Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


rwin5
(őstag)

Szegedre bejelentettek még egy nagy beruházót, azóta megint nőttek a hirdetési árak. Olyan 700.000 Ft körül van a normálisabb lakások nm ára, annyiért már inkább Bp hitellel megtoldva, hatalmas a kontraszt a két város között munkahely és egyéb lehetőségek terén.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Egy csomó indiánmentes nagyobb (megyejogú) város árazása felér a fővárosi kerületekhez. Ez mind szép és jó ,lehet örülni neki, meg a fővárosi szintű beépítettségnek is. Viszont hozzád hasonlóan (bár mi Veszprémet nézegettük) nem látom sem munkahelyekben sem szolgáltatások hozzáférhetőségében a fővárosi szintet.


sakal83
(addikt)

Csak nehogy az legyen a konkluzio/a piac reakcioja h a fovaros alulertekelt :DDD

Mert videkhez kepest valóban az :B


Fox Mulder
(aktív tag)

Mert nincs is olyan szinten, én is körbe néztem néhány megyeszékhely kínálatát, de több mint egy éve szinte ugyan azok a hirdetések vannak ugyan azon az áron.
Nem hinném, hogy tolongás lenne értük ebből kiindulva de csökkenést nem látok árban.


rwin5
(őstag)

:DDD :DDD :DDD :DDD ezen most jót mosolyogtam, jogos! :DDD :C


Csabroncka
(addikt)
Blog

Tudjátok alapvetően az sokkal jobban zavar, hogy az összes ilyen szép kis várost a "B" oldal eljövetele utánra (amikor már nem feltétlen csak a lóvét hajtja az ember) szétb@sszák az eszement építésekkel. Igen egy családi házas övezetbe, marhára kell a szép kertek és kultúr kádárkockák közé a 8-10 lakásos lapostetős társasházak. A kedvencem amikor faluhelyen űzik ezt a sportot 200nm-s kiskerttel.
Elmebeteg világ lett, egy csomóan ennek tapsolnak vidéken és fogalmuk sincs mekkora veszélye/hatása van a közösségekre...stb.
Erre mondtam azt, hogy ha a HÉSZ nem engedne 1000nm-re 1-nél több lakóingatlant sem társasházat, akkor nem lenne 30-50 milla a telek, csak a fele, vagy még annyi sem.


sakal83
(addikt)

Sajnos ez nem igy van a gyakorlatban. Budakalaszon es Gyorben is eloirtak ezeket, kinalat zero lett az arak kilottek. A telkek mind a ket helyen 45-90m koze kerultek, igy egy 110nm haz olcson felhuzva 111m es 156m koze kerult.

Inkabb parcellazni kellene es ugy eloirni a kisebb beepithtoseget, olcsobb lehetosegkent pedig az ikrek helyett zartsoru beepitesu telkeket is kialakitani. Persze a zartsoruaknal szigoru elirasokat alkamazni a homlokzatra, hogy ne legyen osszevisszasag.

[ Szerkesztve ]


axioma
(veterán)

Az nem buli, h szethuzod az egesz telepulest 3x vagy 10x nagyobb teruletre. Attol nyugis lesz de kis tulzassal auto nelkul semmit nem intezel el. Kell kozpont surubb beepitettseggel, es kulso resz kisebbel - nem a valasztasi lehetoseg miatt, hanem hogy normalisan fejlodhessen.


dellfanboy
(őstag)

felejtsuk mar el ezt az autosdit, ott van nl,dk, boven elegnek kell lennie a biconak...
surubb beepitettseg melle nem artana ha az infrastrukturat is feljesztenek. lsd agglomeracio ahol az onk orommel "keszit" uj epitesi telkeket de semmi infrastrukturat nem epit melle, azt lassan elhetethlen lesz.
lsd nyari vizhiany, ullo, pomaz? de monthathnam az utakat, nah meg az elektromos halozatot. olyan aprosagrol mint a szemetszallitas nem is beszelve, hisz hiaba gyujtik az emberek szelektivan ha het1xjon a kukas az meg omlesztve viszi


axioma
(veterán)

Egyreszt, van amikor csak a fanatistak bicikliznek, a tobbi instant tudogyuszit kockaztat. [Es akkor me'g az alkalomhoz illo ruhazatrol nem is beszeltunk.]
Masreszt en csak azt mondtam, h ha szethuzod, az rosszabb, mint a kulonfele suruseg. Raadasul ha szethuzod, lenyegesen nagyobb gond a kozmuvesites [km, domborzat].
Egy kukasauto nem _mindig_ egybeontest jelent [van tobbgyomru]. De nalunk mas napon, mas szolgaltato mas modszerrel viszi.
Megjegyzem, en csak azt batorkodtam megjegyezni, hogy nem attol lesz valami elheto h alig latsz a szomszed hazig elrendezesu.

[ Szerkesztve ]


concret_hp
(addikt)
Blog

megszokás kérdése ez a dolog én itthon valószínűleg a "fanatikus" kategóriába esnék szerinted, tavaly februárban hollandiában meg néztem, hogy "itt mindenki hülye??" helyiek le se sz@rták a 7-8 fok + szél + eső kombót (és nem, nem csak amsterdam belvárosában jártunk, sőt ott jártunk aránylag keveset csak).

egyébként egy kvázi családi házas övezetben lakni egy társasházban igazi sweat spot a mostani élethelyzetünkhöz, minden van de mégis aránylag nyugi van.


Csabroncka
(addikt)
Blog

El vagy tájolva, ez manapság olyan méreteket ölt, hogy sírva röhögsz az ilyen képeket látva:!
Márkó !falu!, Veszprém mellett - térkövet a népnek, méghogy városban van hősziget:
>link>
Városi méretű és kialakítású társasházba költözöl falura, na ennek tényleg sok értelme van :(.


OPiiPO
(addikt)

"Városi méretű és kialakítású társasházba költözöl falura" - most néztem, ennek aztán sok értelme van :( Végignéztem, majdnem az egész Viola utca a kereszteződésig full ilyennel van tele, de mellette a Kálvária sem sokkal falusiasabb :)

[ Szerkesztve ]


axioma
(veterán)

Varj, te egy kisvaros hsz-szel inditottal. A falu - ha nem akar varossa valni, hanem megmaradni mu-mezogazdasagi telepulesnek a hangulatert - nem kicsit mas teszta. Az eszak-budai agglobol is varosok lettek emlegetve.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Abból a szempontból tulajdonképpen mindegy, hogy kisváros vagy falu, a téma az eszement beépítettségnövelés vidéken, ahol minek? Ezek után meg jön az okozat, hogy "elfogy" az infrastruktúra.
Ez a falusi nyeles telekre felhúzza a vállalkozó a 4-8 lakásos társast. Ugyan ez a kisvárosban. Azt ne mondjátok, hogy ez jó irány, amellett, hogy Márkón, vagy a környéken így el lehetett adni pl 30-40 milliókért 1000nm-eket...!
Ezek után csodálkozik és pislog mindenki, hogy mi van? Ez most ugye odáig fajult (mire egy-egy önkormányzat észbe kapott), hogy építési tilalom van :( .
OPiiPO: ...és akkor ez csak kiragadott példa, hány helyen megy orba-szájba, ami kicsit is szerencsésebb és jobb környék (nem főváros agló).


attila199207
(tag)
Blog

CSOK plusz. Leadtuk a papírokat, kint volt az értékbecslő pénteken. Kb innentől ha nincs hiánypótlás akkor mikorra várhatónaz utalás?


axioma
(veterán)

En nem tudom, remelem mas valaszol.


lm83
(őstag)

Nem csináltatok előtte előzetes értékbecslést?
Vagy sikerült elég jó áron szerezni, vagy nem kell tartani tőle, hogy alá lő majd értékben?


attila199207
(tag)
Blog

Nem csináltunk, szerintem jó lesz. Mit jelent szamunkra, ha a Bank kevesebbre értékeli?


lm83
(őstag)

Hát hogy a bank 80%-át adja hitelnek max. a lakás értéknek.
Ha kevesebb mint az eladási ár akkor több önerőt kell belerakni.

üzenetek