Magyarország legijesztőbb helyei - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


gregorik
(senior tag)

komolyan gondolom a témát, nem kell elpoénkodni, meg bezárni se :-}. össze szeretném gyűjteni az ország legijesztőbb helyeinek listáját, aztán mondjuk barátnéval+kamerával felkeresni őket. nem új az ilyesmi, USÁban pl. megy egy 'Scariest places on Earth' c. dokfilmsorozat. de mi maradjunk Magyaro.-nál: szóval kérnék rövid beszámolókat környékbeli 'durva' helyekről, elhagyott BAZ-megyei szanatóriumokról, furcsa bakonyi kőrakásokról az erdő közepén, szárazföldről megközelíthetetlen félig elöntött barlangokról, baljós hangulatú fekete szobrokról, bedeszkázott ősrégi víkendházakról, meg hasonlókról...

nem baj, ha nem tartozik a helyhez legenda vagy kisebb háttérsztori, de persze az lenne az igazi =).


I_Am
(veterán)
Blog

Ez nagyon jó téma, Blair Witch 3. :C :D

Komolyra fordítva a szót ez engem is érdekel, hasonló okból kifolyólag. ;)


nofreenick
(aktív tag)

HP Lovecraft RULZ! > remélem hasonló sztorik/helyek lesznek itt...


divot
(veterán)
Blog

Először is keresd föl a PH! politika totyikját. ;)

Másodszor pedig van valahol a Zemplén-hegységben egy barlangocska, ahol nyáron is fagypont körüli a hőmérséklet. A helyieknek mindenféle sztorija is a fílinghez tartozik.


maniac
(senior tag)

Sztem vmelyik éjszaka betérsz a körútról vmelyik mellékutcában az is elég para. Sztorizgatni meg nem is kell, aki itt lakik a fővárosban tudja miket csinálnak...
Azért néhány dolog: megerőszakolás, kirablás, fegyveresen is, aztán késelés meg mindenféle jobb dolog.

Ajánlom még az elhagyott gyártelepeket, azok is nagyon parásak tudnak lenni.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Na, Csepel művek este: Ha mész egy ideig kocsival, akkor egy idő után biztos nekiront egypár kutya, mindig ott vannak valahol. Nyíregyháza-Guszev. Hát amolyan filmekben látható elég durva gettó volt, amikor legutóbb ott jártam.


föccer
(nagyúr)
Blog

Jah, lehet gyűjteni a sztorikat a Call of Cthulhu mesékhez.... :C


offoff kár, hogy nincs parázos szmájli :)


Skipp
(senior tag)
Blog

Szerintem az alábbi képek eléggé ijesztőek...
[link]
Ezek a házak Szombathely egyik eléggé forgalmas útja mellett vannak....
Éjszaka nem életbiztosítás elmenni előtte, eléggé érdekes arcok szoktak a házak előtt campelni....


I_Am
(veterán)
Blog

Ez nem ijesztő, hanem szánalmas. :(


divot
(veterán)
Blog

Asszem a topicnyitó egy cigánytelepnél misztikusabb helyre gondolt. :DDD


Rickenstein
(senior tag)

Esetleg érdemes megnézni Ózd belvárosát. Mi már elköltöztünk onnan vagy 20 éve, de a sógorom nemrég este keresztül ment rajta. Szerinte leginkább a kísértetváros a legjobb kifejezés a környékre. Elhagyatott óráisi 10 emeletes betontömbök. Néhol fel-fel bukkanó bizarr alakok. Néha egy-egy homályosan világító közúti lámpa. Tuti lehet. Szépen magára hagyták állambácsiék a rendszerváltás után a helyet. Igaz ez nem a ''misztikus'' kategória, de meglehetősen hátborzongató.

[Szerkesztve]


Agostino
(addikt)
Blog

Üdv.

Múlt nyáron voltunk nyaralni a Mátrában, ahol számtalan helyen vannak gyógyító kutak, csodatévő helyek. Több helységet is bejártunk, pl ilyen szempontból Fallóskút a legjobban ismert. Nagyon kellemetlen hangulatot árasztanak ezek a helyek, bennem végig volt egy szorongás, szerintem érdemes ide ellátogatni. Szállást sem hiszem, hogy ördöngőség lenne találni. Pár hetet megér a dolog, meg a helyi lakosok pedig le merem fogadni, hogy tudnának mesélni dolgokat. Túráztunk az erdőben, hát mit ne mondjak éjjel nem mentem volna arra.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Csepel művek is hasonló feeling. Oda egyedül este nem mennék be. Mondjuk azért szokott este is felbukkanni egy-két arc, mert az óvóhelyen van nagyon sok próbaterem bérbeadva, tesómék is ott próbálnak. Amúgy van ott minden, ami borzongató lehet. Gyárzajok esténként a távolból, nyikorgó nyílászárók, kóbor kutyák hordái, törött üvegű oldszkúl épületek... Tiszta Stalker. :D De azért nerm az egész, csak egyes részei... Én nem megyek oda be este semmi pénzért, bár ennek a kutyák az okai... Kocsival persze be merek menni, bár ahhoz kell, hogy valaki vigyen, mert nincsen jogsim. :D


_seth_
(veterán)

Debrecen - Nagyállomás - nonstop váróterem este... amilyen emberek ott bent vannak... törött piás üveg, nyögdécselő részegek stb a rendes utas pedig állhat a peronon :(
(Nem ijesztő de nem mennék be oda :) )


Ariadne
(őstag)

Szegeden a volt laktanya öthalmi épületei - legalábbis két-három évvel ezelőtt - nagyon bizarrul festettek. Számtalan üres négyszintes panel és tégla lakóépület áll ott sorban, meg gondolom régen raktárként funkcionáló épületek. Egy panel tömb lakott, ahol a kollégisták élnek, ezt szépen felújították, de a többi... :Y Egy ismerőst látogattunk meg ott egyszer barátommal, kapuban beengedett az őr, aztán csak a szélben csapkodó ablakú üres épületek mindenfelé, meg gyom ezerrel. Néhány helyen be lehet látni, ott van még a konyhaszekrény a lakásban, amire matricákat ragasztottak az anno ott lakó emberek... Brrr... Bár az ott lakó egyetemisták azt mondták, őket nem zavarja... :)

Természetes ''borzongóhely'' volt számomra az Ördög-árok a Bakonyban [link]. Nappal nem nagyon félelmetes, inkább olyan érdekes feelingje van a szakadéknak, ahogy mászol a keresztbedőlt, vihar által kitépett fatörzsek között. Amikor arra jártunk, akkor viszont az egyetlen, kb. méteres kijáratot eltorlaszolta egy frissen kidőlt fa, eltörve a létrát, ami kb. 5-6 méter magasról vezetett (volna) le. Kétheti cuccal megrakott hátizsákokkal kellett keresztülmennünk ott, ''tűzoltóláncban'' tartottuk egymást, hát emlékezetes élmény volt... :D Éjjel vagy télen nem mennék arra, az tuti.

[Szerkesztve]


gregorik
(senior tag)

Drizzt, Maniac: a késelős-erőszakolós sztorik szomorúak, de nem tartoznak ide, ahogy a szimpla gyárzajok sem. természetfeletti szempontból kell hogy üssön a hely ;].

pl. egy saját hely: Börzsöny közepén halad az erdei kisvasút (kb napi egyszer), kb 90 éves bácsika vezeti, elmegy egy oldskool kulcsosház mellett, ahol mi történetesen megszálltunk 1 éjszakára. földszintes parasztház a sötét erdő közepén, fúrt kút a kert szélén, sehol senki, még nappal is durva, de este aztán gyilkos.. a ház mögött van egy lezárt másik kulcsosház, sötétben valahogy nagyon fenyegető, talán mert üres és néma. a kertben az orrodig se látsz, mégis meg-megcsillan néha valami a távolban. utánozhatatlan horrorfilmes hangulat, tudom ajánlani..


ipgirl
(tag)

van egy történetem, ami Fallóskúthoz kapcsolódik. Még a nagymamám mesélte nekem. /egyébként én is jártam ott párszor/. Szóval a történet:
Volt egy néni, aki minden nap ott volt a kegyhelynél. Szinte a fél életét ott töltötte. Volt hogy egyedül, gyalog tette meg a hosszú utat. Időközben ezen a nénin megjelentek folymatosan Jézus sebei. Ezek után rengetegen keresték föl a nénit /többek közt a nagymamám is volt nála/. Amikor a néni meghalt, nagyon sokan voltak a temetésén, és mindenki azt állította, hogy amíg a sírhelyhez vitték a koporsóját, egy erős fény kísérte azt. Ez az egyik történet.
És van egy másik: erről nagyon sok forrásból hallottam. A falunkból az egyik egyházi ünnepen nyáron ment egy csoport Fallóskútra. Miután hazaértek, mindenki /még a pap is, meg a vallási újságok is/ beszámoltak arról, hogy az égen megjelent 3 színes gömb, középen egy kereszttel, majd egy a 3 gomb egyesült egy nagy sárga vakító fénnyé.
Ennyi történet. Lehet, hogy csak azok hiszik el, akik vallásosak, mindenesetre én teljes mértékben elhiszem, hogy nem kitalációról volt szó...

üzenetek