Így építsd a billentyűzeted! - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Domonkos
(Ármester)
Blog

En a kapcsolohoz valo SMD socket-et hasznalom. Egyedul arra kell figyelni, hogy a socet-nek ne forraszd ossze azt a reszet ahova a kapcsolo laba csuszna be.

Forrasztos munkat nem tudok vallalni.


PROTRON
(addikt)

Köszi szépen meg a tanácsot is.
Most rákerestem a gateron sajátjára, mivel ugye a K13 PRO-mban alapjáraton gateron kapcsolók vannak, így feltételezem hogy a keychron hozzávalói is ugyanolyan távolsággal kéne rendelkezzenek.

Te honnan szoktad beszerezni?
Nem drágállom a 7 dodót, inkább az hogy szállítás...


0xmilan
(addikt)

Kozben megis Sweep-esitettem a Dactyl Manuform-ot, szoval 3x5+2-re lett igazitva a fizikai (es logikai) kiosztas es a legbelso gomb lett a huvelykujj home pozicioja:

Az 1.5u kupakokat felcserelte az 1.75u es 2.25u, igy a huvelykujjamat kozelebb tudom vinni az alfakhoz es a 2.25u meg a szelen lenyomva is meglepoen stabil.

A thumb clusteren meg igy is tudnek csiszolni, szoval lehet, hogy vennem kell egy 3D nyomtatot, hogy tudjak kiserletezni a hazakkal. :D

A 34 gombos kiosztashoz mar tenyleg ajanlott combo-kat hasznalni es kicsit banom, hogy ezeket korabban nem allitottam be. Sok funkcio, amit a Miryoku gyarilag egy ketkezes mod/layer+tap leutesre rak, sokkal egyszerubben es kenyelmesebben elerheto egy gyors, egykezes komboval.


hyperst
(tag)

üdv
Lehet nem a legjobb hely de ha építenek a topikban hátha kapok választ rá.
Van egy asus echelon [link] billentyűzetem, amit szeretek, viszont már elég poros/ragadós állapotban van, kicsit akadozik a leütés is a nem sűrűn használt gomboknál. Mivel nem értek hozzá igy kérdezek inkább. Lehet ezt orvosolni? Valahogy rendbe hozni a billentyűzetet.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Szia! / Sziasztok!
Megkerdezhetem, hogy ez mi, es hogyan epithetnek magamnak egyet?

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

Domonkos
(Ármester)
Blog

Ez 0xmilan cyboorg-janak tunik. :U
Azeron gyartja es teljesen(?) proprietary az egesz. Keszen lehet rendelni csak - egeszen indokolt aron.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Ez igy nem jo. Csak epitgetos projekt erdekel. Olyan verziot nem tudtok? Kesobb, ha lehet, xboxoznek vele. Illetve a gyereknek adnam, ha tetszik neki.

[ Szerkesztve ]


Domonkos
(Ármester)
Blog

Epits egy lalboard-ot!
Azzal mar en is evek ota szemezgetek. :B


tvamos
(nagyúr)
Blog

Olyan kene, amin van analog kontrol, mint egy xbox kontrolleren, csak mas elrendezesben, nekem az kicsi, es nem komfortos a csuklomnak. Persze amugy nem hiszem, hogy sokat hasznalnam, csak a megepites erdekes. Szoval legyen olcso! Arduinos verzio lenne jo, csak az nem tudom, megy-e xbox-szal, mert megis az kene, hogy univerzalisan hasznosithato is legyen, ne csak PC-n.

Ds ez a alboard valami ESP-s cucc. Lehet, pont ezt keresem.

[ Szerkesztve ]


Domonkos
(Ármester)
Blog

Ha osszevalogatod az alkatreszeket amibol epiteni szeretnel, akkor az ugy konnyebb lesz. :K
Milyen eszkozokhoz, szerszamokhoz es muszerekhez van hozzaferesed?


tvamos
(nagyúr)
Blog

Forrasztó, oscilloscope, labor táp, fúrógép, 3D nyomtató. Alkatrészből van sokminden, arduino, ESP32, bluetooth seral modul, breadboard, jst csatlakozók. Komplett elektronikai műhely.
Ilyen billentyűzet specifikus dolgok nincsenek.


Domonkos
(Ármester)
Blog

Amugy ha ennyi minden a rendelkezesre all, akkor Cyborg-ot sem lenne nehez lemasolni.
Jo lenne tudni, hogy ok milyen joystick-et es kapcsolokat hasznalnak es ha azok megvannak, akkor a koritest mar nem lesz nehez oda rakni.

Vegeredmenybe ez is csak egy billentyuzet - amire valaki ramarkolt es epp kenyelmes formajura gyurodott ossze. :B


Domonkos
(Ármester)
Blog

Amugy most nezem, hogy mennyire kozel lehetnek, hogy a cyborg-hoz vegre kiadhassak a billentyuzetes firmware-uket:

Siman be tudnak aldozni azt a ket led-et, hogy a billentyuzet ket fele egymassal tudjon kommunikalni.
De akkor is egy csomo pin-t felszabadithatnanak, ha csak sima matrix-os elrendezesre ternenek at. Ami ennel az elrendezesnel szerintem tokeletesen adna is magat. Persze a diodak, meg ez meg az... De akkor is! ;]


tvamos
(nagyúr)
Blog

Kapcsolodhatna bluetooth-thal is, az is van az ESP32-ben.

Ja, epitettem gyorsan egy hangeroszabalyozot a gephez, ezzel elutottem a hetveget. :)

[ Szerkesztve ]


tvamos
(nagyúr)
Blog

No, megvan. Aurora Lily58 PCB Kit-et neztem ki, sok LED-del, meg OLED kijelzovel. Ugy nezem, hogy inkabb hotswap billentyuk kellenek, mivel ki akarok probalni tobb felet. (Nem mintha nem tudnam kiforrasztani, de egyszerubb lenne a hotswap.) Ebbol viszont csak "choc" panel van. Nomost ez 68 EUR billentyuk nelkul, ami szerintem okes is.
Billentyuket, meg keycapeket tudok rendelni valahonnan olcson? Szeretnek kiprobalni tobbfelet, ha lehet! Gondolom, van ebbol low profile is.

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

A megcélzott splergo + low profile vonalon EU-n belül a splitkb, a keycapsss és a 42keebs kínálata a legnagyobb, valamint még a Mechboards is közel van a UK-ben.

Arra vigyázz, hogy a négyféle valamennyire elterjedt low profile kapcsolótípus (Kailh Choc V1, Kailh Choc V2, Gateron és Cherry MX LP) esetében a PCB oldalról mindegyikhez eltérő footprint tartozik, azaz olyan kapcsolót vegyél, amihez a nyák készült. Emellett a kupak oldaláról a Kailh Choc V1 eltérő felfüggesztést alkalmaz (két pöcök), míg a másik három a teljes méretű kapcsolóknál megszokott MX keresztet, szóval először a nyák, aztán a kapcsoló és végül a kupak a helyes döntési sorrend.

Controllerből én USB-C-set választanék (az alap Pro Micro, amivel fizikailag kompatibilisek, micro USB és abból is sérülékenyebb darab), amiből léteznek BT-t is támogató darabok. Ha cél a vezetéknélküliség (a sok LED miatt valószínűleg nem), akkor olyat érdemes nézni, amihez van ZMK firmware (mindegyikhez lesz), és azt használni, mert azzal sokkal jobb üzemidőt tudsz elérni. Ha a wireless nem prioritás, akkor a QMK firmware mellett maradnék a feature-ök miatt.

A Lily58 eléggé népszerű típus, ha a háromszintes szendvics ház (FR4 plate, FR4 nyák, FR4 alsó rész közöttük távtartókkal) valami "házszerűbbet" szeretnél, akkor pár helyen árulnak ilyet készen, valamint a legtöbbhöz elérhető 3D nyomtatott és akrilból vágható változat is némi keresgéléssel.

[ Szerkesztve ]


lypen99
(aktív tag)

Sziasztok!

Kövezzetek meg ha rossz helyen járok (utasítsatok a megfelelő helyre :D), de Redragon Kumara K552 Brown switchet hol találok?


dqdb
(nagyúr)

Outemu Brown néven például az AliExpressen.

Ha mindet cserélnéd valami másra, akkor az alkalmazott hotswap megoldás miatt csak az Outemu, Gazzew és Akko kapcsolók között válogathatsz (bár ez is közel 3 számjegyű variánst jelent), ellenben a Cherry, Gateron és Kailh kapcsolói nem lesznek jók.

[ Szerkesztve ]


lypen99
(aktív tag)

Nem para, hasznos infó, köszönöm. :K

üzenetek