Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


erx470
(csendes tag)

Rendben ezt értem. Akkor 3an indulunk a hitelbe a Feleségem adóstárs, a Nyugdíjas adóstárs és én adós.

"Ha az Asszonynak/Feleségnek később rendeződik a pénze (valszeg munkahelyet vált, gondolom 3-4 hónapnak el kell telnie az új helyen), mi a menete a nyugdíjas adóstárs kiváltásának (gondolom akkora bejelentett bérrel kell bejönnie, mint az adóstárs beszállt a hitelbe)? Új szerződés kell a bankkal? Ennek milyen díja lehet? Újra vizsgálnak engem is (mint a hitelbírálatnál) vagy csak az Asszonyt/Feleséget?"

[ Szerkesztve ]


Bondix
(tag)

Remélem tudtok segíteni azaz ha már valaki sajnos járt így vagy képbe van, akkor a gyakorlatba mi várható arra lennék kíváncsi.
Van egy lakashitelem adott egy adostarts is a volt párom és egy nagyobb összegű tartozás gyűlt össze. A hitelt én vállaltam hogy fizetem szóban megegyeztunk egy darabig ment is de sajnos ugrott a munkám egy éve.... még nem találtam munkát nem szeretnék bele menni ebbe minek vagy minek nem és segítség nincs egyenlőre tehát a kérdés az lenne amire kíváncsi vagyok ha a bank átadja behajtásra mennyi idő amíg a behajtó kitesz a házból?

Eddig is folyamatosan kapcsolatba voltam a bankkal de azt mondták ha nem lesz törlesztés akkor megszüntetik a hitel folyószámlát és szerződést bontanak és atadják behajtásra.

Tudom mielőtt atadjak a bank próbál egyezkedni folyamat tartom velük a kapcsolatot de ha netán... aztán majd a behajto cég is keresne és egyezkedne de...
A bank nem tudom meddig egyezkedik amit tudok azaz egy év tartós nem fizetés ami meg is van tehat várható hogy...

Persze nem ez a cél hogy elmenj a ház de kíváncsi vagyok a legrosszabb esetre, hogy mennyi idő után szokott lenni ilyesmi és miként?
Tudom ha lesz munkám vagy betudok törleszteni utána akkor vissza fordítható a krh stb dolog vagy eladom én a házat előtte és kifizetem a hitelt és stb de a kérdés arra irányul ha a legrosszabb eset történik akkor mennyi idő amíg...?


axioma
(veterán)

Masikban feltett kerdesre: volt mar hirtelen kivont licitalas, ott vszinu kifizettek, de az nem csak a hitel plusz kamatok, brutal extrakoltseg megy ra
Sokkal jobban jarsz ha eladod amig lehet, es szuperolcso albiba mesz, amig nem rendezodik az anyagi helyzeted, utana jobbat is talalhatsz megvenni mikor mar belefer - keves kivetellel a lakas is csak egy hasznalati termek, ami raadasul avul is. Mar most keso, lepni kell minel elobb.

[ Szerkesztve ]


eladocuccaim
(lelkes újonc)

Egészségügyi problémák miatt nem tudsz dolgozni?
Mert ha nem, akkor ha akartál volna, ezerszer találtál volna bármilyen munkát.


Dr.Én
(veterán)

Hali.

Valamikor érkezni fog hozzám otp felől egy ingatlan becslő fazon. Miaz amit néz, mire készüljek?
:R


axioma
(veterán)

haz vagy lakas?
lakasnal vszinu csak a muszaki allapotot (amivel tobb mint az "alapallapot"), haznal sokkal valoszinubb hogy a jogszeruseg (papiroknak megfeleloseg) az elsodleges, aztan epitesi mod, modernizaltsag
Lakasnal is ilyeneket hogy milyen tipusu a padloburkolat, furdo allapota, nem annyira esztetika.

[ Szerkesztve ]


Dr.Én
(veterán)

Házról lenne szó.
Győr-Moson-Sopron vármegyébn van a falu, de még is anyira rossz helyen hogy alacsony árakon mennek a házak.
Mennyire van felújítva az is számít akkor?


dptrsk
(addikt)
Blog

Igen, a felújítottság is számít, neki egy olyan árat kell becsülnie, amennyiért eladható az adott ingatlan, a becslés pillanatában.

pl. A teljesen üres (pl. Kád, wc, stb sincs) ingatlanállapot kevesebbet ér, mint ugyanezen ingatlan a felújítás/beköltözés után.

Egy “azonnal” beköltözhető ingatlan értékesebb, mint egy felújítandó.


Dr.Én
(veterán)

Azonnal be költözhető ház. :DDD
Apránként újitgattam rajt amit tudtam. Át van vezetékezve, 3*20 amper. H tarifa. Klíma fűtés. Gáz csonk az udvaron. Ajtó, ablak csere is volt. Új konyha bútor. És sok apróság mellé.
Illetve azért egy optikai Tuning se árt előtte..


axioma
(veterán)

optikai nem er sokat [nem hosszutavu, ertekbecsloi szempontbol nem erdemi]
a foldhivatali adatoktol [+terkepmasolat] ne terjen el
gondolom ismered a mondast az ingatlanarat befolyasolo 3 fo tenyezorol: location, location, location
Ahol olcso a hasznalt, az osszes rakoltott forint fele-harmada-negyede ervenyesitheto.

[ Szerkesztve ]


Dr.Én
(veterán)

Köszönöm szépen az infókat :R
Mennyi idő alatt fut le egy ilyen érték becslés?
Még nem tudom mikor jön hozzám


Incubus
(tag)

kb 4-6 hét


Dr.Én
(veterán)

És fizetni az ingatlan becslőnek kell a helyszinen ?


axioma
(veterán)

Akik regebbota tekerik a lakaskeresest, hatha tudjatok:
1. Mennyire igaz, hogy ami az ingatlan.com-on nincs az nincs? (otp, jofogas, sehol nincs delta? az pont jo lenne a kisebb kozonseg miatt, raszannam es atturnam)
2. Meddig el egy ing.com-os hirdetes fizetes nelkul? van egy telszam nelkuli, szama szerint elvileg 2 eves hirdetes, az ilyen lehet ottfelejtett? [tulajos] Azert rairtam (az is csak belson megy ugye), de ha nem jar le, akkor ez csak zaj. Mennyire sikerul tulajost talalni manapsag? Alig latok... regen sztem kevesebb internetezes mellett tobb volt.
+1. ezt csak kiventillalom magambol - ingatlanos lefotozza ugyanazt a szobat 4x, vizes helyisegeket nem, kifotoz az ablakbol (pontosan meghatarozhato a lakas is akar de az epulet biztos - nem, nem csak latszik hanem konkretan mutatja hogy az ott vmi kozponti hely amire ralat), de egy nyamvadt torz alaprajzot se tud felrakni... eh


concret_hp
(addikt)
Blog

szerintem simán vannak ingatlan.comon kívül is hirdetések, pl. kerületi fb csoportok.

ottmaradt hirdetés az lehet újraaktivált is szerintem, abszolút nem biztos, hogy teljes vakvágány.

a legtöbb ingatlanos meg hát nem a legélesebb kés... az alaprajz hiánya rohadt idegesítő :(


axioma
(veterán)

Na fb eszembe se jutott volna. Eddig sikerult nulla kozeli fb aktivitassal elnem az elmult evtizedeket... koszi a tippet.


pit stop
(addikt)
Blog

Ingatlan.com 90-95%
Van elég nagy ingatlanos ismerős, mondta, hogy próbálták máshol, de egyszerűen emberek 99%-a ezt nézi. Nekik k.drága ott hirdetni, szívesen váltana akár - legalább valami verseny lenne, de nem nagyon van.
Ventillálás: lehet hülye, de ugyan ennyi esélyt adok neki, hogy szar az elrendezés/vizesblokk stb. ezért inkább nem rak fel képet, ha már elmész hátha mégis megveszed.

Szerk.: ha egy szűk terület érdekel, akkor odamenni, hátha valaki hirdet vagy tud olyat hogy hirdet a szomszéd. Ha nem akar ingatlanokkal, lehet okos és valami olyan oldalon hirdet mellé amit sose találsz meg.

[ Szerkesztve ]


axioma
(veterán)

Nem annyira klasszikus szuk terulet, de idokorlatos, vagy lesz gyorsan jo ar/ertek, vagy nem lesz lecserelve az albi lakasra (gyerek).


AxBattler
(félisten)

OTP Otthon hirdetései.


axioma
(veterán)

Igen, azt irtam otp-nek, de hogy ilyen benak legyenek, a hirdetesfigyelo az up! -ra ujra berakja az osszes ingatlant...

üzenetek