Így építsd a billentyűzeted! - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


dqdb
(nagyúr)

A megcélzott splergo + low profile vonalon EU-n belül a splitkb, a keycapsss és a 42keebs kínálata a legnagyobb, valamint még a Mechboards is közel van a UK-ben.

Arra vigyázz, hogy a négyféle valamennyire elterjedt low profile kapcsolótípus (Kailh Choc V1, Kailh Choc V2, Gateron és Cherry MX LP) esetében a PCB oldalról mindegyikhez eltérő footprint tartozik, azaz olyan kapcsolót vegyél, amihez a nyák készült. Emellett a kupak oldaláról a Kailh Choc V1 eltérő felfüggesztést alkalmaz (két pöcök), míg a másik három a teljes méretű kapcsolóknál megszokott MX keresztet, szóval először a nyák, aztán a kapcsoló és végül a kupak a helyes döntési sorrend.

Controllerből én USB-C-set választanék (az alap Pro Micro, amivel fizikailag kompatibilisek, micro USB és abból is sérülékenyebb darab), amiből léteznek BT-t is támogató darabok. Ha cél a vezetéknélküliség (a sok LED miatt valószínűleg nem), akkor olyat érdemes nézni, amihez van ZMK firmware (mindegyikhez lesz), és azt használni, mert azzal sokkal jobb üzemidőt tudsz elérni. Ha a wireless nem prioritás, akkor a QMK firmware mellett maradnék a feature-ök miatt.

A Lily58 eléggé népszerű típus, ha a háromszintes szendvics ház (FR4 plate, FR4 nyák, FR4 alsó rész közöttük távtartókkal) valami "házszerűbbet" szeretnél, akkor pár helyen árulnak ilyet készen, valamint a legtöbbhöz elérhető 3D nyomtatott és akrilból vágható változat is némi keresgéléssel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek