Gyúrósok ide! Archívum XVIII. - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


Tamoo
(MODERÁTOR)
Blog

Ezzel speciel nemigazán értek egyet :U


BÁ Nutrition
(addikt)

majd megnyugszol :U

megnézed a Ronnie Colemant aztán tökre nem úgy edz mint te és mégis izmosabb picit. meg 1000 más embert. nem csak úgy lehet edzeni ahogy te.
fekvenyomás és fekvenyomás között van különbség, azzal ahogy te edzel sosem fogsz megerősödni. és mivel nincs komoly terhelés nem vagyok benne hogy nagy lesz a mellizmod.
szuperlassan bohóckodsz 50 kilóval, ami penene kategória akárhogy csinálod
ez olyan mintha lenyomsz 20 szuperlassú fekvőtámaszt lehet hogy úgy elfáradsz mint a picsa, de hogy izmos nem leszel tőle az tuti

nekünk kiképzésen a Berkes csinálta azt hogy nyomj 10 fekvőt, lassan ahogy kedve volt számolni, aztán fél-1 perc szünet amikor csak tartod magad kezdő pozícióban, aztán megint 10 jó lassan számolva megint egy percig tartod magad fent stb. 4ik sorozatnál már csalnom kellett :)


Ijk
(nagyúr)

Mindenki úgy csinálja ahogy akarja:)
Én csak leírtam hogy szerintem ez nem fekvenyomás:D

BÁ Nutrition: Nem izgat hogy edz Ronnie Coleman, ha fejrállva szériázom, akkor se leszek olyan izmos mint ő:DDD
egyébként a legtöbb ember rángatja az 50kg-nál sokkal nagyobb súlyokat a teremben, mégis az én mellem nagyobb:D

[ Szerkesztve ]


BÁ Nutrition
(addikt)

szerintem meg a tiéd nem az
nem az a cél hogy elfáradj, hanem hogy úgy megterheld a melled hogy növekedjen
50 kilótól meg nem fog
persze nem tudom hogy nézel ki, ha ilyen sóbert nóbert a cél akkor jó lesz így is

[ Szerkesztve ]


pok.tom
(aktív tag)

ja egyetértek ez fasság amit csinál, vagánykodásra elég.

BÁ Nutrition: "simán szériázik ennyivel" ugye nem rá gondoltál :DDD


BÁ Nutrition
(addikt)

kire? :F


Ijk
(nagyúr)

Pont tegnap raktam be képet: [link]

Nem vagyok izmos, de nekem elég, és legalább nem nyírom ki az izületeimet.


pok.tom
(aktív tag)

akit linkeltél feljebb és akiről szó van :)


God Vazzeg
(veterán)

Tényleg becsülendő a munka ami bennük van, de akkor is sokallom a 120-at egy nőtől, de lehet nincs igazam :D Irigykedek na :DDD


God Vazzeg
(veterán)

Ezzel egyetértek :K


God Vazzeg
(veterán)

1 dolgot indokolj meg nekem kérlek: ha tudsz csinálni 12 ismétlést 70kg-al is, akkor miért csinálod 50-el?


Ijk
(nagyúr)

Nem tudok 12 ismétlést csinálni 70-el:)


Rav3n02
(senior tag)
Blog

Szerintem inkább szériázzon ötvennel így, mint nagyobb súllyal rángatva, nem testépítő akar lenni és az ízületeit sem b***a szét...ennyi, aki tudja az meg csinálja nagyobb súllyal oszt kész ;]


God Vazzeg
(veterán)

Akkor BÁ nyert. Gyenge vagy, a nem megfelelő terhelés miatt. Kellene tudod 12 ismétlést csinálnod ezzel a súllyal, sőt, többel is.

Kifejtem: az izom növekedéséhez nem fáradás kell, hanem (mikro)sérülés, amit csak akkor tudsz előidézni ha megterheled az izmot a teherbírásán túl. Tudom hogy klisé már hogy testépítőnek nem számítanak a súlyok, de akkor nézünk meg egy komolyabb testépítőt.. Erős? Igen. Miért? Mert progresszíven terhelni kell az izmokat ha növekedni akar. Ha visszavesz a terhelésből, az izom mérete is kisebb lesz. Persze van sokszor indok rá, hogy miért kell visszavenni, túledzettség, sérülés, vagy edzéstechnika miatt, de ez vagy ideiglenes, vagy pedig a további fejlődést szolgálja.

Lehet cáfolni :R (cáf cáf :DDD )


Eagl3
(veterán)
Blog

Azért az sem mindegy, hogy mióta eddz.


Ijk
(nagyúr)

Az izomláz a mikroszakadások miatt alakul ki. Amikor januárban még a 80-100kg-okba erőltettem bele, egy gyenge kis izomlázam volt, és a mellem se fejlődött szinte semmit. Ahogy múlik az idő, próbálok mindent egyre jobban a szabályosság alá vetni. A jelenlegi melledzésem után 2-3 napos krva kemény izomlázam van, és látható is a fejlődés. A teremben rengetegen nyomják sokkal nagyobb súlyokkal szabálytalanul, mégis deszkák.
Én csak a saját tapasztalataimból indulok ki, nekem ez biztos hogy hatékonyabb. Egyébként pedig tulajdonképpen 1,5 éve edzem, tehát ne várjátok el hogy hatalmas súlyokat mozgassak meg.


God Vazzeg
(veterán)

Én eddig csak olyat láttam hogy nagyobb súlyokra elkezdett az ember fejlődni :F Na mindegy, te érzed, de ha jót akarsz, progressziót mindenképp rakj bele, és lassan úgyis erősödni fogsz :K


God Vazzeg
(veterán)

Itt felénk a 17 éves gyerekek 2-3 hónap edzéssel is nyomnak 50x12-t :U


Ijk
(nagyúr)

Az a baj hogy a fejlődéshez tömegelni kellene, de most nem akarok egyelőre, túl jól érzem magam a 91-2kg-os bőrömben:D
Egyébként a következő célom, hogy a 12-es ismétlésű gyakorlatokat felviszem 14-re, így tulajdonképpen az izom is nagyobb terhelést kap, de a magasabb ismétlés a vérellátást is javítja.
Szépen lassan csinálom a dolgot, nem várok gyors fejlődést. Én ráérek, remélem majdnem egy egész élet rendelkezésemre áll hogy fejlődjek:) Nem vagyok versenyző, senki nem fizet nekem a gyúrásért, csak magamnak csinálom.

Ja azt még hozzátenném, hogy a ferdepad után nyomok fekve.

[ Szerkesztve ]


Ijk
(nagyúr)

Egyébként Bá videójából indult ki a vita, ha te azt megnézed szerinted abból a 3 kinyomásból lehet bármiféle fejlődés?:F

üzenetek