MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Ha meg tuti a kiszemelt eszköz, akkor nem foglalkoznék vele, hogy épp elég drága, ha az teszi az embert boldoggá épp akkor utazgat erre-arra stb. akkor nem kell sajnálni rá a pénzt (szvsz)."

Egy nemrég 60 ezres gépre jobban sajnálom a 140 ezret, mint egy X-E4-re a 320-at. :D Anno mikor a HA-n szembe jött egy utóbbi, pár hónaposan még 2,5 év MM garival 320-ért, akkor kihagytam, pedig ezt még meg tudnám indokolni, hogy elmenne B-kamerának videós projektekhez az X-T3 mellé (igaz 10-bitet csak external tud), szemben a muzeális vasakkal, amikkel csak magamat szórakoztatom jó esetben.

De ma már nem kapható, amióta nem gyártják ennek is felkúszott az ára inkább 400 környékére vagy még feljebb, mert jó esetben havonta egy darab ha felbukkan belőle.

"Kevésbé értem, mért van annyit ajánlva az MPB, elég drága, ha privát eladótól keveset használt hobbi gépet vesz az ember (ismert típushiba nélkül) akkor eléggé kicsi a valószínűsége, hogy bármi gond legyen vele, mindegy hány éves."

Tökre egyetértek, de mi kicsike piac vagyunk, nehezen bukkannak fel niche gépek a használt mezőnyben. MPB-n meg minden van raktárról, cserébe nyilván drágább (de nem mindig, érdemes mindent párhuzamosan nézegetni, de most éppen megint kutyaszar a forint árfolyam).

üzenetek