Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Árpi001
(senior tag)

Az már álltalában födém szigeteléskor meg van...


Kickass
(őstag)
Blog

:R :R
Közben utána kérdezgettem, tényleg csak mint laikus megtévesztő ez a lakás kifejezés.

És tényleg csak az árkülönbözetre kell megfizetni az illetéket.

Nehaiu: köszi


Csabroncka
(addikt)
Blog

Megint a spórolás előtte meg az eszetlen költés! Ott a renget szigeteletlen tégla, panel, társas..stb.
Nem kell ingyenlóvé! Legyen kamatmentes hitel és az áfát lehessen visszaigényelni - ennyi... de hát a logika és a politika mindig mást diktál!


axioma
(veterán)

Ebben most csak halovanyan van emlitve a vissza nem teritendo ("bizonyos ara'nyban" lesz a hitel es a tamogatas). Nem lepodnek meg, ha az a legszegenyebb helyeken lenne az onerovel 1:1, mashol kevesebb. Az mas kerdes, hogy ha kedvezo a hitel, akkor azt is erdemes felvenni.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Azt nyilatkoztak, hogy ~20e haz ujulhat meg ezzel. 108 mrd a keretosszeg.


axioma
(veterán)

index cikk mar 2.5-3M ingyenpenzrol es ingyenhitelrol beszel, az elegge penzszorogatos


Mercutio_
(félisten)

6 millióval osztva 18ezer ház(tartás) jön ki.
Gondolom úgy kalkulálnak, hogy nem mindenki tudja/akarja felvenni a maximális összeget.


Vision
(veterán)

Ez amúgy aprópénz az előző programhoz képest.

#29543Csabroncka

Nem kell ingyenlóvé! Legyen kamatmentes hitel és az áfát lehessen visszaigényelni - ennyi... de hát a logika és a politika mindig mást diktál!

Az is ingyenlóvé. Most nem teljesen mindegy, hogy kapsz 1 millát, és abból megveszed az anyagot (benne 1,5-2 milla áfatartalommal), vagy simán csak visszaigényelhetsz 1 millányi áfát? A tranzakció végén az egyenleg ugyanaz, a támogatás összege ugyanakkora.


pit stop
(addikt)
Blog

Üres a kassza, így ez is vértizzadva jött ki szerintem - illetve kérdés, hogy mikor folyósítják egyáltalán (lásd más pályázatok).
Az irány jó, de a lakásállomány állapotát nézve sokkal többet (és többször) kellene erre költeni.


Radnix
(senior tag)

Meg van egy olyan megkotes is h gazhalozatra legyen csatlakoztatva a haz. Na most en ledugoztattam a keritesen belul 1 meterre es leszereltettem a merot, mert at akarunk terni modernebb megoldasra, akkor ezzel diszkvalifikaltam magamat ha minden igaz.

Van mar valami hivatalos doksi amiben reszletesen ki van fejtve minden?

[ Szerkesztve ]


Mercutio_
(félisten)

Ez így nagyon progresszív :DDD ennyit arról, hogy csökkentsük a gáz iránti kitettséget ;]


attila199207
(tag)
Blog

Sziasztok indul az otthonfelújítási támogatás... amit vettünk házat elvileg a hetvenes években épült, többször lett átépítve, 2002-ben lett olyan amilyen most. Első Tulajdonilap bejegyzés 1976-ban volt.

Vajon akkor a ház 2002-s vagy 1976-snak számít?


vans?
(őstag)

sziasztok,

a korabbiak sajnos nem jottek ossze, most van egy ujabb eselyes epitkezes. A kerdes a kovetkezo, mi eri meg jobban, megvenni a kivitelezo tulajdonaban levo telket es egy kivitelezoi szerzodest kotni az epitkezesre, vagy a kesz csomagot venni (telek+haz)? Utobbi esetben nem tudom milyen szerzodes van, annyi hatterinfo, hogy tavaly eladtunk egy lakast, szoval a masodik esetben (?) az illetek csak a kulonbozet lenne … A hitel elofinanszirozo hitel lesz potfedezettel, szoval a bankot nem nagyon erdekli.


Incubus
(tag)

1976-os


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Update:
- 2024, márciusi ingatlan.com hirdetesi arak, havi atlagar valtozas:
- XI. kerulet, lakasok: + 12000 Ft/nm.
- Budapest egesze, lakasok: + 8500 Ft/nm.
- Eger, lakasok: + 8800 Ft/nm.
- Debrecen, lakasok: + 17000 Ft/nm.

A hirdetési árak emelkedése még mindig tempós, de ezeken a helyeken picit lassulni látszik. Április nagyon érdekes lesz, mert nekem úgy tűnik, hogy az érdeklődés az eddigiekhez képest szintén csökken. Túl sok értelmes adat ugyan nincsen róla. Illetve a valós eladási árak is érdekesek lennének, elég sok ellentmondó anekdotikus info jön róla.

Legyen érdekességként egy hirdetési árrakéta terület, Szeged: január óta + 50e/m2 a hirdetési ár átlaga, ami 7.5% növekedés. Januártól márciusig, 2 hónap alatt.


Antonio989
(csendes tag)

Sziasztok!

Lakásvásárlás előtt állunk szerintetek mennyi most a reális alku százalék, amiről érdemes indítani az ajánlatot? Budapesten keresünk, tudom függ az állapottól és adott kerülettől is. Hitelesek lennénk nem kp-sok. Nem sürgős a vásárlás, de már elkezdtünk nézelődni. Esetleg aki rutinos lakásvásárló vagy mostanában vásárolt várom az infókat. :R


bulikavagyok
(nagyúr)

Hello,
Nyilván ingatlanfüggő, nem mindegy, h mióta hirdetnek valami, plusz kérdés, h mennyire motivált az eladó. Illetve a legfontosabb, h mennyire árazták túl az adott ingatlant! Max 15%-ról érdemes indítani (sokaknál már ez is kiveri a biztosítékot), ha nagyon tetszik a lakás indíts 10%-ról. Mostanra nagyjából visszatért a normális piaci egyensúly, nagy általánosságban 5-8% alkuval.


_NCT
(őstag)

Sziasztok!

Energetikai tanúsítványt el lehet kérni adott ingatlanról? Oda fogják adni ha vevőként kérem? Kicsit a rezsivel megy a maszatolás.....


Madwe
(nagyúr)

Kötelesek adni, a nélkül nem tudtok adásvételt csinálni.

más kérdés mennyi értelme van, semmi garancia nincs a benne levő dolgokra. nálunk pl a négyzetmétert 220 helyett (ez is a felfele kerekített, minden tetőtéri négyzetmétert teljesnek véve) 280nak számolta, a nyitott égésteres gáz bojlert elektromosnak írta, a szigetelést félremérte, a rétegrendet elrontotta, az ablakok értékei szintén rosszak voltak. Ja, és cc-s lett az épület (nincs elég megújuló benne pl) s a fejlesztési javaslathoz semmit sem írt - miközben kellene.

Az ő általa megadott adatok alapján valahol 3000-3500 m3 gáz éves fogyasztás lenne valószínű (használati adatokból nehéz volt becsülni, mert 99%ban vegyestüzelésűvel és kályhával fűtöttek) ezzel szemben a valóság 2000m3 lett volna (alsó szinten vagyunk jelenleg, s olyan 800 alatt most megáll) 24/7 22 fokot tartva...


Radnix
(senior tag)

Adasvetelhez szukseges is.
Nyugodtan kerd el elore.
Nezz ra a gazorara, latszik mikor raktak fel, latszik hany kobmeter ment at rajta, abbol kiszamolhatod mennyi nagysagrendileg az eves fogyasztas, persze csaloka lehet ha mondjuk 1 evig nem laktak a hazat, vagy rasegitettek klimaval/fatuzelessel, stb

üzenetek