Kerékpárosok, bringások ide! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Tin
(veterán)

CSÖPIS WAXOLÁS

Ha már menni nem tudtam, újrasmoove-oztam a láncot, még 500 km sincs benne, a waxot meg még nem vettem meg, szóval még egy ilyen kört megyek vele, addig keresek főzőt, és intézem a waxolást az új láncra.

Belefutottam ma ebbe a videóba, amit nagyon ajánlok megnézni mindenkinek, aki csöpis waxol: Stop Wasting Your CHAIN LUBE! Know the BEST Way to Apply It! - YouTube

A lényeg, hogy HOL vigyük fel a csepegtetős waxot, és miért. A srác elmondja, hogy a drágább láncok bevonata miatt lefolyik róluk a wax, így nem mindig jut be megfelelően. A legjobb pont a csepegtetéshez egy keresztbeváltott (elöl nagy tányér + hátul utolsó előtti nagy lánckerék) lánc esetén közvetlenül a lánckerékre való felfutás előtt van. A srác megmutatja, el is magyarázza, hogy ilyenkor hány ponton nyílik és csukódik legtöbbször a lánc, és ez hogy juttatja be a lehető legtöbb cuccot a lánc belsejébe, ahol kennie kell.

Én eddig csak félig csináltam jól. A keresztbeváltás megvolt, de ezt a HG701-es láncot tényleg nehezebb Smoove-olni, mert lefolyik róla, és többet elpazarolok, mire sikerül. Ma is végig lecsöpögött a bringa alá a papírtörlőre.

Úgyhogy én kipróbálom ezt a módszert. Mondjuk a waxolást ettől függetlenül szerintem behúzom, már csak valami normális lassú főző kellene.

üzenetek