Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Mercutio_
(félisten)

2. Aktív, vagy inaktívra is vonatkozik a kérdés?
2021 végén adtuk el, de inaktívban még bent van a rendszerben, kb. 1/2 évente jön egy értesítő, hogy törlik, ha meg akarom tartani csináljak valami aktivitást, ilyenkor a szöveges részbe teszek egy pontot vagy vesszőt és elmentem :DDD


axioma
(veterán)

Ez aktiv gondolom, ha kereses listazza - akkor teljesen veletlen nem lehet. Koszi!


TrollBalint
(addikt)

2. Tervezünk házat venni, inkább csak jövőre, de már idén elkezdtük nézegetni*, hogy lássuk mennyire pörög a piac, meg egy-kettőhöz ki is megyünk, hogy "gyakoroljunk" ill. legyen összehasonlítási alapunk. És igen, tényleg inkább csak ingatlanos-os hirdetés van, én ezt annak tudom be, hogy az emberek nem akarnak vacakolni az eladással, hogy naponta hívja X ember, akkor megbeszéli vele, mégse jön el... Inkább kiadja egy ingatlanosnak azért az Y%-ért.
Ott felejteni, meg szerintem simán ott lehet. Régebben, mikor gyorsan emelkedtek az ingatlan árak, akkor kb. 1 hónap után az ővé volt a legolcsóbb és napi 10-20 hívást kapott, ami elég nagy nyomás ahhoz, hogy levegye :) De most nem pörrög ennyire a piac ugye :)

+1: na igen... olyan szépen leírják, hogy ez álmaid háza/lakása, meseszerű átvezetéssel, hoyg honnan hova jutsz, mit látsz, de egy alaprajz... Ennél még az is jobb, amikor odaírják, hogy az alaprajz tájékoztató jellegű. (Bár a kedvenc az volt, mikor a hivatalos alaprajzot befotozták és odaírták, hogy csak tájékoztató jellegű... mondjuk családi ház, de akkor meg gáz, ha az csak tájékoztató jellegű)

*Én is csak az ingatlan.com-ot nézegetem. Régebben próbálkoztam a jófogással, de annak nem volt olyan jó a szűrés

[ Szerkesztve ]


Mercutio_
(félisten)

Ha élesítve vannak a fizetős funkciók is, akkor biztos valós, ha nincs fotó csak alaprajz és a szöveg, akkor lehet "ottfelejtett" is.
Aktívnál nem tudom "lejár"-e, ha nem csinálsz vele valamit.


Panthera
(őstag)

üdv!

Akkor a gyakorlatban nem lehet fizetni az 1M alatti részt sem részletekben?


hurenzon
(senior tag)

1m Ft-ig évente 1x lehet kérni , felette külön elbírálás van.


Vision
(veterán)

Most indítottuk el a hiteligénylést. Kamat: 6,29%, THM: 6,57%. Ez csak azért, mert sikerült beszervezni egy közvetítőt, aki a nevét adta hozzá. Máskülönben 0,5%. felár. A közvetítős ügyletnek egyéb előnyei is vannak: 5 éven belül 2x ingyen lehet előtörleszteni, gyakorlatilag minden ktsg visszajár (értékbecslés, folyósítási, közjegyzői, stb.).

A 10 éves kamper és a végig fix most ugyanolyan árazáson van.

A bank adott volt (egyéb okok miatt).


Kobe
(veterán)

Hat ez eleg szar konstrukcio a 3-4 hettel ezelottiekhez kepest is
6.8% par hete 5.5 volt kulonosebb banki hitelkozvetito nelkul is, de meg ismerosok os 5.6% direkt ajanlatot kaptak
(mondjuk naluk lejart az offer a telekkonyv miatt igy ok is hasonlokkal fognak talalkozni, de benyujtaskor meg 5.6%ot kaptak ajanlatba)


Vision
(veterán)

Igen, emelkedtek szépen a kamatok. Most a kalkulátor alapján 6,1 talán a legjobb. Mi amúgy mindenképp ezt választottuk volna, és ennél a banknál nem volt emelés (inkább a többieknél).


Mercutio_
(félisten)

Kérdés jelenleg mi lenne elérhető ott és olyan feltételekkel, ahol pár hete az 5,5-5,6%-ot adták?


JoinR
(senior tag)

Az Unicreditnél, úgy tudom, 0.14%-kal nőtt hétfőtől a kamat. Múlt héten még kaptam ajánlatot 5.7 körülre alkuszon keresztül.


goodboy007
(senior tag)

Ez mekkora hitelösszegnél volt?


MrCsiT
(addikt)

Ha szabad kérdeznem, milyen összegű havi jóváírást kértek ehhez a "Kamat: 6,29%, THM: 6,57%." hitelhez?
Gondolom, a végig fix-et választottad, ha azonos árban volt, mint a 10 éves kam.per-es? :F

(Láttam korábban talán MBH-nál 600e- 1M-ig havi utalás elvártat. Utóbbi azért kicsit megdöbbentett. Még ha nem fizu elvárás, csak oda kell utalni, akkor se semmi.)

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

3 kategória volt, mi a legfelsőt, a havi 450-ezrest vállaltuk.
A 10 évest választottuk, mert úgyis visszapörgetjük pár éven belül. Már idén megy bele kb. 8 millió Fundamenta.


axioma
(veterán)

Raiff mar lezarta a min 6-8 eve futo - bar az ido nagy reszeben akciosan 2-3 reszletben is teljesitheto - premium select csomagot, annal is 1M beerkezo volt a hatar. Attol fugg, ki milyen kozegben mozog.
Az MBH-nal attol is fugg, amit irsz szerintem az a "volt BB" besorolasu az ugyfel (itt nincs sztem 600e-nel tobb minimum), es az 1M felso hatar inkabb annak szolhat, hogy felette "volt MKB" - valodi premium besorolashoz tartozik. Persze nem mind1, hogy egyeni, vagy csaladi jovedelem.

[ Szerkesztve ]


gg07
(tag)

Nyugdíjas is kaphat lakáshitelt? Pl adóstárs megjelölésével?
Arról lenne szó, hogy családtag eladott ingatlant és egy másikba költözne ,de ezt az összeget még kikellene pótolni pár M-el. Viszont mivel ő jogosult az illeték kedvezményre, csak az ő nevére kell hogy szóljon az adásvételi.

[ Szerkesztve ]


JoinR
(senior tag)

50 körül, de nem tudom, mennyire számít. Lehet a kamatperiódus/futamidő jobban befolyásolja (ez az ajánlat 10/30 év).


Vision
(veterán)

Igen, de van életkor limit. A CIB-nél 75 év.


gg07
(tag)

Köszönöm! Akkor ez még működőképes lehet.


axioma
(veterán)

Ha jol tudom, ilyenkor a hitel vegere van a 75 ev korhatar, azt azert vedd figyelembe! Tehat ha mar "normal" nyugdijas, akkor <10 ev futamidot valaszthatsz csak.

üzenetek