exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Samott
(addikt)

En is erre gondoltam, azt ritkabban hozzak, dragabban kell merni hogy a penzuknel legyenek. :)


Jahno
(őstag)

Pedig az is jó cucc, de valahogy mégis belement 50ezer expó :DD


FőDudu
(addikt)

Mert nem lehet vele rendesen fenykepezni es mindenrol tobb expot kellett csinalni...
:C


FőDudu
(addikt)

Nejem jobban csipazza a P30 Pro-t az 50x-es zoommal ;)


Jahno
(őstag)

Annak is van területe. Mármint nem az 50x-es zoomnak, bár ha 2-100mm közt van, akkor még tán ki is lehet tartani :DD


eattila
(csendes tag)

Obiparkot nem cserelnek. Ezert kene nikon fx.


eattila
(csendes tag)

Enyem a 10 eves. A d700 az 12.


Jahno
(őstag)

És egy felsőbb APSC? Nekem a 7500 pld. kifejezetten szimpatikus cucc. Annak ellenére, hogy nekem nem kellene, de ez megint más. Attól még ajánlom :-D


npera
(újonc)

Most voltam 2-napos képzésen, hogy egyáltalán tartózkodhassak olyan tesztszobákban amiben legalább 400V van. És egyszerűbb melókat én is elvégezhetek áramtalanított komponenseken.

Ez nem tartalmaz melót "élő" akkumulátoron (egység megbontása sem), valamint csak nagyon egyszerű feladatokra terjed ki a jogosultság teljesen áramtalanított tesztobjekteken.

Ha picit is komolyabb tevékenységről lenne szó, akkor már jóval komolyabb oktatás is kellene. De erre vannak a ténylegesen elektromos szerelő képesítéssel rendelkező szakemberek.


eattila
(csendes tag)

Nem modernebb gep a vagyam (jobb zajtures, mif-szom) hanem nagyobb szenzor, nagyobb dof. D7000 tudasra boven eleg nekem. Nem hasznalom ott ahol nem jol boldogul :D

ja, ma osszedobtam egy dslr csuklopantot 5m paracordbol. Nem hibatlan, de elsore nem rossz!


npera
(újonc)

Ablakomosó és lapát? Lámpatesteket leellenőrzik? Klíma nyomásteszt? Leafben még az akksi hűtőfolyadékával sem kell vessződni.

Mit csinálnak éves szervíznél? Lámpákat leellenőrzik? 12V-os akksit lemérik? Vesznek olajmintát a reduktorból?

Ha van lista a tényleges beavatkozásokról, akkor az érdekes lehet.


Jahno
(őstag)

Ja, ez ismerős, ráadásul egy csomót évente meg kell ismételni. Ezek egy része felénk külön úgy volt bekamerázva, hogy a felvétel sem juthatott ki az élő térből, akárki nem nézhette vissza, a veszélyesség / adatlopás kombinációk miatt mindig meg volt határozva, hogy kinek kellett bemennie a jómunkás mellé figyelni. Jópofák a félig szétkapott vezérlések és nem árt észnél lenni, hogy ne kapjunk bele mikor egy véletlen mozdulattól dől a sör :C


Jahno
(őstag)

De jó Neked :-D Mondjuk nekem a legfiatalabb is kb. 6 éves. Halad az idő. Bár ma sütött a nap, matekozom, hogy inkább a legidősebbel fogok majd kísérletezni.


npera
(újonc)

Kicsit irónikus volt a hozzászólásom, csak szmájlit nem tettem.

Igen, van egy sejtésem, hogy miket csinálnak. Ami a médiában megy, az elég vékonyka információ. Egy rendes hivatalos szervizlista (belső) azért még az olyan márkáknál is elég kiterjedt, aminél "hozzá sem kell nyúlni".

A teljesség igénye nélkül. Elég sok tesztet kell futtatni az alrendszereken, amit nem fogsz BT-s OBD-dongle segítségével megoldani. Az egyes alrendszerek ellenállását is megmérik, a kocsi szigetelését lemérik. A potenciálkiegyenlítő kapcsolatokat leellenőrzik. Az összes földelést. Az akksin futtatnak teszteket, mert egy ilyen akkumulátor nem csak a cellákból áll. Van benne elég sok elektronika.

Ha van aktív hűtés, akkor azt is meg kell nézni. Folyadékokat cserélni kell elektromos autóban is. Annak is van futóműve. A féket tutira megnézik, biztonsági berendezés.

Nem kevés meló van ezekkel a kocsikkal. Még az elektromos mekka Norvégiában is hosszú várakozási lista van időt kapni a szervízben.


npera
(újonc)

De azon túl teljesen használatlan.


WiZARD
(addikt)


eattila
(csendes tag)

Sutott ja. Oda is lett a jeges hobelebanc a novenyekrol :(


Gabibácsi
(tag)

Meg kamudulgokat. Meg átcímkézett dolgokat.


npera
(újonc)

Ez nyilvános.

De van egy belső lista, amit nem lobogtatnak a kuncsaft előtt. Az egy jóval komolyabb lista.


Jahno
(őstag)

Naja, "hűtőrendszer" meg "akku". El lehet vele pöcsölni amúgy is.

üzenetek