Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


spgabor
(aktív tag)

Sziasztok!

Az elmúlt kb. két hétben kérdeztem többször egy kamera rendszerről. Most kezd összeállni a dolog, ezt szeretném megosztani és észrevételeket/tanácsokat kéri. Például ajánlanátok a válaszott kamera helyett másik, vagy másik NVR. Ha igen, akkor miért? A leírásokban nem volt teljesen egyértelmű a dolog, mert pl a H265-ös kódolást tudják az eszközök, de valahol írnak H265+-ot is, ami még ideálisabb lenne. Valamint beszerzésire is kérnék tippeket, hogy honnan érdemes megrendelni, ahol esetleg jó áron megkapom az eszközöket. A kameráknál 2-3 ezer forintos árkülönbség is már lényeges lehet az összköltség szempontjából.
Szóval a következőket választottam:
NVR: Hikvision DS-7632NI-I2
switch 5 portos: Hikvision DS-3E0505P-E
switch 10 portos: Hikvision DS-3E0510P-E/M
kamera #1: Hikvision DS-2CD1043G0-I
kamera #2: Hikvision DS-2CD2T43G0-I5

Kamerából két típust néztem, mert a 2-8mm közötti fókusztávval lehet őket venni, beltérben is a cső egyszerűbb lesz felhelyezni, így ezek megfelelőnek tűntek.

A switch-ek a jelenleg használt switch-ek egyik portjába lesznek kötve. Így mindenhol marad 1-2 POE csatlakozó szabadon, ha esetleg kellene bővíteni. Viszont így átláthatóbb és olcsóbb, mint sok pici POE feladó. A jelenlegi switcheket nem szretném cserélni, mert azok drasztikus költségnövekedést okoznának.

szerk.: Néztem a Dahua-t is, de nem jönne ki olcsóbban és kevesebb típusú kamerát találtam hozzájuk. Provision-ból pedig vagy csak nagyon olcsó, vagy nagyon drága, nem használt funkciójú kamerákat találtam.
Illetve van, hova ideálisabb lenne kültéren egy halszemes kamera, de normális áron, olyat nem találtam. Ez van esetleg olyan árban, hogy ne legyen drágább két szembe fordított kameránál?

Köszönöm az infókat és segítséget ismét, előre is!

Üdv:
spgabor

[ Szerkesztve ]

üzenetek