi jarmuveknek sem. Szerintem.

Ugy tunik masba nem tudtak meg belekotni.

[ Szerkesztve ]


WiZARD
(addikt)

Cybertrucknal az is érdekes lesz, hogy milyen specifikációkkal lesz euban és hogy lehet vizsgáztatni.

Legalább 2.5 tonna önsúly várható, mellé 1.5 teherbírás. 4 tonnával meg teherautó, C jogsival, útdíjjal, és mindenféle teherautóra vonatkozó korlátozással. (Autópályán 80 km/h, stb)

Nyilván van annyi eszük hogy lesz külön EU spec, aminek papíron 3499kg-önsúly csak a teherbírása.


Jahno
(őstag)

Megszakérteném, de ahhoz nincs obim, szóval jó eséllyel Pentax lesz, mert van 28 és 50mm, más nem is nagyon kellene, bár más is van. Sok. Oly van nálam kölcsön, de lassan vissza kellene adnom, amúgy tetszik a széria, nagyon jó, egyre jobban megy fel az ára.


eattila
(csendes tag)

Vettem aldiban byomatekkulcsot.

Tudja valaki hogy mekkora erovel kell neghuzni a corollan a kerekcsavarokat? Acel felni. Neten lattam 100-at, 103-at es 110-et is.


hobizoli
(nagyúr)

110-120Nm altalaban a legtobb esetben kerekcsavarok meghuzasi nyomateka

ha 5 csavaros, akkor 1-3-5-2-4 sorrendben huzd meg, eloszor 30-40Nm-l, aztan a 110Nm-l

ja es celszeru réz pasztaval bekenni a csavarmenetet meg a csavar fejet meg a tehermenetsito gyurut is levakarni drotkefevel, akkor kevesbe hajlamos ragyogyulni

üzenetek