Futás, futópályák - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


sherlock82
(senior tag)

Jó reggelt mindenkinek, hétvégén UB 2024.
Felkészült mindenki, a ti csapatotok mikor rajtol ?


haiduo82
(aktív tag)

Nekem van ilyen cipőm és csak finoman érezni a stabilitást. A zéro drop miatt jobban dolgoztatja a vádlit, szóval van, akinél megszokást igényel. Egyébként meglehetősen szilárd cipő, én a Kayano 30 mellett nem igazán szeretem már, mert túl kemény. Sétára viszont nagyon kényelmes, és az Altrákra jellemző módon itt is rengeteg hely van a lábujjaknak. Esőben se volt rossz a külső talp tapadása, viszont millió apró kavicsot szed össze.


bandus
(veterán)
Blog

nemazt mondtam, hogy nem ad oriasi, es nelkulozhetetlen tamogatast, hanem az, hogy a filmhez magahoz nem tett hozza sokat azon tul, hogy csinos meg mosolyog. ha az elso mondatot jim elmondja, ugyanott lennenk.


tomcica
(addikt)

Ez igy jo terv :K annyit tudsz esetleg "mini elezesnek",hogy tempos ADJA napon az edzesed vegen felkapsz 3-5-7-10percet 175-180pulzusig. Ezt barmikor is csinalod meg azelott abba kell hagyni,hogy belefaradnal tulzottan. Igen munkas dolog,de Te mar pontosan erezheted mikor van vele munka,es mikor tolod tul ;) na ennel a mini elezesnel abba kell hagyni (mindegy hany percnel is vagy) meg mielott tultolnad es belefeszulnel.
A verseny elotti utolso eros 20km a jo terv,annyi kell is. Ket het pedig eleg a taper-re. (neked szerintem egy het is,ha epp nem kerulget semmi)


tomcica
(addikt)

A tavolbol kuldom a CSIIIIT :K


LanyUs
(senior tag)

Laza edzés napon, mint pl. a mai van egy szegmens a vége felé enyhe lejtő 1,1km 04:05-ről indítom és 03:40-en fejezem be éppen ahogy írod munkás 164->172 pulzusig, de még nem az a szénné feszülős. Ezután eresztem vissza 140-ig, majd hazafelé egy rövid emelkedő tempó 500m 22m szint, majd lecsorgás. A Te ajánlásod ennél erősebb lesz tempós napon 175-180 az kőkemény versenytempó lesz hazafelé juhhhúúúú :R :R

Az első comb szépen muzsikál, a hátsó azért be tud feszülgetni, ha kellőképpen el tudom lazítani, akkor robbantani fogok vele. Érzem, hogy fejlődött a comb dinamikája és ereje, olyan szépen viszik előre ezt az elzsírosodott testet síkon... Emelkedő is elmegy, de a srácok szintesebb dombjai azért fingatnak :)

[ Szerkesztve ]


tomcica
(addikt)

Figyelj ha 175pulzusn erzed h feszes,akkor aznap futsz rajta 3percet es kesz,majd adja a tested...10percig csak akkor menj fel,ha valami vegett ugy erzed utazol rajta (persze nem konnyu,nem az a lenyeg)


tomcica
(addikt)

Zsolt-nak irtam mar,neked es persze mindenkinek itt,aki versenytempora elez,hogy itt azert kemeny menet jon :K lesznek napok,amikor nem veszi a test,olyankor ABBA kell hagyni,kifutni es menni haza. Ez nem "akarom,nem akarom" kerdes,itt durvan bele lehet futni a pofonba,ha az ember nagyon eroszakolja.


xy.zsolt
(őstag)


-nál a mai reco napom :DD :P


tomcica
(addikt)

Meg a vegen lesz beloled valami :K :R :DD
Jol erezted magad? Porgott?

[ Szerkesztve ]


xy.zsolt
(őstag)

igen :K .....érzésre kb úgy kaptam fel az 5%okon a tempót mint tegnap síkon.
Ahogy a székely mondja: "fogpiszkáló, ha el nem b@szom" :DDD

[ Szerkesztve ]


tomcica
(addikt)

Na igen az elezes az pont ilyen,nem szabad addig faragni,amig elbassza az ember ;] :K
Inkabb legyen 5%-al lassabb,lazabb,kevesebb,mint 1%-al tobb ;)


LanyUs
(senior tag)

Ha az élezés után verseny nem lesz épp, akkor elhívom a csiga Papit, hogy fusson velem a rekortánon egy 10k felmérőt. Talán tud követni 2 hete futott 34:08-at :) Ő már ismer, hogy légszomjas állapotban nem viccelődünk, hanem vért izzadunk / inkább izzadok és tudja kezelni, ha esetleg lekönyöklöm :D
Durva edzései vannak már:
3000m ( 03:30 ) - 2000m ( 03:25 ) - 2 db 1000m ( 03:15 ) - 400m 72s


Alg
(veterán)
Blog

Megérkezett közben ma a VN3.
Méretezésről: fura a mérettáblázat, nekem általában jók az EU46/US11,5/UK10,5/29,5cm cipők.
Na itt az EU45-höz tartozik a 11,5/10,5/29,5cm, a 46-hoz meg a 12/11/30cm

Mindkettőt megrendeltem, a 45-ös hoszra éppen jó lenne, de keskeny, nyomja a kislábujjam, szóval a 46 marad. Icicpicit hosszú, de legalább van elöl hely, amúgy stabilan tart. Szóval akinek szélesebb a lába, érdemes a centis méretezésben egy féllel fölé lőni.

Elsőre picit melegnek tűnik, lehetne szellősebb... majdnem olyan mint a WTR Deviate 2 :U


xy.zsolt
(őstag)

komolyan nem értem miért készítik ilyen melegtartó anyagból.....a VN1 még stimmelt, de azóta mintha csak a skandinávoknak gyártanák :U VN2 FM is 22°c-nál már határon van....ergo nyári melegben használhatatlan :W.....pedig a talpa melegben adja a legfrankóbb csillapítást

[ Szerkesztve ]


nepszter1
(addikt)
Blog

Tomcica
Amikor a 400/400 intervallok mennek a pihenő résznél mennyire kell vissza engedi a pulzust?


HKorn
(addikt)

Én is kipróbáltam a múltkori esős időszakban a korábban vásárolt, de eddig csak az ágy alatt porosodó VN2 GTX-et, vizet hibátlanul bírja, de a sima VN2-höz képest érezhetően melegebb. Ebben nyáron nem lesz futika az biztos. Sebaj őszre viszont teljesen frankó lesz a taknyos időben.


tomcica
(addikt)

5k vagy 10K tempozhat veled :K az jo otlet. Igen 34perces 10K-hoz mar kellenek azok a sebessegek.Fiatal is meg,barmi lehet 32-31perc kornyeken mar oda lehet allni sok versenyre :K


Studi
(addikt)

Nekem most Rebel v3 Permafrost a vizes cipőm, imádom, a főpróbája egy esős esztergomi félmaraton volt, nagyon jól vizsgázott. Szerintem még ha idővel úgyis beszivárog a víz, akkor is hasznos, hogy nincs minden pocsolyába lépésnél hidegzuhany a lábfejnek.


tomcica
(addikt)

Epitkezesnel erzesre lazara,elezesnel kb +1perc

üzenetek