Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Madwe
(nagyúr)

És miért baj az ha kaszálni kell? addig úgyse vagy ott, időben szerintem jobban jársz 1 kaszálással mint 4 fűnyírással, pláne ha utazni is kell ezért. Cserébe lesz valami mikro környezeted, rovarok, paránylények... a talajod nem erodálódik, a humuszréteg növekszik, a talaj több vizet is raktároz... S a kaszálék meg tökéletes mulcs lesz! Tovább megyek, mi lenne ha csak ott kaszálna az ember ami tényleg kell neki: bográcsosnak, pár ösvény ahol járhat, esetlegy egy placc focizni/tollasozni, ne adj isten egy homokzó. A többi "gaz" ennyire zavaró lenne?
egyébként a csalán tökéletes gyógynövény, isteni teát lehet belőle csinálni, illetve "permetezni" is lehet áztatott csalánlével. nem mellesleg nitrogént köt meg, jót tesz a talajjal is.

nyilván nincs azzal baj ha valaki angolgyepes rendezett nyaralóra vágyik. de azért elég sokan természetközeli helyre vágynak inkább, ott pedig bőven jó ez a természetközelibb permakultúrás nézet is... ettől függetlenül olyan ingatlant venni ahova évente 2-3x megy le az ember szerintem is baromság.

[ Szerkesztve ]

üzenetek