Így építsd a billentyűzeted! - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


0xmilan
(addikt)

Ez privatnak indult eloszor, de inkabb gyarapitom a hozzaszolasaim szamat.
Domonkos, van kedved utolag hirdetest csinalni a dactylnak? :D
Kezdem megszokni, de nyilvan eleg sok uj valtozo van.
Forma
Az alfanumerikus resz par perc hasznalat utan teljesen kenyelmes. A thumb cluster nem a kedvencem, de nem is veszes. Lehet, hogy nagyobb szogben elforgatnam az alfakhoz kepest es egy kicsit beljebb, lejjebb (ha tenting mellett nezzuk) vinnem. Tudom, hogy pont ezeket mondtad, hogy ilyen iranyban valtoztattad az eredeti 3D modellt, de ugy erzem, hogy meg mindig kicsit messze vannak a thumb gombok az alfaktol. :D Ez valszeg csak az en heppem, hogy nem szeretek a huvelykujjal annyit nyujtozkodni. Emiatt eloszor azt is hittem, hogy a legbelso thumb gomb lesz az idealis (es akkor ilyen Sweep-szeru, 2 gombos thumb clusteresen tudom hasznalni), de egy eleg magas csuklotamasszal a "rendes", kozepso gomb is konnyebben elerheto. Erre amugy a tescos, motivacios uzenetes faronk egesz jo megoldasnak tunik. Ennek darabja 90%-os akcioban csak 250 ft volt :D



Kapcsolok
Kozel egy ev kihagyas utan az MX kapcsolok is szokatlanok, de jo erzes ujra 'puha felhokon' gepelni. A Gateron G Pro 3.0 White 38 gf kemenysege tetszik. Az alfakon ilyen extrem tenting mellett siman lehet pihentetni az ujjakat ugy, hogy nem kell a veletlen lenyomasoktol tartani. A huvelykujj home pozicioja lehet, hogy elbirna egy red vagy yellow kapcsolot, mert azt ugye felulrol nyomom, szoval jobban ranehezedik az ujj.

Idozitesek
A hosszabb kapcsolout egyik kellemetlen hozadeka, hogy tobb idobe telik felengedni a billentyuket. Ami nevetsegesen hangzik, hiszen millisecundumokrol van szo, de amig choc kapcsolokkal egyaltalan nem voltak veletlen home row mod aktivaciok, addig itt konkretan volt olyan billentyu-szekvencia, amit csak sokadik probalkozasra tudtam leutni ugy, hogy ne a modifiert erzekelje, hanem csak a sima alfakat (pl. 'or' a ctrl-r helyett). Ezeknek a veletlen HRM triggereknek hala ezt a hsz-t is 1-2x ujra kellett gepelnem. :D Lehet, hogy csak szoknom kell, hogy az MX switcheken is a chochoz hasonloan pattogosabban engedjem fel. A modtap idoziteseken egyelore nem akarok valtoztatni, mert a choc Corne-on tok jol mukodott, inkabb probalok itt is gyorsabban gepelni majd.

üzenetek