MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


m3ss
(veterán)

az a baj, hogy mar megint csinalsz egy fuji sony hitvitat ebbol a vitabol, fuji jpeg stb. engem nem erdekel ki milyen milccel fotoz. kizarolag a fokusz modszerekrol beszelek.

itt szimplan arrol van szo, hogy ilyen pillanatfotozasnal, mint az ff kep is amit beloktel, ami amugy eleg alexpos, nincs ido ujrakomponalgatni. vagy meglovod kozepso ponttal es kivagod, vagy meglovod arc/szemfelismerovel. vagy meglovod manual fokuszponttal. vagy ugye raengeded auton a tukrost es daralsz, de akkor jonnek a kezek, fenykepezogepek az eloterben amikre ramer majd...
ujrakomponalassal konkretan lemaradsz ezekrol a pillanatrokrol, amikor osszemosolyogva kezet fogtak. szemfelismerovel gyakran masra fog merni, tiszta sor. ha viszont fix helyen allsz es tudod hogy hol vannak a szereplok, mint a szines kepnel, tudod hogy annal a latoszognel ahol fotozol mondjuk a felso harmadoloban lesz a tema, akkor odateszed a fokuszpontot tapival, joystickal vagy akarhogy. es csak kattintgatsz.
ha fejed felol kell fotozni, sokan vannak, lokdosnek, akkor meginkabb igy csinalom, hiszen ezek a korulmenyek csak nehezitik az ujrakomponalos fotozast. sztem.

vagy majd osszemosolyognak, te fokuszalsz, ujrakomponalsz kattintasz? igy sanszos hogy lemaradsz a pillanatrol. meg kovetkezo pillanatban mashol lesznek, ha keves a feny es kicsi a dof meg inkabb igaz ez.
sztem ehhez nem kell rendezvenyfotosnak lenni, de vilagositsatok fel, mert erdekel, sztem eleg sok hasonlo szituban fotozok, es ha van jobb modszer en nem akarok ragaszkodni a hulyeseghez... :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek