MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Amúgy a Sony vagy Canon van annyival jobb ebben, hogy megismételhetetlen fotókra vagy snittekre ráeresztenéd? Én a legeslegutóbbi generációs vázaikat nem teszteltem még ilyen körülmények között, ahol az alany eltűnik, hátat fordít, stb.

Lehet csak a régi reflexek szólnak belőlem, de én a mai napig az esetek 95%-ban a középső AF pontot használom, esetleg joystick-al finomítok rajta a téma függvényében. A Face/Eye AF-et portrézáskor szoktam használni, de ott meg tudjuk újra csinálni ha belehibázik.

Amúgy akinek az abszolút csúcsok-csúcsa AF rendszer kell, az menjen Sony-ra, ez évek óta evidencia, annyi technológiai előnyt szedtek fel. De lehetnek más szempontok is, nekem például erősen az, hogy a Fujival jelentősen redukálni tudom az utómunkával töltött időt a frankó és mélységében paraméterezhető Jpeg kimenet miatt.

De ez az AF vita kicsit arra is emlékeztet, mikor utoljára DSLR-t használtam (5D Mk III), akkoriban meg a Canonon kívüli világ szerint volt teljesen hülye mindenki, aki őket használja, mert hiszen a dinamikatartomány milyen kevés... aztán valahogy én mégis velük szerettem jobban fotózni, mert a színek jobban tetszettek, mint Nikonon, ergonómiában messze jobban szerettem őket, stb. Ezek egyéni preferenciák.

üzenetek