Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


favagoJoska
(tag)

Nem mondtam, hogy nincsenek olyanok akik ne halasztották volna el a vásárlást. Azt mondtam hogy a teljes állampapír állománynak nem hiszem hogy a jelentős részét ezek teszik ki, ráadásul ez a fajta kiáramlás sem hirtelen fog megtörténni hanem folyamatosan, már ha történik.
szerk: de ha más eszközökkel hasonlítgatjuk az ingatlanpiacot akkor ne felejtsük el, hogy itt volt Európában az egyik legmagasabb (sőt az egész világon is top 10-es) ingatlanárindex emelkedés az elmúlt 6-7 évben. És az hogy volt reál áresés még nem jelenti hogy akkor itt okvetlen reáláremelkedésnek kell végbemenni.

[ Szerkesztve ]


VMatteo
(őstag)

Köszönöm, erre gondoltam.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Én most poziban ülök, nyaralót vettem 20% alkuval...


VMatteo
(őstag)

Hol?:D
Ahol én lakok alkudni se lehet a nyaralókból, olyan árakon mennek ahogy kitették őket :DDD


Csabroncka
(addikt)
Blog

Balatont, Mátra, Dunakanyart felejtsd el, emberek értelmezhetetlen pénzeket ölnek olyan valamikbe, amik..hát!
Fejér/Győr-Sopron/Somogy ÉK része, esetleg Pest megye Dunántúli oldal délen.
Vértes, Gerecse... szép, indiánmentes, jó infrastruktúrájú helyek és nyugi van! A fenti 3 lokáció sajnos már nem a régi...
(Gerecsében vettem)

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(félisten)

+ esetleg Zala, Vas megye.


szente
(addikt)
Blog

Köszi! :R


Csabroncka
(addikt)
Blog

Kinek mi... sajnos van nagyon sok lepukkant régió. A fejlesztés szagát adott helyen úgyis egyből meg lehet érezni, látni, na ott kell időben lépni, ha kis pénz van az elején a projektre.
Na most én Nagymaroson, nem veszek telket faházzal a hegyen, ahová autó út nem megy, víz nincs, 20 millió, ennyit nem ér a dunai panoráma.
Illetve nagyon sokat ér a Dunakanyar, de ezt le tudom évente, egy egyhetes dömösi sátrazással, medencézéssel, kirándulással!
A Balatonon/Velencei tó környékén 50 millió egy lepukkant faház + kis kert. Biztos valakinek megér ennyit...


AxBattler
(félisten)

Ja, sajnos Balaton környékén elszálltak az árak, pedig a Badacsony környékét kedvelem.
Velence meg nem tudom, milyen lett a nagy betonozás után...


Csabroncka
(addikt)
Blog

Mesélhetek neked a Balatonról, hányan meg fogják szívni és hányan cuppantak rá a szopórollerre (merugye valaki tényleg elhitte, hogy a szántó, vagy szőlő közepére felhúzza álmai nyaralóját). Sorra dobálják vissza az épületfennmaradási kérelmeket a képviselő testületek (megkapod egyúttal a bontási határozatot is), kiderül, hogy a 100m villanyt földkábelen kell megvalósítani potom 5+ millió forintért. 2,5 éve olvasom, képzem magam, mikor mire és hogyan kell odafigyelni. Csináltam aranykalászost, átbújtam vagy 40 db HÉSZ-t, már már úrrá lett rajtam a kiábrándultság és a tököm tele volt. Aztán Loreal.


Vision
(veterán)

Ezeket a bontási határozatokat megnézném. Meg azt, hogy ez tényleg végre lesz-e hajtva. Csak mert akkor a fél Budai agglomeráció bajba kerülne, kiemelten Budaörs.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Ahol a BFNP a tulajdonin ott van ott úgy megbasznak a Balaton törvény miatt, hogy a lábad nem éri a földet ilyenért!
Arról nem is beszélve, hogy a tulajdoni lapra felviszik a kártalanításból kizárva bejegyzést, így még biztosítást sem tudsz rá kötni...stb

[ Szerkesztve ]


rwin5
(őstag)

Itt az Alföldön eszméletlen szinten vásárolják most a földeket ki (már pár éve elkezdődött). 2010 környékén egy I. o. föld jó AK-val 400-500e ft-ba ment / hektár, most olyan +4 millió Ft körül mozog.
Most elég jó áron el lehet adni, de ez régió és minőség függvénye.
2 éve mesélte apám egyik borász ismerőse, hogy Balaton északi részén 500.000 Ft-ért tudott szőlőket, ajánlotta faternak is, de mivel nekünk 0 tapasztalatunk volt a borászathoz nem vettünk. Azóta 6-7 milliókat érnek. :O


Csabroncka
(addikt)
Blog

Van olyan település északi parton, ahol a külterületi ~1ha szőlőt 17400 Ft/nm-es áron vettek meg! Szerinted borászkodni akarnak?


Vision
(veterán)

Oké, ez az elmélet. Mutass már néhány példát a gyakorlatban. Mert nekem ezt a szöveget centire előadta a budaörsi főépítész is, mégis telibe épülnek be a közmű nélküli területek, ahova kutyaólat sem húzhatnál fel. Én meg hülyének érzem magam, hogy szabályosan akarok építkezni.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Budaörsön nem tudok, Felsőörsön, Lovason, Alsóörsön igen.
A képviselőtestületi kérelmeket kell megnézni (ha nyilvános), ott vannak, hogy megszavazták/nem szavazták meg.


hurenzon
(senior tag)

Balatonalmádiban is kellett ingatlant lebontani , ami akkor készült el . Nem is egyet .


Vision
(veterán)

Köszi, ez jó hír.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

[Januárban kilőttek a budapesti lakásárak, országosan viszont minimálisan csökkentek]

"Országosan 0,1 százalékkal csökkentek az árak tavaly decemberhez képest, a fővárosban viszont tempós drágulás volt megfigyelhető. Budapesten az elmúlt hónapban 1,9 százalékkal emelkedtek a lakásárak, ami a jelentős részét lefedi az éves 2,4 százalékos drágulásnak."

Ebben elvileg tranzakcios es hirdetesi arak vannak valahogy osszekombinalva, sajnos a modszertant nem kotik az orrunkra. Egyebkent ingatlan.com-nak honnan van tranzakcios ar adata? Esetleg amikor beszunteted a hirdetest, akkor meg szokta kerdezni, hogy mennyi volt az annyi? Reg nem volt ott hirdetesem.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Szerintem hallottad azt a kormányzati hírt, hogy a belterületbe vonásokat (is) szigorítják... Itt és ezen a téren szerintem szigorítás várható.
pl infó..

[ Szerkesztve ]

üzenetek