Így építsd a billentyűzeted! - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


xEon1337
(őstag)
Blog

Köszönöm szépen a válaszodat! :)

Végül tényleg maradok a Cherrynél, de már az MX2A variánst fogom kipróbálni. Csak itt jön képbe a non-RGB (nylon) vs. RGB (polikarbonát) dolog, előbbit csak az USA-ban találtam, ami szállítással (meg gondolom áfával, vámmal) együtt nem éri meg. Sosem használom a háttérvilágítást, szóval elég lenne a sima is, de fogalmam sincs, hogy érezném-e a különbséget az alapanyagok között. Arról már nem is beszélek, hogy létezik mindkettőből 3 és 5 pines verzió is, utóbbi ugye kicsit stabilabb lenne..


Molydeus
(őstag)

EU-n belül itt megjelent az MX2A nylon házas verziója: [link]

Most már csak az kellene, hogy legyenek hozzá jó minőségű rugók mindenféle rugóerővel.

M.


micafighter
(nagyúr)
Blog

Szerintem az MX2A-val kompatibilisnek kéne lennie a kapható rugóknak.


xEon1337
(őstag)
Blog

Már rendelem is, méghozzá itt az 5 pineset árulják! :R


Molydeus
(őstag)

Azoknak a hordó alakú rugóknak nem nagyobb az átmérője a talpuknál, vagy rosszul emlékszem?

M.


micafighter
(nagyúr)
Blog

Nem hiszem, de ha megjöttek majd amit rendeltem akkor lemérem :)


dqdb
(nagyúr)

Jó drágán adják.

Jók hozzá a mostani rugók is. Az új cikkszám ellenére stem maga nem változott, kompatibilis a régivel, így a régi rugókkal is.

A Glarses-féle MX2A Clear recolor MX Purple miatt emiatt is akadtak ki az emberek jogosan, mert Glarses azt kommunikálta, hogy a stem is új öntőformával készült, aztán szállítás után kiderült, hogy nem, a régi Clear stem került bele. Ami egyrészt azért gáz, mert a Cherrynek nem sikerült a saját szabványát tartani, és megrepeszt egy rakás kupakot (ez a termék okkal készült), másrészt azért gáz, mert ez 10+ éve ismert tény, és azóta nem javították (pedig ez a tavaly piacra dobott MX Ergo Clear után már a második gyárilag hibás termékük), harmadszor azért gáz, mert az előző két pont ismeretében kérdeztek rá erre, és hazudott egy szép nagyot a képükbe Glarses.

Az MX2A új rugói a marketing BS ellenére a visszajelzések alapján nem sokkal jobbak (milyen meglepő, ja, nem), mint az MX1A-ban lévő, ami tipikusan vagy még bejáratás előtt, vagy bejáratás után kenéskor repült a jól megérdemelt helyére, azaz a kukába.


dqdb
(nagyúr)

érezném-e a különbséget az alapanyagok között
Érezni csak akkor lehet, ha adott öntőforma jobb állapotban van vagy eleve jobb, Gateronnál volt ilyen pár éve, hogy a milky top black bottom változat simábban járt, mint a full black változat.

Hallani ellenben igen, az RGB változat polikarbonátból készül, a fekete nylonból, az előbbinek magasabb, fülnek bántóbb hangja van, az utóbbinak mélyebb, fülnek kellemesebb.

Ha pedig hozzányúlsz a kapcsolóhoz, akkor érzékelni lehet az anyagok eltérését, azaz a nylon jobban bírja a kinyitást-összerakást, míg a PC deformálódhat ilyenkor.

MX2A-t nem próbáltam pontosan azért, amit írtál, hogy a fekete változat nem volt kapható, így MX1A-ból táraztam be még novemberben egy időre. Az MX2A visszajelzések vegyesek és némileg ellentmondásosak, a kenés van, de sokak szerint nem túl jó, a rugó elmegy, a kapcsoló az elődhöz hasonlóan tud reszelni, szóval gondozást igényel.

MX1A esetében a következő megközelítéseket szokás alkalmazni:
1. gyári állapotban beleteszed a kapcsolókat egy billentyűzetbe, 1-2 hónapig használod, hogy bekopjon, szétszeded a kapcsolókat, rugócsere jó minőségűre, és kenés
2. rugót cserélsz valami jóra a kapcsolókban, ezzel a reszelés nagyja eltűnik, 1-2 hónapig használod, hogy bekopjon, ezzel a reszelés maradéka is sokat csökken, szétszeded a kapcsolókat és kenés

Én a második pont mellett döntöttem, két billentyűzetnél is ott járok, hogy szét kellene szedni megkenni, de nekem érzésre kellően jók lettek bejáratás után ahhoz, hogy ne érezzem a késztetést a forrasztópákához, és használjam őket tovább.


ronczoli
(csendes tag)

Sziasztok! 104db Cherry MX Red kapcsolónak mennyi lehet a reális értéke? (újszerű, ducky one 3-ból bontva) Illetve van-e rá érdeklődő :R


Molydeus
(őstag)

A marketing anyagból ez az új formájú "socket dome" maradt meg, azt tippeltem, emiatt más a rugó és szélesebb a talpa, de ha nem, az jó hír.

#1906 micafighter
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra. :)

M.


Empiricist
(csendes tag)

Sziasztok, van esetleg tipp, honnan tudnék pár darabos cherry mx red kapcsolót vásárolni? A lényeg hogy nem komplett szett kéne, elromlott egy db switchem, és azt szeretném cserélni.


ronczoli
(csendes tag)

Nekem van eladó egész szett, ha mégis az kéne :R


Molydeus
(őstag)

Biztosan fog érkezni több/jobb link is, de addig:
EU-n belülről, 10db/csomag: [link]
Aliról, innen akár db-onként is, csak úgy aránytalanul nagy lesz a szállítási költség: [link]
Ha jól látom, mindkettő nylon házas, nem RGB barát verzió.

M.


Empiricist
(csendes tag)

Köszi. Hú de jó hogy mégis megkérdeztem. Amazonról nézegettem, szerintem dupla ennyi lett volna 10 darab. (nyilván amazon és társairól bárki tud rendelni csak gondoltam, hátha van jobb)


dqdb
(nagyúr)

Ha 200-300 darab kellene, akkor könnyen lehetne sokkal jobb ajánlatot linkelni, például Taobaóról 22 centért darabját vagy Geontól 28 centért, de ilyen kis mennyiségben a szállítási költség hazavágja a legjobb árat is.

Amúgy biztosan a kapcsolónak van problémája és nem csak a forrasztásának?


Empiricist
(csendes tag)

Hát...a kapcsoló lesz, a forrasztás makulátlan (legalábbis alulról).
Az a "baja" hogy vagy kétszer regisztrálja a Q vagy inkább nem is regisztrálja aztán mikor erőből ütöm rögtön többször is leüti.
Még megpróbálom wd-40-el lefújni, de fura.


dqdb
(nagyúr)

Ez tipikusan megrepedt ólommentes forrasztásnak hangzik. ami vizuálisan sokszor nem is látszik. Ne WD40-et fújjál rá, az semmit sem ér, hanem folyasd meg kicsit a forrasztást, vagy ami még jobb, tegyél rá egy kevés ólmos forrasztóónt is a megfolyatás során, mert az kevésbé merev, jobban bírja a gépeléssel járó rezgéseket.

[ Szerkesztve ]


Empiricist
(csendes tag)

Köszi, ezt fogom tenni! Majd írok, igazad lett-e :)


aRm1n
(aktív tag)

Sziasztok!
Előrebocsátom, hogy nem értek különösebben a mechanikus billentyűzetekhez vagy a billentyűzet építéshez! :D
Lehetséges egy Logi G915 TKL billentyűzeten megvilágítható, magyar nyelvű billentyűkre cserélni a gyári billentyűket? Nem tudom, szabványosak-e egyáltalán a Logi által használt switchek, ezáltal lehetséges-e a csere... Ha valaki tudna ajánlani ilyen billentyűket, hálásan megköszönném! :R


PROTRON
(addikt)

Csak a pénztárcád szab határt, itt Hardverapro-n van egy hirdető aki pont a Logitech billzetek magyarítását (átvilágítós kupakokkal) is vállalja, keress rá.
Nem kérdeztem, így nem tudom hogy a meglévő kupakjaidat lézergravírozza át, vagy teljesen új semleges karakter nélküli kupakokat rendel és azokra dolgozik magyar karakterekkel...de szerintem a homogenitás(egységes leütési élmény) miatt a teljes kupak szettet cseréli, így elkéri az árát.

[ Szerkesztve ]

üzenetek