MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


madgie
(titán)

Nézd, sok esetben a gyakorlati tapasztalat nem azt jelenti, amit XY Józsika mond a YT csatornáján, hanem például azt, hogy múlt héten is hiába volt mellettem egy csomó R6/R5 user a sajtóeseményen, feldughatták maguknak a teszteken kitűnő Eye-AF-et, mert ha Vincze Lilla meg Pataki Attila épp összetalálkozik, mosolyog, körbeveszi őket közvetlen közelben a többi tizenhét sajtós, mögöttük meg a háttér szintén tele van arcokkal (mármint eleve azért jöttek, hogy egy arcokkal teli falra dedikáljanak), akkor messze úgy jársz a legjobban, ha gyorsgombbal azonnal offra rakod az arcfelismerőt és hagyományosabb módszerekkel oldod meg, hogy egyszerre két helyen legyél, könyökkel csinálj helyet magadnak és még ne is a szemben lévő telexes kolléga arcára húzzon rá a gép.

Sok hasonlóba belefuthat az ember és elég ritka az olyan "tiszta" körülmény, amit a tesztekben szoktak összehasonlítani a tesztelők. Nyilván nekik is meg kell oldani valahogy, meg meg is kell élniük valamiből, de szerintem ezerszer többet ér,
ha tényleg rászánod az időt és rendesen megismered az eszközöd, tudd, mikor/mihez/hogyan kell nyúlni. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen felirat van a gépeden, nem hiszek abban, hogy bárki bármiben is érdemi hátrányban lenne, mert mondjuk neki "csak" egy Z5 van a táskájában. Én azért használok Fujit, mert azt szoktam meg és szeretem, más ugyanígy van a Nikonnal, Canonnal, akármivel. Nem hiszem, hogy abszolút értékben van rossz gép, rendszer, feladatok vannak, amire esetleg XY jobb lehet, de nagyon sokszor a tesztek is elviszik az embert a málnásba, meg az adott feladatot is sokféleképp meg lehet oldani.

üzenetek