Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


geza.42
(friss újonc)

Sziasztok! Első hozzászólásom a prohardveren. Bocsi, ha offtopik leszek, mert a bill.-em már megvan, de tanácsokat kérnék hogyan tovább...

Eddig mindig is gumimembrános bill-t használtam, nem érdekelt különösebben ez az egész billentyűzetes témakör. De most eldöntöttem, hogy szeretnék egy US kiosztású vezetéknélkülit, és mivel ilyet nem nagyon találtam olcsón, úgy döntöttem veszek egy jónak és halknak mondott mechanikus bill-t. Keychron Q6 Max-ra esett a választásom, Gateron Jupiter Red kapcsolókkal. A billentyűzet elég jó, halk meg minden, de zavart, hogy könnyedén lenyomódnak a gombok. Sokszor előfordult, hogy kicsit mellényomok, és a szomszédos billentyű is lenyomódik (ilyen bajom nem volt a gumimembránossal). Szóval kicseréltem a kapcsolókat Gateron Silent Brown-ra (Krytox 205g0-val megkentem őket). Jóval jobb lett minden, és jelentősen halkabb is mint az eredeti kapcsolók, baromi jó rajta gépelni. A bajom az, hogy a stabilizátoros billentyűk felengedése viszont hangos maradt (a lenyomás az okés). Youtube-on találtam videokat, amik "rattle noise"-ról szólnak, több videot is megnéztem amiben modolják a stabilizátorokat, de őszintén szólva kb. semmi hatását nem hallom a videoban a mod-nak. Meg lehet, hogy a felengedésnek a zaja az nem is ez a "rattle noise".

Nem tudja esetleg valaki, mivel lehetne javítani a helyzeten, hogy a stabilizátoros billentyűk felengedése halkabb legyen? Köszi!

üzenetek