Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Yofej75
(aktív tag)

és mindenki aki hisz valamiben

Szerintem sokan csak a végleteket látjá(to)k és aki mérni akar, az nem szívesen fogadja el "az én fülem szerint jól szól" vélemény nyilvánítást és továbbra is mérni akar, akinek a "füle szerint jól szól" az meg pont lesz...ja a mérési eredményeket és inkább fülel tovább.

Nagyon elmennek sokan így egymás mellett. Nem csak a hifire igaz ez hanem már az egész létre. Mindenből vallás lett mert a megosztottság az jó (tudjuk kiknek) és a hitükben erősek nehezen fogadják el, hogy a "más vallásúak hite" is tartalmazhat általános igazságot.
(Mielőtt vki megkérdezné: nem, nem minden "hitbéli irányzat" normális pl. laposföldhívőket, a szivárványosokat, az erőszakosan rátukmálókat én sem tudom reakció nélkül elviselni.)

Maradjuk a hifi berkein belül.
Bárki aki venni akar egy akármit az először mindenképp a specifikációkat látja és azok alapján dönti el, hogy az adott bármi elfogadható lehet-e számára. Aki mélyebbre akar menni az vagy meghallgat, vagy lehetőség szerint mér vagy mindkét utat bejárja.
Bárki aki építeni akar valamit az először feltérképezi az "építőkockák" (félvezetők, csövek stb) specifikációit majd számol, tervez, épít, mér és ha minden mérés határértéken belül van akkor meghallgat (szerintem).

Én úgy vélem, hogy a mérés fontossága gyártói oldalról jelentős (a hiteles információk közlése méginkább) a hallás viszont sosem lesz olyan tárgyilagos, mint a mérés és az egyedi preferenciák (egyéni hallásgörbének "tetsző" hangképzés) a vásárlói, felhasználói oldalon bírnak nagyobb hangsúllyal.

Személy szerint a kettőt (mérés vs hallás) én nem is merném egymás ellen ereszteni mert az olyan lenne, mintha a Horváth Ilona szakácskönyvében szereplő gulyásleves receptet akarnám azzal összehasonlítani, hogy én hogyan szeretem a gulyáslevest. Metszéspont kábé nulla...

üzenetek