Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Igen. Kotelezo energetikai tanusitvannyal rendelkezni az eladashoz, sot a lakas hirdetesben szerepeltetesehez is. Mar hivatalosan hirdetni sem szabad az ujfajta energetikai tanusitvany nelkul.


_NCT
(őstag)

Köszi mindkettőtöknek. Igen, azt tudom, hogy kötelező, csak azt nem tudtam, mennyire ildomos elkérni, mennyire fognak szőrözni, hogy "én fizettem érte, enyém".

Illetve tapasztalat, hogy az ingatlanosok "drágaszág" elvén valamiért nem akarják odaadni....

[ Szerkesztve ]


Drizzt
(nagyúr)
Blog

"Illetve tapasztalat, hogy az ingatlanosok "drágaszág" elvén valamiért nem akarják odaadni...."
Ha ilyen alapveto informaciot nem ad at, akkor kotnel vele uzletet? En biztosan nem. Esetleg azt meg megertem, ha nem adjak oda mielott megnezted volna a lakast, de a besorolast azert minimum illik mar a legelejen megmondani.


_NCT
(őstag)

Az elmúlt 5 ingatlanos suta volt, viszont ettől függetlenül az ingatlanok jók voltak (az más kérdés, hogy folyamatosan elviszik az orrunk elől a kp-s vevők és aki hamarabb talál szakit), emiatt nem biztos, hogy buknék egy jó lehetőséget. Én minden esetben felméretem az ingatlant, tehát abból már tudom mire számíthatok, viszont nem értettem, hogy miért nem akarják kiadni ezt a dokumentumot, már kezdtem azt hinni, én vagyok a helikopter és valami szentségtörés ebbe belenézni.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Akkor valoszinuleg a legegyszerubb magyarazat lesz a valos: nem csinaltattak me'g meg.


_NCT
(őstag)

Még egy hülye kérdés; érdemes több hitelügyintézőtől is kérni ajánlatot? Azt hallottam, hogy a nagyobb hálózatok (amik több forgalmat visznek a banknak és jobban pörögnek) nagyobb kamatkedvezményt kaphatnak, mint a kisebbek. Gondolok itt a kiszámolós Gáborra, volt-e már itt tapasztalat vele?!


pit stop
(addikt)
Blog

Vagy megcsináltatta, de olyan szar eredmény jött ki hogy inkább nem mutogatná. Aztán ha már muszáj lesz, akkor így van vele csak nem lép vissza a célegyenesben a vevő.


pit stop
(addikt)
Blog

Ha van banki kontakt azzal többre mész szvsz.


Mercutio_
(félisten)

Mit értesz pontosan banki kontakt alatt?


sss
(senior tag)

bocsánat rossz topic

[ Szerkesztve ]


fnatic
(tag)

Vajon mennyit lehet alkudni mostanában egy újépítésű ingatlan árából?
Amit kinéztem, 96m. Még pár eladó lakás van a házban, a többiben már laknak.


sakal83
(addikt)

Hat max egy garazst vagy tarolot., ha pesten van.


concret_hp
(addikt)
Blog

próbálj meg sokat, aztán ha elhajtanak, kevesebbet :D


_NCT
(őstag)

Én nem pofátlanul 5%-al indítottam, majd úgy néz ki a vége 1.5-2% körül lesz, megy az alkudozás. Én több ponton beszoptam most ezt:

- az ingatlan jó a kínálathoz képest, de azért nem tökéletes
- hitelesek vagyunk, tehát kb kuss a nevünk (volt, hogy alku nélkül vásároltunk volna, de még úgy sem akartak vesződni a “hitelesekkel”)
- mi tettünk elsőnek ajánlatot

Ami jó és okosan van árazva abban nincs alku, ami régóta fent rohad a portálokon, ott lehet 5-10% közötti alku. De ez sem aranyszabály, van olyan hirdetés amit több mint 2 éve látok fent….


robag93
(aktív tag)

Hát ezzel azért vigyázni kell. Nagyon sok a kis önélzetes latol eladó, aki utána nem lesz hajlandó veled szóba se állni :DD


Vision
(veterán)

Beruházótól vennéd? Mert ott jellemzően semmit, a publikus akciókon kívül.


concret_hp
(addikt)
Blog

beruhazonal ez szerintem kevesbe jellemzo, amikor azert el kell adni 10-20-50 lakast, foleg ha mar kesz van es tenyleg "csak all benne a penz"

de hogy on is legyek, en 2.5 eve 5%ot tudtam alkudni, kb. 7.5-8%rol inditottam.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

[Mérföldkőhöz értek a fővárosi lakásárak, Szegeden a legnagyobb a drágulás]

Ingatlan.com arindex. Ami erdekes, hogy Budapesten +2.7% egy ev alatt. Pici info van benne a modszertanrol. Azt irjak, hogy a hirdetes lekeruleskori ar alapjan hatarozzak meg. De nekem tokre nem vilagos, hogy mi van amikor bezarod hirdetest. Feldob egy formot, hogy eladtad-e, es ha igen, akkor mennyiert? Ezeket egyebkent nyilvan nem tolti ki mindenki, ha egyaltalan tenyleg letezik ez a form.


dellfanboy
(őstag)

Ezeket egyebkent nyilvan nem tolti ki mindenki,
ha meg ki is tolti, miert kellene valos adatokat beirni?mármint én biztos nem valós adato írnék, be. végén a nav arra is rátesz egy kicsit ;]


pit stop
(addikt)
Blog

Egy olyan ügyintéző akivel aktív a kapcsolat és nem az N+1edik ügyfél vagy nála, vagy banknál dolgozó ismerős.

üzenetek