Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


gozso
(senior tag)

értem. akkor az oldal leírása hibás :(


vacs
(veterán)
Blog

Nem hibás, írják! :))
Adatok > Hálózat résznél > PoE, Támogatja a IEEE 802.3af.


Gabbana
(aktív tag)

Kösziköszi, megoldom :R


A214
(aktív tag)

Köszönöm vacs ez tényleg kimaradt. :R
Tovább bonyolódott a helyzet így :)
DRYVIT hőszigeteléssel lenne a ház burkolva az utp kábelokat elég ha csak szigetelés alól kilógatom vagy a kamerák alá valami speciális csatlakozó doboz is kell?
Elsősorban a dóm kameráknál gondolkodtam ezen,de lehet a cső kameráknál is kell valami.
A Hyundai 3 év gari ami egy kicsit arra billent. Azt tudni lehet , hogy milyen cső kamerát adnak hozzá ha vegyesen 2-2 db kérek a szettbe?

[ Szerkesztve ]


bogabi
(senior tag)

Szerintem ilyet adnak (nekem ilyennel jött): [link] Ez valójában egy Hikvision kamera, ahogy a rögzítő is az. Teljesen oké.


noorbertt
(őstag)

Tudtok ajánlani tervező appot a kamerák elhelyezéséhez?
Vagy online kellene vagy androidra


Shingen
(addikt)

Szia!

Ip-ől melyik csőkamera ajánlott 35 környékén?
Elég a 2,8 lencse vagy inkább a 4mm lenne jobb?


spgabor
(aktív tag)

Sziasztok!

Az elmúlt kb. két hétben kérdeztem többször egy kamera rendszerről. Most kezd összeállni a dolog, ezt szeretném megosztani és észrevételeket/tanácsokat kéri. Például ajánlanátok a válaszott kamera helyett másik, vagy másik NVR. Ha igen, akkor miért? A leírásokban nem volt teljesen egyértelmű a dolog, mert pl a H265-ös kódolást tudják az eszközök, de valahol írnak H265+-ot is, ami még ideálisabb lenne. Valamint beszerzésire is kérnék tippeket, hogy honnan érdemes megrendelni, ahol esetleg jó áron megkapom az eszközöket. A kameráknál 2-3 ezer forintos árkülönbség is már lényeges lehet az összköltség szempontjából.
Szóval a következőket választottam:
NVR: Hikvision DS-7632NI-I2
switch 5 portos: Hikvision DS-3E0505P-E
switch 10 portos: Hikvision DS-3E0510P-E/M
kamera #1: Hikvision DS-2CD1043G0-I
kamera #2: Hikvision DS-2CD2T43G0-I5

Kamerából két típust néztem, mert a 2-8mm közötti fókusztávval lehet őket venni, beltérben is a cső egyszerűbb lesz felhelyezni, így ezek megfelelőnek tűntek.

A switch-ek a jelenleg használt switch-ek egyik portjába lesznek kötve. Így mindenhol marad 1-2 POE csatlakozó szabadon, ha esetleg kellene bővíteni. Viszont így átláthatóbb és olcsóbb, mint sok pici POE feladó. A jelenlegi switcheket nem szretném cserélni, mert azok drasztikus költségnövekedést okoznának.

szerk.: Néztem a Dahua-t is, de nem jönne ki olcsóbban és kevesebb típusú kamerát találtam hozzájuk. Provision-ból pedig vagy csak nagyon olcsó, vagy nagyon drága, nem használt funkciójú kamerákat találtam.
Illetve van, hova ideálisabb lenne kültéren egy halszemes kamera, de normális áron, olyat nem találtam. Ez van esetleg olyan árban, hogy ne legyen drágább két szembe fordított kameránál?

Köszönöm az infókat és segítséget ismét, előre is!

Üdv:
spgabor

[ Szerkesztve ]


noorbertt
(őstag)

Én az annke márkával szemezek nagyon, külföldi oldalakon egyre több jót hallani róluk.


Balli
(őstag)

Sziasztok, nem szeretném, hogy kellemetlen meglepetés érjen, így inkább rákérdezek. Ügye jól értelmezem, hogy cat5e kábellel kell összekötni a kamerákat a rögzítővel, azaz nem kell majd külön áram/tápkábel a kamerákhoz? Rögzítőt meg a routerrel kell összekötni, meg persze konnektorba. Villanyos mondta, hogy cat5e kábel helyett Ő valami riasztókábellel szokta ezt összehozni, ami valamivel talán jobb, azzal is mehetne?


donat_sz
(senior tag)

melyik opció javasolt a(z ASUSTOR) NAS survillance program esetén a kamera kapcsolatra?

* generic mjpeg
* multiple RTP over RSTP (TCP)
* RTP over RTSP (TCP)
* RTSP and RTP over HTTP

a kamera által támogatott mint az RTP, mind az RTSP és 3MP H265-ös tömörítéssel történik.


sambenez
(addikt)

Igen azzal kell összekötni, de tápkábel akkor nem kell ha POE képes a rögzítő is és a kamera is. Vagy tápfeladóval oldod meg UTP kábellel.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Koszonom, hogy segitettel. Egy nagyon kellemes tarsalgas indult koztem, meg a TP-Link support kozott a Messengeren. :N


Balli
(őstag)

Köszönöm! :)


jackbacsi87
(senior tag)

Basszus, milyen apróságokon csúszik el. A router volt valamiért 192.168.50.1 címen, kamerák meg 192.168.1.60-61. Öröm és bódottág! Köszi!


donat_sz
(senior tag)

kíváncsiság kedvéért rendeltem alinál egy mini kamerát .
számomra fontos szempont volt hogy tudjon minimum 2MP@25 H265, lásson éjjel is, POE-val meg lehessen táplálni és tudjon NAS-ra menteni ill. annak releváns alkalmazásával működni. Ugyanis utóbbi okán megoldott, hogy otthonról is nézhető valamint az is, hogy mobilon keresztül is elérhető.
E felett már csak az az egy kérés volt hogy jelezzen ha változást lát.

Ez utóbbit kivéve sikerült is teljesíteni ennek a kis kamerának (4x4cm + ~1cm a tartó keret amivel rögzíthető). az éjszakai kép megfelelő, a nappali szintén, bár ott túl piros minden, de gondolom ez finomhangolható, mert a kamera beállítási lehetőségei gazdagnak tűnnek. pár napot biztos el fogok tudni "vele játszani". Bízom benne hogy a mozgás értesítés is csak a nem megfelelő beállítás okán nem elérhető. Egyelőre bentről figyeli a bejárati ajtót és ár/érték arányában biztató amit látok 1 nap után :C


LógaGéza
(addikt)

Leírásban nem írja, de FTP-re nem tud feltölteni, ugye?


Csabex
(őstag)

Igen, ez ilyen :) Nm, örülök, h segíthettem :)


donat_sz
(senior tag)

Ilyen irányban még nem próbálkoztam, ha tudsz vmi segédlettel segíteni utána nézek.


spgabor
(aktív tag)

Nem hallottam még azt a márkát. Nálunk még elég ismeretlen.

üzenetek