Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Grekooo
(csendes tag)

Okés, köszi, segítettél ezekkel a hozzászolásokkal. Nem fogunk kapkodni. Nekünk jelenleg valahol 110 millió körül van az maximum, amit még ki tudnánk fizetni, de úgy kinulláznánk magunkat úgy, hogy felvettünk 30 millió CSOK+ hitelt 2 gyerekre.
A feleségem pesti garzonja, amit már eladtunk 30 millió körül gyakorlatilag hitelmentes. A lakás, amiben élünk (kb. 45 millió körül érhet sztem) az értékének kb. 20%-a hitelezett. Lehet ezt még nem adjuk el egyből, mert csak nyáron jár le az 5 éves fogyasztóbarát hitel és utána olcsóbb végtörleszteni és lehet, hogy emelkedni fognak az árak a következő egy évben. Inkább kiadjuk és megnézzük hogy tudjuk fizetni a törlesztőket. Jön a baba nyáron, szóval a babaváró, CSOK+ szüneteltetve vagy csökkentve lesz a következő 1-3 évben.
De jelenleg úgy gondolkodok, hogy nem szeretném az összes vagyonomat ingatlanokban tartani a jövőben, ezt a lakást eladnánk idővel. Lehet nem szép így gondolkodni, de a gyerekeknek 20-25 év múlva a szüleink által is valószínűleg lesz öröksége az életkezdéshez...
Inkább felveszek most több hitelt és legyen a számlánkon +10-15 millió a házzal kapcsolatos fejlesztésekre és vésztartaléknak.

üzenetek