Garancia kérdés, fogyasztóvédelem - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Fox Mulder
(aktív tag)

Így van, és ez is van a számlán is, az 36hó összesen. Visszaviszi a vga-t és ha hiba esetén nem tudják cserélni, javítani, vagy tudásban hasonlót ajánlani amit vagy elfogadsz vagy nem akkor pedig visszakapod az árát. Az, hogy a három év jótállási időt ők vagy ő rajtuk keresztül a nagyker intézni, neki teljesen mindegy.

Nem egy ilyen garanciális ügyintézésem volt, soha nem volt belőle probléma.

[ Szerkesztve ]


lao
(tag)

Igaz nem nekem válaszoltál de köszönöm a válaszod . Akkor marad így .


Fox Mulder
(aktív tag)

Amúgy hol lett vásárolva?


gabor9991
(őstag)

36 hó összesen az rendben van de így

"A 12 hónap az a jogszabályilag előírt kötelező jótállási idő, a 24 hónap pedig a beszállítói garancia, amit a beszállító vállal pluszba a termékre. "

Ez nem igaz akkor sem, mert 12 hónap helyett 36 hónap az előírt jótállási idő és erre a forgalmazót kötelezi a jogszabály nem a beszallítót


Lackooo84
(nagyúr)

Nyakam rá, hogy vagy a kék vagy a zöld négybetűs. Azok szürkéznek ezerrel. 12+24 sehogy sem jó, a jogszabályok tisztán kimondják, hogy 36 hó teljes körű jótállás van a kereskedő felé, akitől vásároltad (nem, nem a beszállító, nem a gyártó meg nem a lőtéri kismacska felé). Ha betojik, és 30 napon belül nem tudják javítani, akkor 8 napon belül csere vadi újra. A pénz vissza trükközést (főleg ha mondjuk addig sokat drágul a kártya) nem szabad benyelni.


4Grider
(nagyúr)

A pénz vissza trükközésre a jogszabályi hely lehetőséget ad, tehát muszáj benyelni.


luciferc
(őstag)

1. jelezni kell nekik, hogy olvassák már el a jogszabályt.

2. igazából lényegtelen mit írtak hova, ott a számla, 250e felett volt, 36 hónap a jótállás. vita esetén csak ez számít.


lao
(tag)

Nem tudom ki írjam vagy ne ? na jó a PCX . Szerintem amit írtak a válaszba " A 12 hónap az a jogszabályilag előírt kötelező jótállási idő " Az nem ok ,ahogy utána olvastam .

[link]

[ Szerkesztve ]


luciferc
(őstag)

Persze, hogy nem ok. Már nagyon sok éve nem így van. A jóindulatú megközelítés, hogy valami nyugdíjas ügyintéző válaszolt, aki még a régi dolgokat mantrázza. A másik, hogy át akarnak verni. Írd meg nekik, hogy ez nem így van, de ezen túl nem kell vele foglalkozni, amíg a számla meg van, addig az alapján jár.
Azért csak a biztonság kedvéért: ugye nem cég nevére szól a számla?


lao
(tag)

Én is úgy gondolom ,hogy mindegy mit írtak oda . A törvényben ami le van írva az fog rájuk vonatkozni 2 év múlva is . Én így gondolom . De meg próbálom velük tisztázni .

magánszemély . Saját névre .

[ Szerkesztve ]


Miszter83
(csendes tag)

Üdv!
Mi a véleményetek garancia időn belüli fejhallgató párna szivacs borításának elfáradásárol?
Konkrétan egy epos Sennheiser gsp 601 típusú fejhallgatórol van szó.
Nem alszakadt, hanem a két szövet rész ragasztása elengedett.
IPON véleménye, hogy kopó alkatrész. Vegyek helyette másik párnát.
Véleményetek illetve tapasztalatok?


BB9000
(senior tag)

Sajnos ezek ilyenek. Nem érdemes vitatkozni az Iponnal.
Inkább vegyél rá egy új párnát innen.
Nekem egy Beats Audio Studio Pro párnája kezdett el szétfoszlani pár hónap után. A cserepárna jobban bírta, de már az is elég viseltes.

[ Szerkesztve ]


Angie™
(addikt)

Mennyi idős, mikor vetted? Az hogy vmi a használattól elkopik vagy az hogy vminek elenged a gyári ragasztása azért szerintem nem ugyanaz :U


Miszter83
(csendes tag)

Még egy éven belül vagyok pár héttel.


VIPowER
(senior tag)

[link]. Bocs, ezt nem lehetett kihagyni. :D


Miszter83
(csendes tag)

:D
sokat nem segített :D


krypton
(senior tag)

Csak hogy meglegyen a dolog végkifejlete. Végül gariban cserélték, az új Ptk. 6:163. § hivatkoztam:
(1) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.


Superhun
(addikt)

Szuper, örülünk :R


luciferc
(őstag)

Helyes, így kell ezt.

Az mondjuk egy jó kérdés, hogy ha egy közszolgáltató kötelez téged egy adott cégtől egy adott termék megvásárlására, aminek meghatározott "kihordási" ideje is van, akkor egyáltalán mondhatja-e bármikor, hogy nem jótállási kérdés a hiba. Ez ugyanis nem sima fogyasztói szerződés szerintem.


FunPro
(senior tag)

Maga a szolgáltató csak arra kötelez, hogy legyen működő mérőóra a lakásban.

Volt főbérlőm járt úgy, hogy a cserére kiküldött "szakemberek" vagy alapjáraton nem akartak dolgozni, vagy nem volt megfelelő szerszámuk, de "cserélhetetlennek" ítélték meg az órát, kialakításra hivatkozva. A főbérlőm vett órát, felszerelte, majd kijöttek a szolgáltató emberei leblombálni a kész szerelvényt.

Nyilván egyszerűbb egy szerződött partnnel intéztetni a teljes folyamatot (órabeszerzés -> szerelés -> blombálás), de akár te magad is lecserélheted a mérőórát, ha tudsz szerezni hitelesített (szolgálltató által elfogadott?) órát és vannak szerszámaid a cseréhez.

üzenetek