MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


m3ss
(veterán)

Na erre csináljuk azt Sony-n, hogy flexible spot fókusz mező M vagy S méretben, joystick segítségével egy pillanat alatt oda húzom, ahová kell, és ott, és csak ott fog szemet keresni, rátapad és nem vakarod le róla (a7 IV). 20 emberes tömegben is frankón működik.
Szóval a teszteken kitűnő eye AF az tényleg kitűnő ilyen szituban is, ha az ember tudja, hogyan kell használni.
meg csak atvaltani sem kell flexible spotba. alapbol wide+eye af es ha megzavarja a tomeg, masik ember, szemuveg, kalap, frizura a szemfelismerot, vagy egyszeruen nem csak nem oda mer vmi miatt ahova szeretned ami amugy nagyon ritka, akkor touchscreenen "felulirod" az automata fokuszpont valasztast. semmi gombot nem kell nyomni, fotozas kozben elkezded bokni a hatso kijelzot ahova raknad a fokuszt. lehet korlatozni a kijelzo meretet ehhez, hogy 1/2 vagy 1/4 mereten legyen csak touschscreen, vagy az egesz kijelzon.

U.i arról már nem is beszélve, amikor 30 kép után jöttem rá, hogy apsc módban maradt a váz, és 2.25x kisebb felbontású képeket gyártottam :W , de még az is elég jó lett...
ez amugy idegesito, hogy nem tudjak a keresoben neked feltuno abraval mutatni, hogy apsc modban vagy...sajnos en is beleszaladtam mar ebbe parszor, amikor veletlen megnyomtam az apsc valtasra programozott gombomat es nem vettem eszre. emiatt le is vettem gyorsbombrol..

[ Szerkesztve ]

üzenetek