Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


axioma
(veterán)

Nem ertek egyet, hogy kereslet mindig lesz.
Egyreszt: a fiatalok kulfoldben gondolkoznak, egyre kevesebbre lesz szukseg. Masreszt: ha van is kereslet, siman lehet hogy olyan aron, amit nem ad ki a matek. Foleg ha elavult lakasrol beszelunk.


Tombi
(senior tag)

Ennél már csak az ismerős bizonyitott "embere" aki pont nálam lépett le 1-2 gipszkarton fal kialakitásánál illetve, a villanyosom nálam " őrült" meg. Munka otthagyva félkészen. És a 1X éven keresztül együtt dolgozo brigádból valaki nálam töri el a vadi új wc-t, mivel deszkát lehajtani luxus falvésés előtt. Ezek után, én magam egy barátommal kellett mindent megcsináljuk. Köszönöm, megtanulhattam villanyt, vizet, falat "szerelni" :U
A jó hír minden elkészült, de rendesem megcsusztam miatta!
Nagyon nehéz nem "megszivni" én ezt tapasztaltam :R

[ Szerkesztve ]


VMatteo
(őstag)

Pedig kereslet mindig is lesz.
Én azt hallom volt szobatársamtól, hogy a 19,9ért meghirdetett Avasi lakás már 21,5m-nál jár és bízik benne hogy nem mennek felé ismét. Na akkor hogy van ez? :F


Árpi001
(senior tag)

Szerintem is.
Ha nem lesz háború, akkor marad a kereslet.
Bp akkor is keresett lesz, ha sok fiatal külföldben gondolkodik.
Vidékről sokan jönnek fel, és fognak is, a lehetőségek miatt


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Ez remek. Viszont az egész ország lakossága igen gyorsan csökken, Budapesté is önmagában. Szóval jönnek nyilván ide vidékről és külföldről is sokan, de ennek ellenére negatív a mérleg, mert többen költöznek innen el. Nyilván ebben is van időnként ingadozás, meg nulla kereslet sem létezik egy nagyvárosban soha, szóval valószínűleg szerencsétlen megfogalmazás volt.


Csabroncka
(addikt)
Blog

(Még)
A demográfiára várni ingatlan ügyben nem jó döntés :N !


sakal83
(addikt)

Demografia nehezen erinti a lakasokat Budapesten
1. Alacsony a megujulas arany, roszzabb, mint a nepessegfogyas. Tobb ingatlan lesz lakhatatlan.
2. Ahogy fogyunk, ugy koncentralodunk kozpontokba, amely az emelkedes iranyaba hat, ami a helyi nepessegre is akar.
3. Ahogy fogyunk, ugy jonnek majd bevandorlok...

[ Szerkesztve ]


sss
(senior tag)

Én Óbudán nézelődök egy viszonylag szűk részén és itt is hasonló egy helyzet: eladó oldalon a kínálat feleződött/harmadolódott pár hónap alatt, és alig látok szimpatikus lakásokat (még komoly kompromisszumokkal is.)
Albérlet vonalon viszont most jobbnak tűnik a helyzet.


VMatteo
(őstag)

Óbudán hol?


sss
(senior tag)

Óbudai lakótelep, Filatorigát, Kaszásdűlő meg esetleg Pók utca.


concret_hp
(addikt)
Blog

+ ahogy epulnek le meg jobban a kozszolgaltatasok, ugy lesz egyre erosebb a motivacio a videkrol elkoltozesre, aminek egy jelentos resze bp iranyaba fog mutatni.

ill. egyebkent bp nagyjabol allando, viszont az agglomeracioval egyutt nezve folyamatosan novekszik.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Mennyire reálisak a hirdetési árak témakörben:
- Ismerős árult egy nagyobb, ~70m2 panelt.
- Messze a legjobbat a környéken, de a rosszabb fővárosi területek egyikén. Pontosabbat nem fogok írni.
- 65M-ért kezdte a hirdetést január körül. 47.5M-ért ment el. Közben azért a hirdetési ár fokozatosan csökkentve lett.

Nyilván ez nem teljesen átlagos jelenség, inkább csak egy sztori. Én az elején 45-50M közé lőttem volna be a reális árat amikor először megláttam a hirdetést. A tanulság meg magamnak is az, hogy simán érdemes lehet próbálni nagyot is alkudni, hiába van nagyon elszabadult ár valamin. Ha már egy ideje megy a hirdetés és tényleges eladási szándék van, előbb-utóbb az eladó be fogja látni, hogy mit várhat reálisan. Ha meg nincs valós eladási szándék, akkor teljességgel mindegy a dolog.


Kobe
(veterán)

azért ismerősnek is lehetett némi problémája a valóság-érzékeléssel, ha a keresleti ár másfélszeresével futott neki.....vagy csak verébre akart vadászni


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Valamilyen szinten benne volt mindketto.
Illetve termeszetesen az is, hogy egyebkent laikuskent nagyon nehez jol arazni, ha csak hirdetesi arakat latsz. Mivel azok jelentos resze ugyanugy tularazott, regota a piacon levo, eladatlan termek. De a masik iranyba is igaz ez termeszetesen, vevokent is tok nehez megallapitani a valosagot, amikor csak az elso 2 hirdetest nezi meg az ember.
Szoval igen, volt valosagerzekelesi problemaja, tulzo remenye az elejen, de belatasi kepessege is(, nemi eladasi kenyszerrel fuszerezve), ami fontos tulajdonsag.


Madwe
(nagyúr)

Ilyenkor felmerül bennem mindig, hogy ha eleve jól árazza s teszem azt 55Mről indul, nem fárad el a hirdetése akkor többért ment volna e el. Azért (látatlanba és jósolva) alkus 50M is benne lehetett volna úgy szerintem, úgy hogy hetek alatt elmegy.
Szerintem ugyanolyan fontos a kezdeti jó ár mint a jó képek vagy az alaprajz… Rengeteg potenciális vevőt tud így veszíteni…


mandleee
(tag)

Egy hirdetésnél szerintem a legfontosabb az alaprajz. Na mi hiányzik az ingatlanos hirdetések feléről? Nem, nem a croissant és a kitöltött pohár bor az étkező asztalon. Azt többször látok, mint alaprajzot. :D
De a kedvencem az excel-ben megszerkesztett alaprajz volt. ;] Bár legalább volt.


erx470
(csendes tag)

Nem tudok belemenni az Asszonnyal a hitlezésbe, de a lakás jó lenne, az eladóval is megegyeztünk, árban, fizetési ütemben.

Nyugdíjas adóstársat vonnánk be, aki benne lenne a családból. Ha az Asszonynak később rendeződik a pénze (valszeg munkahelyet vált, gondolom 3-4 hónapnak el kell telnie az új helyen), mi a menete a nyugdíjas adóstárs kiváltásának (gondolom akkora bejelentett bérrel kell bejönnie, mint az adóstárs beszállt a hitelbe)? Új szerződés kell a bankkal? Ennek milyen díja lehet? Újra vizsgálnak engem is (mint a hitelbírálatnál) vagy csak az Asszonyt?

Köszi :R .


hurenzon
(senior tag)

Asszony az feleség , élettárs vagy barátnő esetleg más ?


erx470
(csendes tag)

Bocs, az Asszony = Feleségem :K .

[ Szerkesztve ]


hurenzon
(senior tag)

Alapesetben , akkor kötelezően be kell vonnod a hitelbe , mint adóstárs.

[ Szerkesztve ]

üzenetek