Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


#71562240
(nagyúr)

És niof.

Nem véletlen, hogy én válaszoltam a "Mérnök uraknak" erre a "marhaságra", ugyanis a jelenlévők közül én ismerem a hifiben való többévtizedes történetét a dolognak. Normálisan tervezett és normálisan bekötögetett, "Faraday-kalitka" készülékekben, valamint bemenetválasztóval ellátott, akárhány ohmos ellenállással lezárt nem használt bemenetű... készülékekben való többévtizedes történetére.
Egy dolog a jelenség vélt vagy valós létezése és az eszköz hatásának vélt vagy valós létezése, és más dolog a szakma által rá kikínlódni próbált magyarázatok - lásd még villásdugó-fordítás, kábelek esetleges irányhatása, Belt-féle kezelések, virtuális föld, kábelek dielektrikumainak hatásai... Ezek a "Mérnök urak" számára lehetetlenek, de a villásdugó-fordítást már te is használod, pedig az is még mindig "lehetetlen" (A "Mérnök urak" villásdugófordítás-magyarázataitól ments meg Uram minket!)...

Szerk.: Részemről ennyi, nem kezdek nyilatkozatháborúba. Felőlem röhigcsélhettek, engem nem zavar, csak szóltam, hogy nem mind pirit, ami fénylik.
Szerk. 2.: Nem véletlen beszéltem végig idézőjelben és kvázi antennaságról (magyarázatkínlódás), persze sejtettem, hogy minden ellenválasz leszedi az idézőjelet. Mindazonáltal, például az általam használt, mindenféle módon Faraday-kalitka és ellenállással lezárt nem használt kimenetű és tankönyvileg földelt... erősítőben is jól hallhatóan növekszik a zaj, ha szabadon lógó (árnyékolt) RCA interkonnektet dugok szabadon lógó, nem bemenetkiválasztott RCA-aljzatra. És csökken a zaj, ha röhejkupakkal vagy méginkább áthidalóval kezelem a nem használt bemeneteket.

[ Szerkesztve ]

üzenetek